Film tip

27. října 2013

Po čase zase pár tipů na počiny, co dle mě stojí za zkouknutí.



1) The Queen of Versailles

Dokument o americkém miliardáři, který se rozhodl si postavit něco jako vlastní kopii Versailles, která se zároveň měla stát největším rodinným domem v Americe. Alespoň o tomhle a jeho klanu (zahrnuje bývalou Miss Florida a 8 dětí) měl dokument původně být. V průběhu natáčení ovšem miliardáře zasáhla ekonomická krize a začal rapidně chudnout - téma dokumentu se tedy plynule změnilo ;) Dokument získal nejen několik cen, ale způsobil i pár soudních sporů, když se miliardář nakonec snažil zabránit jeho uvedení (smůlička).
Po všem, co jsem o filmu četla, jsem ale upřímně řečeno čekala trochu větší bombu ... Jako vhled na jednu stranu zajímavej, na druhou stranu mě sledování těch asociálních a od reality úplně odtrženejch kreténů vlastně nudilo. A vždycky, když se ten pytel silikonu snažil více méně násilně olizovat onoho dědka, tak jsem si připadala, jak když sleduju scénu z nějakýho nechutnýho německýho gerontofilního porna. Každopádně, pokud chcete vidět miliardáře, jak žijou v hovnech (doslova. Ano, doslova),  tak si to pusťte ;)

 








2) Skins 7 série

Britský seriál Skins asi znáte. Pokud ne, tak strašná chyba a okamžitě dožeňte! ;) (zejména první 4 řady, poslední dvě zas za tolik nestojí). 

Ale stručně k tipu - seriál má 6 řad po 6 dílech, tohle je řada sedmá a tvářila se, že odpoví na některé otázky z řad minulých, které zůstaly otevřené. No, pěkný kecy.
Epizody jsou 3, Pure, Fire a Rise, každá se věnuje jedné postavě z minulých řad a je rozdělena na dvě části (celkem tedy opět 6 dílů). Effy (Fire) mě vyloženě nasrala, dmnc na entou, a to přesto, že se odehrávala v atraktivním prostředí investičního bankovnictví. Cassie (Pure) jsem jako postavu nesnášela, od epizody jsem tedy moc nečekala, ale nakonec byla s překvapivě zajímavou zápletkou. Cook (Rise) ovšem pecka, atmosféra téměř jako ze severského thrilleru (a jako musím říct, že jeden moment mi svou masakrózností fakt vzal dech, prostě WTF!, jeden nevěří tomu, co vidí - a to se teda hned tak nestává ;).
Pokud jde o řadu jako celek, tak z pohledu fanouška původního seroše jsem ovšem hrubě nespokojená, protože jsme se nic nedozvěděli, otázky zůstávají otázkami a vlastně to spíš působí jako nějaká úplně nová minisérie, která se jen náhodou jmenuje stejně a kde jen tak náhodou hrají i postavy, které se také jmenují stejně. Tím pádem díly můžete zkouknout, i když jste původní seriál neviděli, páč to spolu stejně nijak nesouvisí. Resp. zkoukněte Cooka, ten je skvělej.









3) Real Russia

Moje nová závislost ;) Žila jsem v tom, že vlogy mě nebavěj, ale díky Real Russia jsem si uvědomila, že ne, že mě jen nebaví dvacet minut koukat na pipinu, co před kamerou děsně důležitě cvaká kosmetikou a tváří se u toho, jak kdyby vysvětlovala, jak podomácku štěpit jádro (no offence :D vy, kdo víte, že vás sleduju, tak si můžete být jistý, že do výše zmíněný kategorie vás neřadím a jste ony pověstný výjimky ...). 
Real Russia ukazuje běžný Rusko a to pod heslem "no fake, no bullshit" ;) Takže uvidíte např. ruskej supermarket, parky, bytovku, mekáč, party atd. Momentálně je natočeno nějakých 63 epizod. Zajimavé vám to bude samozřejmě připadat jen tehdy, když vás zajímá téma, ale nemůžu nevypíchnout, že za popularitu určitě může i moderátor, protože to je děsně sympatickej kluk. Jakože fakt ;) Takovej zábavnej, nadšenej, má pěknou angličtinu, prostě super a moc dobře se na to pak kouká ;) Tři videa jsem vám pro představu nalinkovala.














Jaký film v poslední době zaujal vás? Pokud jste viděli něco z výše zmíněného, dojmujte ;) A máte nějaký oblíbený -nekosmetický- vlog?



23 comments

27. října 2013 v 15:11

No já jsem teďka totálně přikovaná k seriálu Masters of Sex od Showtime.

Z filmů se mi zalibil novej duchařskej horor (já vím, že na ně nekoukáš) The Conjuring a takovej přemýšlivej film The Words.

27. října 2013 v 15:39

Já teda za poslední dobu těch filmů moc neviděla, ale hrozně jsem si oblíbila několik pohádek:D protože se mi u nich strašně dobře usíná:)

27. října 2013 v 16:18

diky za tip na to rusko, to je super!!!!!!!!!!

27. října 2013 v 18:33

Díky za tipy :-) jdu čučet na Real Russia :D zatím to vypadá dobře

27. října 2013 v 18:42

@Jája neznám, mrknu
Ty Slova vypadaj zajímavě!

27. října 2013 v 18:45

@Veronika Pastorková některý epizody mě moc neba, ale většina je good :)

27. října 2013 v 18:50

Děkuju, zajímavé filmové tipy, nejvíc mě zajímá to první :)

27. října 2013 v 18:54

tyjo...normálně tyhle tipy na filmy vždycky přeskakuju (protože je to bud jen výčet novinek v pallace cinemas...což svýho času zastával kinobox...nebo je to mix filmů, který jsem už viděla před pěti rokama...a nebo jsou to fakt píčoviny!..jako na svítání, nebo jak se jmenuje to s upírama, mě nedonutí dojít, ani kdyby tam dávali něco zadara), ale tvoje tipy mě zaujaly=)...jenom škoda, že ted nemam čas je hned zkouknout

pragueneedsmorestyle

27. října 2013 v 19:05

Seriály Skins mám hrozně moc ráda. Moje nejoblíbenější postava byla Eff :)

Můj blog s giveaway http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

27. října 2013 v 19:43

@balzu tipy delam tak nejak pravidelne nepravidelne, ale myslim, ze ani jednou to tenhle popis nesplnovalo:D doufam :D kdyztak je najdes pod filmtip stitkem

27. října 2013 v 21:12

Neznám vůbec nic, zařazuju do svýho seznamu - všecko:)
Verunka

28. října 2013 v 0:22

dokument kouknu stopro :D skins není po 6ti dílech, ee, po 10ti? :D poslední série se mi teda totálně nelíbila, hlavně ne ten cookův part, přišlo mi to jako wtf, nerealistický a úplně totálně debilní. první generace ale klasika, druhá taky ujde (raději freddieho než cooka) a třetí jsem nakonec taky přelouskla ale vyžadovalo to hodně sebezapření. :D

28. října 2013 v 2:31

@Barča jeste tam byly specialy, ale je fakt, ze ne u vsech rad, takze vlastne je to spis 5 dilu, ne 6 (jinak mysleno 6 na radu, ne 6 dohromady za celou generaci)
a uplne nevim, jestli radsi prvni nebo druhou generaci ... Ale u kazdy se mi rozhodne vic libila prvni rada, v ty druhy se to vzdycky tak nejak posralo :D nicmene, Cook forevah, Freddie moc sladous ;)

28. října 2013 v 8:46

První 4 série Skins jsem milovala, ale na ty další dvě jsem nebyla schopná koukat - s tou nevím-jak-se-jmenovala-asiociální-holkou to nešlo, takže jsem to po dvou dílech přestala sledovat :D
Ale na 7. sérii jsem natěšená jak na Vánoce, tak mi nekaž radost! :D

28. října 2013 v 10:04

Náhodou nemáte k The Queen of Versailles české titulky? Nejsem si jistá, že to v angličtině úplně "dám" :)

28. října 2013 v 13:58

@Markéta myslis tu neco jako lesbu? Jmeno taky nevim, a presne, ta tam byla nejhorsi.

28. října 2013 v 13:59

@Veronika Pospíchalová bohuzel, ja na vsechno koukam s anglickyma, ceske me rusi, protoze vetsinou nejsou nic moc

28. října 2013 v 18:08

Juhůůů, podívám se na všechny Skins a už se moooc těším, parádně si mě navnadila :)

Anonymní
28. října 2013 v 20:45

Prosim kde jste stahovali The Queen of Versailles? z ulozto je to skodlivy soubor a jinde jsem to nenasla...:/ diky T.

1. listopadu 2013 v 18:07

Mooro, to bylo hrozný. Zrovna jsem dokoukala Cooka a je mi strašně blbě. Jo a jinak Effy se mi líbila a bavila mě asi nejvíc z těch tří. Až na to, že bych v Effyině příběhu mohla klidně postrádat Naomi. U Cassie se mi líbil konec. A Cook byl prostě, no, hroznej. Kam se hrabou horory.

1. listopadu 2013 v 22:35

@Bafiis je to masakr co:D jak pisu, ja docela vydejchavala, ten konec je sila.... Effy jsem mela vzdycky oblibenou, ale prave ta cast naomi me tam nasrala, bez ni by to bylo lepsi, ale i tak nerealny, protoze tenhle druh prace je desne slozitej a narocnej, neni to neco, co clovek pochopi pri jedny kalbe na terase, no a to mi vadilo ... ;)

Anonymní
4. března 2015 v 19:00

Ahoj, príma tipy, moc ti děkuju, určitě nějaké s přítelkyní shlédnu. Na oplátku se můžeš inspirovat u mě.
https://sekackafilmuje.wordpress.com/2015/03/04/top-4-filmy-ktere-by-mely-videt-vsechny-holky/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...