Jak se bleskově zbavit oparu

6. října 2013



Budeme potřebovat výše zobrazené propriety a postupovat následujícím způsobem:

1) namažeme opar pořádnou vrstvou indulony
2) namažeme pořádnou vrstvou indulony i zbytek obličeje, opar splyne s okolím
3) opijeme se dostatečně na to, aby nám bylo jedno, že máme na obličeji vrstvu indulony
4) můžeme vyrazit


Ách, já jsem tak vtipná!

A teď už teda vážně.

Ne že bych na opary nějak trpěla, ale dokážu celkem spolehlivě odhadnout, kdy se mi nějakej udělá - pravidelně tehdy, když zapomenu pořádně pít a mazat rty několik dní po sobě, čímž se tak nějak hloubkově dehydratujou - což může být zapříčiněno buď tím, že mám fofr, anebo tím, že jsem nastydlá a strašně mě nebaví mazat si pusu každejch pět minut, co se vysmrkám a tu namazanou vrstvu si tím smažu, zvlášť když je ještě člověku blbě. Druhej případ se mi stal zrovna minulej tejden - ukázková rýma a zánět průdušek. A když jsem je víceméně vyléčila, tak dorazil bonus v podobě několika hnusnejch oparů, se vyplatí. 

Každopádně mě to zas tak netrápilo, jelikož mám spolehlivou metodu, jak je ve třech dnech zpacifikovat do neviditelna, což se vždycky stihne ještě v rámci léčení nachlazení (a tedy s vyloučením veřejnosti).
Vzhledem k tomu, že jinou metodou jsem s oparem nebojovala už léta, tak vlastně ani nevím, jak dlouho trvá jejich léčení "běžně" a musela jsem si to najít :D, abych nebyla Cpt. Obvious, páč to třeba takhle trvá každýmu. Našla jsem, že po třech dnech by se mělo dojít k nějaký eskalaci puchýřků a tím pádem teda můžu říct, že jo, moje léčba je rychlejší, ve třech dnech z oparu už skoro nic nevidíme.




Potřebovat budeme:

1) pleťovou vodu s alkoholem
- když ji nemáme, použijeme alkohol v jiný formě, ale dostatečně procentní

Já třeba alko-pleťovku neměla doma ani nepamatuju, micelárka rocks, takže alkohol typu whisky nebo vodka používám vlastně pokaždý.

2) modrou indulonu
- když ji nemáme, tak ji musíme koupit, nic jinýho takhle nefunguje (ne, ani Cicalfate ne)

3) tea tree oil
- pravidelně kupuju od Australian Bodycare, ale naposled ho zrovna neměli, tak jsem vzala od Dr. Muller a jako noooo ... on by v tom asi být rozdíl neměl, ale i tak mi přijde, že AB je kvalitnější - silnější, má kapátko (takže se lépe dávkuje, než když se jen odšroubuje víčko) a taky je mi sympatičtější ta tmavá lahvička. Doporučuju spíš ten.






Než napíšu postup, tak ještě taková odbočka, jak jsem na to vlastně přišla. Asi jako každej jsem kdysi zkoušela opar léčit pastou na zuby. 

Na rovinu, tohle musel vymýšlet někdo na zkaženejch drogách. Protože ... pastu ... na opar? PROČ proboha si něco tak agresivního jako je pasta (zkuste si ji nechat v puse dýl než jen při čištění zubů - pálí, co) patlat na (téměř) otevřenou ránu? Co s ní má jako dělat? Vysušit? Pasta? No ne no, zato ale díky týhle metodě budete spolehlivě vypadat jako zrůda s obrovským puchejřem opatlaným bílou hmotou, aby byl ještě větší, nechutnější a líp viditelnej pro každýho do vzdálenosti pěti metrů, a to minimálně tejden, než to radši vzdá sám a aspoň trochu se teda vysuší.

V mým vesmíru odjakživa vysušuje alkohol. A tady začneme.

Výchozí stav je, že se už udělaly protivný svědivý puchýřky naplněný tekutinou. 

1) na tamponek nalijeme pleťovku/alkohol a přitiskneme na puchýřky - po pár sekundách by měly samy prasknout, ale pokud ne, tak po nich tamponkem jemně přejíždíme, dokud se jich všech nezbavíme

2) tohle odstraňování trochu pálí, u alkoholu asi nic jinýho čekat nejde - následně si tedy na prst kápneme tea tree olej a opary přetřeme - jako přírodní antiseptikum je TTO velmi účinný a bolet to přestane v podstatě hned

3) namažeme vrstvou indulony - vytvoří ochranou bariéru, která kůži dobře promastí a nedovolí jí praskat a krvácet, jak by se u hojení dalo čekat.
Jinej krém, kterej by byl v promašťování tak výkonnej, jsem nenašla, ani vazelína, ani Cicalfate, nic takhle nefungovalo, opravdu je nutná modrá indulona - za výsledek s jiným mazáním neručím.

Když se ještě vrátím k pastě, tak její aplikace se doporučuje do vyléčení - to je přece další kravina. Když už se díky ní jakž takž udělá vysušenej strup, tak jak se asi bude chovat na měkký namáhaný tkáni, když ho budeme dál vysušovat? Praskat, to je jasný. A tím pádem se léčení bude akorát prodlužovat do nekonečna.

Proto je fakt důležitý opary pořádně mazat, aby vůbec neměly šanci se po odstranění puchýřků vysušit, a tu indulonu na nich mít nonstop.


Proces hojení po provedení předchozích tří kroků probíhá zhruba tak, že  
- první den budou mít opary tendeci pouštět tekutinu a stroupkovat. Příležitostně tedy budeme 1, 2, 3 opakovat (odhadem třeba co 3 hodiny).
- druhý den už budeme jen pořádně promašťovat, a v případě potřeby můžeme občas potřít TTO
- třetí den bude po oparu pouze zacelená zarudlá jizvička a po přetření rtů barevným balzámem typu Chubbyna už nikdo nepozná, že ještě dva dny zpátky jsme měli nechutnej opar (klasickou rteňku spíš nepoužívat, protože ta dělá moc souvislou vrstvu barvy a každá šupinka na rtech je vidět, balzám se lépe rozptýlí a navíc hydratuje). 
Jizvička bude ještě pár dní blednout, ale docíllili jsme tak toho zásadního - a sice, aby opar nebyl pro okolí vůbec patrnej.

A to je vše :)


Co vy a opary, jaké máte osvědčené metody? A co třeba Compeed náplasti? - zatím jsem neměla potřebu zkoušet, ale vzhledem k tomu, že jiný jejich věci jsou dost funkční, ani bych se nedivila, kdyby zabíraly i ony ... ;)



49 comments

Anonymní
6. října 2013 v 9:38

Tentokrát neodolám a okomentuju, protože na opary trpím a to dost. A nejlepší kombinace pro mě - mastička Herpesin (případně Zovirax) a potřít hned, jak se dělá. A nevěřím na reklamy a považovala jsem to za vyhozený prachy, ale dovolená na krku a opar na puse mě donutily Compeed zkusit a byla jsem překvapená, že opravdu to pomohlo hojení, opar nenatekl, neudělal se hnusej bolavej stroupek, a když se náplast dobře nalepí, vydrží hodně dlouho i jídlo a pití zvládne. Jen tedy ta aplikace náplasti podle jejich návodu moc nejde. Babský rady typu pasta, alkohol, TeeTree, aloe atp. rozhodně nezabíraly, nikdy.

6. října 2013 v 9:40

Opar mám pravidelně na pozdim a na jaře + po extrémním stresu, naposledy jsem ho schytala po státnicích.
U mě funguje střídat různé mastičky na opary, mám doma asi tři různé druhy a na každý opar aplikuju něco jiného (přece jenom se složení liší aspoň trochu). Důležité je ale opar namazat hned, kdy už cítíme, že se nám na rtu něco klube, místečko je teplejší, citlivější. Když už začne svědit, tak je trochu pozdě a opar budeme mít déle. Nic jiného mi nikdy nepomohlo nebo se mi opar zhoršil.

O náplastech Compeed jsem slyšela horrorové story, které mě odradily od vyzkoušení. Často se prý stává, že se náplast odloupne i s tím strupem, což musí být bolest jak prase (s prominutím :D) a pak si člověk krásně zadělá na zjizvený ret.

6. října 2013 v 9:45

Akonahle citim , ze sa mi opar vytvara (svrbenie), pripadne citim malu hrcku (nie este viditelnu), natieram miesto stale konopnou mastou na opary a do stadia pluzgierikov sa ani nedostaneme :)

6. října 2013 v 9:46

Tož nechci být hnusná, ale není snazší, koupit si v lékárně Zovirax?:-D Ne, super návod, kdo ví, třeba se to někdy bude hodit, takže děkujeme... Naštěstí na opary netrpím, ale jak to bývá, co není může být, že:/

Anonymní
6. října 2013 v 9:54

ked cítim svrbenie na pere,potriem ich celé tamponom namočeným v propolisovej tinktúre.žiadne mazanie mastným krémom,ktoré zamastí to,čo som práve vysušila-aby sa nešírilo ďalej..opar sa častokrát stratí bez toho,aby ho bolo vidieť.ak nestihnem natrieť včas,je to dva tri dni,čo ho zruším,ked poctivo natieram pár krát za deň.

6. října 2013 v 9:55

Určitě vyzkouším, v podstatě obdobnou vec mi poradila doktorka na opar u nosu, jen alkohol je Eryfluid a indulona - bactroban.

6. října 2013 v 9:56

ježiš jenom to čtu tak mě bolí huba a modlím se ať se mi letos opar na rtu vyhne. zatím používám mastičky z lékárny vectavir a zovirax, jeden z nich mi nezabírá, teď nevím který. na doléčení mažu pak kalciovou mastí, je docela mastná. pastu bych si na to v životě nedala. zapíšu si tvoje rady, protože mně zatím nepomohlo nikdy nic, prostě opar mám nejméně týden vždy, ať použiju cokoli :((

6. října 2013 v 10:29

Výborně, ochladilo se nám a právě se mi začal dělat jeden moc (ne)milý fešák nad rtem. Tak děkuju za rady... :)

6. října 2013 v 11:22

@Anonymní vida,já si myslela, ze ten Compeed nebude úplne marnej :)

6. října 2013 v 11:25

@Eliska Lesova ... ale jestli se to oloupne i se strupem, tak to je teda blby .. No očividně, nazory se různí :D

6. října 2013 v 11:27

@andrea.k. tím myslíš domácí, nebo je konopna spesl na opary?

6. října 2013 v 11:31

@ILoveMakeUp logická otázka:D no bohužel ne, protože mi nikdy žádná oparova mast (třeba Zovirax zrovna) nijak nepomahala, a tak jsem to časem přestala dal zkoušet, šanci bych pravé dala treba tomu Compeedu, protože mi to nepřijde blbej nápad a náplasti fakt umej

6. října 2013 v 11:34

@Anonymní mazáním se nic nešíři, alespoň mne ne, následnej opar se mi neudelal ani jednou ;) ale propolis jsem nikdy nezkousela, dobrej tip

6. října 2013 v 11:37

@Michaela Svobodová tak to je doktorka osvičena, já minule viděla kus vyvolenejch a měli tam zrovna doktora a co myslíš, ze jim poradil - namazat pastou :DD jinak u nosu bych zkusila spis cicalfate než indulonu, tím, ze kůže je jinej typ než u rtu, tak mi přijde, ze na ni zabírá lip on ..

Anonymní
6. října 2013 v 11:41

Ono je taky vizuální rozdíl, jestli se opar udělá na rtu, nebo nad rtem. Já při psychickým šoku (noční můra, pavouk a pod.) hostím ten druhej případ. Pokud první známky (svědění, červenání, lehkej opuch místa) zachytím a úporně matlám Aknemycinem (lokální ATB na předpis na akné z kožního), ani se k nafouklejm puchýřkům nedopracuju. Což je ta lepší varianta. Pokud tuhle možnost nemám, rozleze se mi hrůza kolem pusy a nezbývá než bojovat - vyznávám v podstatě co bylo tady v článku řečeno - pálit (tea tree případně propolis - a hezky durch...) + až po dokonalým spálení mazat (tady teda propaguju bepanthen).
Jelikož díky aknemycinu s opravdu rozlezlým problémem bojuju málokdy, tak to na dny spočítaný nemám, ale nic jinýho mi nikdy tak rychle jako pálení a pak hojení nezabralo. Naopak jak se to nespálí, tak puchýřek rupne třeba omylem a rozlízá se to ještě dál.
Mamka mívá spíš ty rtový opary a vyrazijou se jí rychleji, takže pak dáváme Aknemycin + tea tree současně a bepanthen na hojení (někdy i hemagel a koupila jsem jí i URGO Opary, ale to si spíš myslím, že má výhodu v tom, že je to místo chráněný, nejde na něho špína a jak to zaschne, tak se to pod tím možná i líp hojí.) Každopádně pasty ani klasický mastičky dřív takhle nezabíraly, a čekat, až puchýřky opadnou, tak mám jednu zimu asi celej rok!

B.

6. října 2013 v 11:42

já zrovna od včerejška taky zahájila léčbu oparu. bohužel na ně trpím hodně a prakticky celou zimu. ovšem co je nejhorší, poslední tři roky se mi ty svině přestaly dělat na rtu nebo na bradě a přestěhovaly se mi na nosní přepážku. no ani největšímu nepřítelovi bych nepřála tu bolest a šílený svědění. co já bych dala za to, aby se mi ty potvory zase dělaly jenom v okolí rtů. ale pro mě léčba jedině Herpesinem. sice je bílej, takže mezi lidma nic moc, ale za tři dny mám taky pokoj.

6. října 2013 v 11:48

@Violets ale ono to nijak extra neboli ;) možna spis i min než jiný způsoby, ten tea tree funguje spolehlive

6. října 2013 v 11:54

Ahoj:) Na opary trpím.. A jestli ti tohle vyhovuje - v pořádku:) Já zas za sebe doporučuju zinkovou mast, prodává se normálně v lékárně a vydrží pěkně dlouho. Když cítím, že mě brní pusa (začíná opar) namažu na noc a ráno je to v pohodě, když opar chytnu až v rašecim stádiu, tak se léčba urychlí zhruba na 2-3 dny (normálně to trvá tak týden až deset dní). Přeju úspěšnou léčbu! :))

6. října 2013 v 11:57

@Anonymní jj, to je rozdíl, mne se naštěstí dělaj spis ty na rtu, ale zas je pravda, ze je to tak na pul, protože jak to napuchne, tak to vlastne zasahuje i vedle mimo ret .. Ale tímhle postupem se to naštěstí zklidni a stáhne jen na ret, čímž je to min vidět .. A jinak souhlas, pravé když ty puchyrky prasknout samy, tak se ještě dal rozlejzaj, chce to vymýtit najednou a hned
Hemagel jsem zkoušela, ale nic moc, spis jen olepil, doba hojení stejna ..

Anonymní
6. října 2013 v 12:06

@Eliska Lesova
No jo, jenomže to záleží na tom, kdy se na to Compeed nalepí. Jestli ve chvíli, kdy už tam jsou v podstatě rozpraskaný strupy, tak je to nesmysl a samozřejmě, že se to pak strhne. Já na opary trpím dost a právě Compeed náplasti jsou na t nejlepší, ale musí se nalepit hned, jak ret začne podezřele svědit. ;) Pak kolikrát ani nevyleze. Vůbec nejlepší byly Compeed náplasti na noc, které nevím-sakra-proč ovšem přestali vyrábět. :/ (S nimi se to hojilo opravdu rychle.) Nicméně i tak to chce (když už opar tedy vyleze) náplast pak sundat a nechat to vysušit... Mimochodem, hodně dobrý (jako prevence i na začínající opary) je taky rakytníkový balzám od Saloosu. ;)

eliška

Anonymní
6. října 2013 v 12:11

@Černá Moora Na rtu si myslím, že to musí víc bolet. I při jídle a tak. No zase takhle je to víc vidět, ale když se to spálí a přematle korektorem, tak taky žádná hrůza (když z toho zrovna necáká krev, ähm...).
Hemagel má trochu jinej způsob hojení - příde mi, že hojí rány dýl, ale bez jizev, zřejmě proto, že je na spáleniny. Udržuje tu ránu v podstatě ve vlhku, nebo jak to říct. Udělá takovou tenounkou kůžičku novou a ta se nesmí servat. Což třeba pro ty rty není zrovna extra vhodný. Blbý je, že fakt lepí, ale zase v případě spáleniny na něho daná gáza jde nádherně sloupnout. A jednu dobu sem ho používala i na obličej, po nějké té morbidnější rýpané, a hojil taky hezky. :o)
B.

6. října 2013 v 12:35

Tak to je dobrý návod, doporučím známým co tím trpí. :)
(sama si teď přeju abych občas nějaký měla, abych to mohla vyzkoušet :D)

6. října 2013 v 14:12

Jen to čtu, už mě svědí ret.. Zovirax se mi neosvědčil, moudrá rada napatlat, když začne ret svědit je mi na prd, když já pravidelně přijdu k oparu tak, že se ráno probudím už s puchýřkama.. Ale od doby, co preventivně jím L-Lysin, jsem opar neměla už rok.. zaklepávám.. Náplasti se mi osvědčily, měla jsem Helle Fixaplast na opary, lepila jsem na noc a doby léčení týden, bez strupu, praskající kůže a proudu krve po ránu.. ble..
Nejbrutálnější léčbu, co znám praktikuje můj kolega, ten si čerstvý opar seřízne holítkem.. :o))

6. října 2013 v 15:33

Jsi úžasná! Tvůj návod vyzkouším hned jak se mi nějakej opar udělá, což bude v tomhle počasí určitě brzo, jsem totiž oparová královna docela :D Jinak já se většinou zbavuju oparu tak že ho propíchnu (všude to hrozně moc nedoporučujou, ale podle mě je to to nejlepší co se dá udělat) a pak ho vysušuju dětskym pudrem a on taky zmizí docela rychle ;) jo a ještě se cpu B-komplexem :D

6. října 2013 v 16:43

Dobrej tip,já na to dřív hodně trpěla a pak jsem našla "babskou" radu, uvařit zelený čaj, hodně silný,pak po vychladnutí zamrazit a kostkou ledu pak potírat místo, pomáhá to v začátku, kolikrát se to ani nerozjede. A herpesin mi taky pomáhal. No a pasta je největší zlo...

Anonymní
6. října 2013 v 18:15

Taky na opary trpim docela casto, kazdopadne se mi nikdy neudela takovy maly, ale pokazde se mi udela opar, ktery mi natece pres pulku rtu a vypadam pak jak Rampa McKvak;-) mam vyzkousene snad vsechny masticky dostupne z lekarny, jako je napriklad Herpesin, Vectavir, konopna mast, Zovirax, ...do naplasti jsem se nikdy neodvazila jit, potrebovala bych tak alespon tri:D Kazdopadne co mi posledni dobou pomaha je pripravek URGO na opary, mozna je to tim, ze si vir jeste na neho poradne nezvykl;-) kazdopadne priste vyzkousim tvuj ti a uvidime;-)

6. října 2013 v 19:05

Taky podzimní chřipka a taky opar. Hned při zpozorování rašení jsem to namazala vrstvou domácí konopný masti, druhý den ještě jednou a po oparu ani památky.

Anonymní
6. října 2013 v 19:25

tak já jsem teda opar nikdy neměla a doufám že ani mít nebudu, ale ségra na ně dost trpí a používá normálně Compeed na opary a prej jsou úplně super :)

Anonymní
7. října 2013 v 10:12

fuj, praskání puchýřků by být nemělo, ne? Všude píšou, jak je to infekční a že se může dostat infekce kamkoliv jinam - oči atd. Mně se v červnu díky oslabené imunitě udělalo 7 krásných bolavých oparů na cestě mezi horním rtem a nosem :-( kdysi jsem si dávala na opary pastu, pak Herpesin krém a letos pomohly náplasti Compeed. Opary nebyly vidět, mohla jsem mezi lidi i s tím šíleným počtem. Zahojily se za týden. POdle mě je to jako s rýmou - léčená týden,, neléčená 7 dní... hlavně mít v pořádku imunitu, jinak na to nic nepomůže. Brala jsem i Paralen a Brufen proti zánětům a nic to s opary neudělalo. jo a pak taky nesundavat ty namokvané strupy...

7. října 2013 v 10:44

@Enka Quanium ježííííš, no tak ten kolega je masakr, fuj! :D

7. října 2013 v 10:45

@Šári akorát já bych to spíš vypalovala tím tamponkem, u propichování by se mohly roznést .. ;)

7. října 2013 v 10:47

@Hanča Zajda domácí nemám :/ z lékárny jsem měla jednou na ruce a na houby

7. října 2013 v 10:48

@ohmybeautifullife to asi jo, ale imo když se to takhle spálí a hned odsaje tamponkem, tak je imo mnohem menší pravděpodobnost, že se přenesou jinam, než když se propichujou nebo nechaj žít vlastním životem ..

8. října 2013 v 11:39

přidám svou malou zkušenost s compeed - skvělé, opravdu urychlují hojení (když to není v poslední fázi), díky tomu, že celý opar překryjí je i bolestivost menší.. ...bohužel, mě opar zmizí a objeví se nový přesně na hraně, kde náplastička končí.. konec story.
jinak já už nepoužívám nic spešl.. jen pořád mastím - čímkoliv (nevím čím to je, ale ve fázi svědění a brnění, kdy by se to prý dalo ještě zachránit, jsem většinou ještě v práci nebo někde, kde u sebe nemám arzenál pro zahájení boje).... ten saloos je opravdu dobrý, a tím mazáním se zároveň odstraní ta kůže, která tam už nedrží...

jinak nevím, který opary jsou horší..mívám občas na puse (a objevovaly se i ty krvácivé stavy - ráno polštář, jak kdyby mě přes noc vraždili) i na nosní přepážce (dotykově fůůůj).... aspoň že genitální nemám... to už by mě fakt švihlo!

10. října 2013 v 23:12

Opary trpím od mala. Bohužel. Mi nejlépe funguje přikládat namočený kousek tampónu v citrovitalu nebo v česnekové tinktuře. Po tom, co jsem všechno vyzkoušela, jsou tito dva pomocníci na hojení oparů nejlepší.

Anonymní
12. srpna 2014 v 8:44

Mě na opar vždycky zabírá Cannadent sérum, je to konopná kosmetika v kombinaci s hřebíčkem a teatree olejíčkem. Stačí opar párkrát namazat vysuší se a urychluje hojení. Doporučila mi to kamarádka a od té doby na tuhle věcičku nedám dopustit.

Anonymní
27. března 2015 v 19:27

Já taky trpím často na opary, ale nemám je na rtech, ale pěkně pod nosem, takže tvoje rada bývá pro mě jedna z nejsympatičtější, protože např: Herpes atd. jsou na rty.

30. března 2015 v 13:16

Mívám opary jenom občas. Tohle zní jako dobrý nápad ! Doposud jsem zkoušela mastičky z lékárny (http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=154 ).
Mažu je hned jak začnou pálit. Už to poznám. Lepší dříve, než později.
Příště to schválně zkusím podle tvého návodu.

Anonymní
9. července 2015 v 9:15

Já opary sem tam taky mám a nejlíp mi zabírá tento postup: jelikož mně se udělá z ničeho nic velký opar tak řeším až již vyseté puchýřky, ty prasknu a celý den co nejčastěji ránu potírám tea tree, poté si na noc nalepím Compeed, někdy se mi do rána pod náplastí udělají puchýřky znovu pak je opět prasknu a zas přes den potírám tea tree, na noc opět náplast a s tou už opar doléčím. Pod náplastí se nedělá strup takže je to bez bolesti a bez jizvičky, navíc ani není vidět, že nějaký opar máte :), v téhle fázi se už s náplastí dá klidně i líbat :))

Anonymní
10. února 2016 v 10:59

Fungovalo na 100%, včetně uvedené doby hojení, i důvod výskytu jsme měly shodný. Použit domácí alkohol, zakoupena modrá Indulona a 100% TTO od Australian Body Care. 100 bodů a díky.

Anonymní
3. září 2016 v 8:59

Půlka brady jeden velký opar, milión puchýřků. Jdu vyžebrat trochu slivovice, koupit indulonu, TTO mám a jdu na to. Je víkend, snad budu moct jít v pondělí mezi lidi :-)). Díky za radu

Anonymní
27. listopadu 2016 v 15:30

Pouzivam muzske sperma. Chlap me postrika pusu a ja si to po ni rozetru a mam do druheho dne po oparu.

Anonymní
22. května 2018 v 9:14

Můž mít dotaz? Mám opar poprvé a ačkoliv jsem se ho snažila léčit Herpesinem (nejdříve mast, pak i tablety), udělal se mi obrovský strup. A mám pocit, že pod ním je to pořád mokré. Pak mi doktorka řekla, ať Herpesin přestanu brát a mažu pastou. Když jsem ji ale chtěla umýt, strup jsem strhla. Tak se vytvořil nový strup. Dr. mi pak řekla, ať to jen dezinfikuju chirurgickou zelení. Už to dělám pár dní a pořád mám strup a pod ním tekutinu. Co s tím? Potřebovala bych, aby už co nejdřív zmizel, už ho mám více jak 14 dní. :( Pomohlo by i teď přejít na tea tree a Indulonu? A co s tou tekutinou pod tím, jak to zhojit?

25. března 2019 v 21:00

Pavla : Dezinfekce na tekutinu nejlépe hřebíčkem. Napíši jen co mně vyhovuje: v malé lahvičce od léků nosím v kabelce roztok z francovky Alpy, ve které je vylouhováno 15 až 20 hřebíčků (nejméně tři týdny,zabírá to i dříve) a rozdrcená semínka konopí 3 lžičky, kdo má více-hurá-obsahují léčivý olej!!! Po měsíci i déle scedit. Před tím několikrát lehce protřepat!!!!Velmi důležitá zásada je: potírat často třeba každou hodinu i častěji. Hřebíček je antiseptický. Na noc mažu medem,protože v noci člověk spí a neolizuje se. Když jdu v noci z WC, zase použiji malou skleničku medu připravenou tento účel. Med se totiž rychle vstřebává. Med nejen hojí, ale i vyživuje. Misto chemické masti,pokud mám strup,použiji kokos.tuk=olej. Je také léčivý po mnoha stránkách. Viz google. Nemusím běhat do lékárny. Někdy mi lahvička francovky vydrží 2 zimy.No a vnitřně jak už kolegyně psaly, polykám vsechny B vitaminy, C, a piji ZELENÝ ČAJ, raději vychladlý, stačí přes den. Večer byste nespaly,silně nabuzuje.

28. května 2020 v 11:30

Musím poděkovat za tenhle návod, používala jsem alpu a mastičku herpasan, která tee-tree olej už obsahuje a z oparu byla po třech dnech malá šupinka, která se za dva dny odloupla. Hojení probíhalo přesně jak je popsané. Návod krásně funguje, takže děkuju moc! :-)

28. září 2020 v 17:05

Podlouhlé době se mi udělali opary pod nosem, že to bolí jako kráva ani psát nemusím, taky jsem slyšela o tom alkoholu, takže potírám jak divá ale nemám ten zbytek (indulona a olejíček, vadí to nějak?

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...