To potřebujete: Nars - Radiant Creamy Concealer

27. prosince 2013

Pozoruju, že dost blogů si dalo vánoční prázdniny (shame on you, když už mám čas, nemám pro změnu co číst! :D), ale já k tomu úplně nevidím důvod ... Při povalování doma považuju za ideální si čas od času zarelaxovat právě psaním článku, takže ...

... takže, dneska si dáme tuhle hitovku, která byla v listopadu (a nejspíš je dodnes a bude už úplně na věky věků; to jako přeháním, ale když ta prodavačka v Sephoře mi to sdělovala tak fatálně rezignovaně :D) vyprodaná v celé Francii.
Nakonec se ale ukázalo, že mi je Radiant Creamy Concealer od Nars přece jen souzen a kamarádka mi ho týden nato sehnala při své návštěvě Londýna (btw. jsem ji svým musím ho mít! úspěšně nakazila a pořídila si ho taky, i když o tom, že ho musí taky mít, do tý doby nevěděla .)). 

btw. někoho by logicky mohlo napadnout, proč jsem si ho prostě nekoupila u nás ... no, důvod to samozřejmě má: nejsme na tom totiž o moc líp než Francie a zrovna tenhle nejsvětlejší odstín, Chantilly, je skoro pořád vyprodaný (a já mám úplně otravnou vlastnost, že když už se jednou rozhodnu, že něco chci, klidně bych pro to běžela o půlnoci, jen abych nemusela čekat už ani hodinu ... takže obíhání Sephor s nejistým výsledkem bylo něco, čeho jsem se ráda vzdala).


Pokud jde o balení, nebudu cpt. Obvious, myslím, že si ho na fotkách dokážete prohlédnout sami i bez výkladu.






Korektor má pěnový aplikátor, což osobně nepreferuju.

Sice by to mohlo být horší - kdyby byl korektor v peru, kde by zaprvé nebylo vidět, kolik ho zbývá a zadruhé by se ke zbytkům nešlo nijak elegantně dostat ...
... ale mohlo by to být i lepší, a to kdyby byl v klasické tubě.

Já aplikátorem stejně většinou neaplikuju a i z něj si ho nejdřív nanesu na prsty.





Před verdiktem bych vám asi měla nejdřív osvětlit i to, proč byl vyprodaný.

Radiant Creamy Concealer je novinka (ještě stále) letošního roku, která si dle popisu klade dost vysoké cíle, z nichž mě osobně zaujaly nejvíc tyhle tři: 
- hydratace pokožky
- vysoká krycí schopnost 
- vrstvitelnost bez nánosu 

Pokud by to byla pravda, jednalo by se o naprosto dokonalý korektor na kruhy pod očima, kde největší problém dělá právě buď nízké krytí, nebo naopak vysoké ale za daň nánosu a vysušování. Navíc by se dal univerzálně použít i na zbytek tváře. 
No a tyhle vlastnosti nezaujaly jen mě, ale i další davy dokonalého-korektoru-chtivek, to vše podpořeno nepříčetně óchajícíma recenzema zahraničních blogerek. Tak proto.

No a jak to dopadlo? 2 ze 3 sedí.

Radiant Creamy Concealer je opravdu vysoce krycí a bohatě pigmentovaný, a to aniž by dělal nepřirozený nános.

Pokud bych to shrnula, tak je to nejvíc krycí korektor, jaký jsem kdy měla. Výjimka (ano, je tady!) je všem známý Make-up Cover od Dermacolu, ten je opravdu krycí ještě o trochu víc, ale na druhou stranu dělá šílený nános a pod oči se dá použít jen po hóóódně dobré hydrataci, a i tak jen maximálně lehkou rukou (hodí se spíš na bodové krytí pupínků atp.).

Co u Narsu úplně nepozoruju, je hydratace
Je krémový, nijak nevysušuje, ale zároveň mi nepřijde, že by kůži vyloženě hydratoval (takový pečující efekt je znát třeba u Fake Up od Benefitu, ale tam se zase nekryje, tkž nic).

Radiant Creamy Concealer se dělá v 10 odstínech, moje Chantilly je nejsvětlejší s nažloutlým podtónem (na kruhy, kdy žlutá obecně neutralizuje fialovou, se tedy hodí báječně).
 






Pokud bych měla porovnat s dalším high-endem, Magic Concealer od Heleny Rubinstein má podobně fajn konzistenci, ale kryje o dost méně, tak z poloviny.
MUFE HD kryje víc než Helena, ale pořád méně než Nars a navíc je ho pouhých 1,5 ml, kdežto Narsu 6 ml za cca stejnou cenu, tkž pak se MUFE vůbec nevyplatí (stejná vada stíhá i YSL Touche Eclat, kde je ještě navíc výběr omezen na pár psycho odstínů).

Názorný fight si ovšem dáme s drogerkou, kde si ukážeme ten šílený rozdíl ve výkonu. 

Porovnávat budu konkrétně s Astor Skin Match, který jsem si koupila, protože byl pěkně světlý a zajímalo mě, jestli to třeba nakonec nebude drogerkový objev (nebyl; pranýřovat podrobněji ho budu v samostatné recenzi - čistě jen v zájmu těch, co budou pátrat po recenzích, protože sice můžu rovnou tady napsat, že je úplně na hovno, ale to by se pak ve výsledcích vyhledávání nezobrazovalo dostatečně).

Na následující fotce je vidět jedna nerozetřená vrstva obou
Astor je v peru a rovnou říkám, že jsem s ním otočila mnohem víckrát, než co bych otočila normálně při použití - ale ani to nepomohlo.





Trochu rozetřeno. Astor dělá, že tam není.





Rozetřeny dvě vrstvy. Asi není potřeba nic dodávat a jen to potvrzuje můj obecný názor na výkon drogerky a profi kosmetiky.






Verdikt
Pokud Radiant Creamy Concealer potkáte v pro vás vhodném odstínu (což nemusí samozřejmě nutně být nejsvětlejší Chantilly), není jediný důvod ho nevzít. 
Získáte jak super korektor pod oči, tak i na zbytek tváře, navíc na high-end za velmi přijatelnou cenu  - mě vyšel na 700 Kč, v ČR bude cena imo podobná (u MUFE by 6 ml korektoru vyšlo na cca 2800 Kč, u YSL na cca 4000 Kč, tkž rozdíl to je velký - navíc ani jeden by nekryl tak dobře, což má za následek samozřejmě větší spotřebu).
Kdybych mu dávala body, dostal by 9 z 10 (ten zbývající bod je vyhrazen pro super krycí přirozený korektor, který bude zároveň i perfektně hydratovat).


tl; dr: potřebujete


Co vy, zkoušeli jste, máte? - dojmy? :)

39 comments

27. prosince 2013 v 9:20

no ten vypadá skvěle, líbí se mi krytím i odstínově
Once Upon a Time

27. prosince 2013 v 10:04

Tykráso. To krytí je fakt parádní. No, kdyby u nás v zapadákově nebo alespoň v okruhu 50ti kilomerů vystavily nějaký Sephory, i bych si je všechny prolítla. Takhle to asi bude hon, když se tam ukážu 3x do roka.

27. prosince 2013 v 10:09

Už si říkám asi po 10., že ho fakt nutně potřebuji. Asi už vím, do čeho dám peníze od Ježíška :))

Jane´s colours

27. prosince 2013 v 10:50

asi bych se po něm osypala- silikony, ale verim, ze bude fajn :)

27. prosince 2013 v 10:53

Chjo. Už si o něj píšu kamarádce, co jede do Londýna. :D

Anonymní
27. prosince 2013 v 11:13

Taky jsem nad ním uvažovala,ale Ježíšek mi nadělil jiný-Giorgio Armani High Precision Retouch taky v nejsvětlejším odstínu a zatím se zdá super-kryje dobře a krásně rozjasňuje oční okolí.Katka

27. prosince 2013 v 11:22

Já jsem si ho koupila přes hqhair. Není špatný, jen mám pocit, že mírně vysušuje, takže si pod něj dávám trošku arganového oleje. Jinak prodavačka v jedné Sephoře mi říkala, že se u nás odstín Chantilly neprodává.

27. prosince 2013 v 12:45

hmm, já bych potřebovala taky tenhle odstín. jestli fakt tak dokonale kryje, tak nevím, jak to bez něj zvládnu :D

Anonymní
27. prosince 2013 v 12:49

Přemýšlím nad ním dlouho. Teď jsem se rozhoupala :) Používám Dermacol, ale vadí mi nános a úplně mi nesedí ani odstín. A

Anonymní
27. prosince 2013 v 12:55

kamaradka potvrzuje, ze ho musela mit, ac nevedela o co jde :-D
korektor mi prijde super, ale potvrzuji, ze nehydratuje, nicmene ani nevysousi, takze ok. budu dost vahat, jestli se vratim k memu oblibenemu Kanebo korektoru. odstin sedi skvele, mam tez chantilly.

Anna Ananasová > posli ji do Space NK, tam je to sazka na jistotu. Sephoru nevedou, myslim, a v drogerkach typu Boots Nars nemaji.

Můj svět krásy
27. prosince 2013 v 13:21

To chci! :D

27. prosince 2013 v 14:14

Paci sa mi odtien, nechapem preco prave v Cesku, kde je v podstate dost velke percento bledych zien sa tento odtien ani nepredava..(A nie je to prvykrat, blede odtiene sa vseobecne blbo zhanaju, aspon ja mam s tym problem) :(
A cenovo sa asi fakt oplati :D Skoda tej nedostuposti..
macabre-moon.blogspot.com

27. prosince 2013 v 14:25

no takze zacina hon za odstinem:)) v IT ten zacinaj tou Vanillou, ktery mi neprisel tak tmavy na ruce, ale ja jsem dost svetla, takze bych nejspis taky potrebovala chantilly

Anonymní
27. prosince 2013 v 14:51

Černá Moora: Máte taky zkušenost s korektorem Double Wear od Estee Lauder? Bohužel jsem zdědila modré prosvítající žilky pod očima a pořád jsem ve fázi hledání dobrého korektoru..je pravda, že krémové nebo tuhé korektory mi nevyhovují pod oči vůbec, takže hledám mezi tekutýma. Mě u toho od EL zaujalo tvrzení, že když se nanese, tak po chvíli jakoby dobře zaschne a nezálézá do jemných linek pod očima. Tak asi zkusím EL a potom i NARS.-)

27. prosince 2013 v 15:49

já žádný dobrý korektor ještě pro sebe nenašla, ale je fakt, že jsem vždy hledala v levnějších vodách, a to se evidentně nevyplácí :) Tenhle článek je jak na zavolanou, jedu za 2 týdny do Londýna, tak tam po něm mrknu!

27. prosince 2013 v 17:10

@Eve sice tam jsou, ale nijak přehnaně, pocitově silikonový naštěstí není ;)

27. prosince 2013 v 17:12

@Darkness mně zas, že je vyprodaný .. tak já nevím, zkusím se asi zeptat u nich na FB

27. prosince 2013 v 17:13

@Anonymní :D nad tím Kanebo taky pořád špekuluju, když ho tak chválíš :)

27. prosince 2013 v 17:15

@moon pravděpodobně maj za dovoz odpovědné osoby na svý mapě ČR označenou někde u Turecka .))

27. prosince 2013 v 17:16

@Siena in Style v Itálii bych to ještě chápala, tak je třeba na ty světlý tak neužije .. ale měli by myslet i na cizince, sobci ;)

27. prosince 2013 v 17:19

@Anonymní zkoušela jsem jen v parfe na ruku, takže výkon bohužel nemůžu vůbec posoudit (ale odstínově se mi zdál fajn)
na ty linky každopádně pomáhá zapudrovat korektor silikonovým pudrem, pak nemá co kam zalézat, navíc dost vyhladí :) (buď MUFE HD powder nebo za pár korun od Elfu HD ze Studio řady)

Anonymní
27. prosince 2013 v 18:17

Můj objev roku : http://www.omlazeni.cz/recenze/maybelline-affinitone-korektor-1180.html

a nepotřebuju ani make up ,a ta cena ......používám na celý obličej

27. prosince 2013 v 20:29

Já si teď od Rendy pořídila Helenu, takže nemám nárok, ale až budu mít, tak na něj vlítnu! Protože to prostě potřebuju, tečka.

27. prosince 2013 v 22:24

@Anonymní ja mela affinitone jen make-up a to je peklo pekel:D navic dost tam pisou, ze dela pod ocima stuk (rodinka se nezapre:D)

27. prosince 2013 v 23:14

ach jo mooro, ty mě prostě vždycky dostaneš :D super recenze! asi o něm zauvažuju :D

27. prosince 2013 v 23:59

Brala bych, ne že ne :) A kdyby oční okolí fakt hydratoval, objednávám ihned odkudkoliv :D V poslední době mám to neskutečné štěstí, že mám kůži kolem očí fest suchou a můj oblíbený Missha korektor mi dělá trochu paseku a ostatní moc nekrejou a zaplácnout to Coverem - si můžu ty oči rovnou vydloubnout :)

28. prosince 2013 v 7:55

Mam Vanilla - kryje dobre ale trochu vysusuje a mozna oxiduje nebo co to je po chvili je pod ocima nejak tmavsi ;-{

28. prosince 2013 v 10:54

Recenzia prišla práve do rany :)
Potrebujem krycí korektor. Na rozdiel od väčšiny, ktorá hovorí, že má "strašné kruhy" pod očami, ich ja skutočne mám. Pomerne hlboké, tmavé fialové.
Na wishliste mám tento Nars a MAC Pro Longwear. Nemám ich ale možnosť vyskúšať naživo :/

28. prosince 2013 v 14:50

@AM to bude asi spis tim, ze vanilla pro tebe bude pod oci moc tmava, ona je do ruzova a imo se na to hodi min nez chantilly

28. prosince 2013 v 14:54

@nn mac je pry trochu vic vysusujici, tak zalezi, jakou mas plet .. Ale nejlepsi by bylo vyzkouset oba :))

28. prosince 2013 v 14:55

Tak jsem se ptala u Sephory na FB a Chantilly pry u nas k dostani neni ... Tak nevim:D

Anonymní
28. prosince 2013 v 22:00

Já jsem spekulovala mezi světlejší a tmavší variantou - light a medium (ty pododstíny si už nepamatuju a teď ten, co jsem si pořídila tady u sebe nemám), nakonec jsem si koupila ten tmavší, a s překvapením zjišťuju, že jsem si koupila zázrak... Já ti nevím, není špatný, ale pořádnemůžu říct, že bych z něj byla nadšená. O dokonalém korektoru mám prostě jinou představu. Ale asi budu muset nějak skousnou to, že mi ty mé šílené kruhy nezakryje prostě nic :-(. Až budu u nějaké Sephory v zahraničí, tak kouknu i po odstínu, co máš ty! Terka

28. prosince 2013 v 23:10

@Anonymní a co ti na nem konkretne nevyhovuje? Kazdopadne, na kruhy to chce vzdycky svetlejsi variantu, tmava nepomuze, naopak

6. ledna 2014 v 11:39

@Černá Moora
V Selfridges je taky. Už jsme spolu 2 dny a je to veliká láska. :)

14. ledna 2014 v 20:50

Dakujem za tip, ja som si ho na zaklade tvojho postu kupila v odtieni Chantily naslepo, lebo u nas NARS nedostat a som maximalne spokojna! Taky dobry korektor som este namala, este raz dik!

14. ledna 2014 v 22:03

Aha, tak ten musím mít! :-) Toto už je 3. super recenze za týden a navíc swatch vypadá fakt výborně! Fake up od Benefitu je "dáma prvního dojmu", sice super hydratuje a chvíli i dobře kryje, ale po cca hodině záhadně mizí .... souhlas.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...