Nákupy - novinky - slevy

27. července 2014


Aneb co jsem za poslední měsíc zase nutně potřebovala.


Slevy v obchodech momentálně vrcholí, kteroužto skutečnost samozřejmě nelze ignorovat.
Můj oblíbený Reserved tentokrát lákal dokonce na 70% slevy a ještě dvojnásobný počet bodů za nákup do věrnostního programu. Což jsem tady vlastně asi ještě nepsala, tak je třeba napravit - jejich věrnostní program je totiž jeden z mála věrnostních programů, co se zákazníkovi dokonce i vyplatí. Za body (1 Kč = 1 bod, žádný psycho propočty) vzniká členovi nárok na dárkové poukázky, za každé 2000 bodů si může stáhnout poukázku na 100 Kč - a právě v tomhle ohledu je akce s dvojnásobným počtem bodů super, protože peníze naskakujou výrazně rychleji (já i díky tomu, protože tyhle akce se opakujou, měla minule poukázku rovnou na 400 Kč, což je samozřejmě super, když ji člověk dostane čistě jen za to, že někde rád nakupuje). 
Nicméně, tentokrát to moc nevyšlo, protože od minule byl výprodej už hodně probranej a já věci už buď měla, nebo se mi nelíbily. Takže z toho vypadly jen dva topy. Ale zas ten první stojí za to a mám z něj fakt radost (ulovila jsem ho zastrčenej mezi spoutou jinejch, nepochybuju, že kdyby byl víc na ráně, tak mám smůlu ;).






Ale protože tahle ne úplně povedená mise mě nákupně decánko zfrustrovala (jako jenom dvě trika?!), rozhodla jsem se tentokrát zalovit i v netradičních vodách. Nevím, jak to máte v nákupákách vy, ale já mám většinou zaběhlou trasu, kdy předem vím, kam půjdu a který shopy mě maopak dlouhodobě nezajímaj a naprosto je ignoruju (to už musí bejt, abych tam vlezla, většinou, když cíleně sháním něco divnýho a nedaří se ... typicky třeba Esprit, s.Oliver, Terranova nebo Bershka ... a pak jsou ty, kde to považuju za úplnou zrátu času, což jsou všechny ty džínovo-mikinově-sportovní, jejichž názvy si ani pořádně nepamatuju, vybavuju si teď jako příklad jen Timeout a Marlboro whatever).
Každopádně, po zmíněným neúspěchu v Reserved se slevový sniper ve mně rozhlídl po nejbližsím okolí a zamířil ... do Mohita (jé hele, co je tohle, tam jsme nikdy nebyly). Díky čemuž jsem zjistila, že existuje ještě kategorie obchodů, který ignoruju, ale byla to velká chyba :D 
Mohito je totiž úplnej ráj zajímavejch (sakra, teď jsem si uvědomila, že jsem zapomněla vyfotit jeden cardigan .. no ale už je tma, bylo by prd vidět a odkládat se mi post nechce, tak příště třeba) věcí přesně dle mého gusta - jak pokud jde o materiály, tak i střihy a vzory. Zajímavejch rovná se třpytivejch, zipatejch, průhlednejch, lesklejch, ocvokovanejch apod. Kdo to nemusí, tak se mu naopak vyhne ;) Naopak nula mikin, tepláků a džín. A taky minimum nápisů, který jsou v běžnejch krámech bohužel většinou extrémně trapný a nesmyslný a nezkousnu je, i když se mi podklad líbí (ono s nápisama mám obecně problém, pokud to není jasnej statement typu queen of the fucking universe, tak nezájem. Btw. kdo by pochyboval, tak nemusí, takový triko fakt mám).
Rozhodla jsem se nakonec pro tři ozipované topy, jednou zip přes celá záda, dvakrát po stranách.

Vtipný je, že jsem si celou dobu říkala, že je to vlastně takovej Reserved stajl, resp. to, co tam normálně čekám, takže super náhoda. Jó. Doma po vygooglení, kde mají ještě prodejny, se hned ukázalo, že super náhoda se nekoná, jelikož Mohito je ve skutečnosti jen odnož Reserved :D Na Václaváku je mají v jedné budově.








Ve zbytku krámů jsem nakoupila už jen v Lindexu, ale naprosto nefotogenické věci zajímavé jen materiálem, tak s tím se nebudeme zdržovat, a pak v Zaře, kde v celé prodejně měli úplné a naprosté houby ... kromě tohohle super křiváka, kterého jsem si všimla až ve chvíli, kdy jsem už chtěla odejít. Jasné znamení Boha Slev, jehož ignorování by ho jistě velmi rozezlilo.







Pokud jde o kosmetiku, micka mánie u mě nejspíš kulminuje, momentálně mi jich na stole stojí pět. Recenze budou, ale ve zkratce, Garnier a Eucerin ok, Niveu nedoporučuju, pálí v očích as hell a s výkonem to taky není žádná sláva (a teď si říkám, jestli tu recenzi ještě dělat, protože tam stejně už asi nic jinýho nenapíšu :D Ale asi jo, aspoň bude víc fotek).







Moje vlasy mi pro změnu daly jasně na srozuměnou, že je ty suchý tropy už nebavěj a jestli na ně rychle nenapatlám něco extrovního, nehodlají pokračovat v růstu, takže jsem kapitulovala. 
Vzorek Macadamie, co byl před časem v boxu, mi sice přišel, že je bez efektu, ale když ji tak moc chválily Dashulka i Mila, tak jsem se jí rozhodla dát ještě šanci. Navíc na parfums.cz se očividně vrátili k cenám před loňským zdražením, jelikož vyšla na 384 Kč, což je přesně ta samá cena, která je i u Dashulky v článku z roku 2012 (ježiš, to to letí). 
A běda, jak pak nebudu mít vlasy, co po nich princ vyšplhá až do věže.






Keratin je ve vlasech momentálně stejná IT ingredience jako třeba hyaluron nebo arganový olej u pleťovky, tak jsem dost zvědavá, jak bude funkční.







Oranžová parta z DM.
Protiopalovák Sundance ve spreji - aplikace pro lenochy super, vůně je hezky ovocná (preferovala bych nulovou, ale zase mnohem lepší než typický smrad protiopalováku).
Z mandarinkového sprchového peelingu jsem byla před vyzkoušením nadšená (miluju mandarinky a skoro v ničem nejsou), ale bohužel je v něm znát spíš pomeranč (druhá složka vůně) a mandarinky nula nula nic. Peelingové účinky docela nevýrazné.
Osvěžující krém na nohy s pomerančem a mátovým olejem - velmi překvapil, já čekala prostě klasika krém, ale on navíc i pálí/chladí a nožky tak příjemně uvolní.





Slevy v Rossmanuu a dvě blogové legendy. 
Color Tattoo se povedl, Astor chubbina naopak očekávání nesplnila a Clinique u mě rozhodně nenahradí.






Je to tak, občas Guerlaina podvedu i s někým jiným.
Addict a Miss Dior jsou důsledkem výprodeje u Diora, ceny byly mnohem nižší než na netu. 
Addict miluju a doporučuju všem, kteří si potrpí na výrazné vůně. I když po reformulaci už to není takové kladivo, jaké bývalo, pořád je to jedinečná vůně.






Dahlia Divin od Givenchy je novinka, v prodeji bude od 18.8. 

Zajímavostí je, že s Diorem jsou to tak trochu nevlastní sourozenci, jelikož mají společného otce, jímž je současný dvorní parfumér Dioru Francois Demachy. Demachy pro Dior namíchal všechny nové verze jeho klasických parfémů, u nichž již firma nechtěla platit za původní formule laboratořím a parfumérům, kteří je pro ni na počátku vytvořili - praxe je totiž běžně taková, že pokud značka nemá vlastního in-house parfuméra, vůně pro ni tvoří laboratoře, které jí pak dodávají hotovou vonnou směs olejů, do níž se u výroby parfému už přidává jen alkohol - značka tedy u daného parfému vlastní vše ostatní, jako např. jméno nebo flakon, kromě samotné vonné směsi, jež ale sama o sobě není chráněna ochrannou známkou nebo patentem a ve výsledku tak může dotyčná značka svůj vlastní flakon naplnit v podstatě, čím jen chce. Konec parfémově-naučného okénka ;).






Arganový olej od Primavery mi už došel a hadí jed na obličeji je přesně to, co mě dokáže zaujmout.







Kdo ještě nezaznamenal, na značku Sephora momentálně probíhá 30% sleva, na Aqua Matic od MUFE jsem měla obligátních 20 % a tak jsem se konečně hecla k vyzkoušení. Recenze bude, ale můžu předeslat, že je úžasnej, dělá přesně to, co slibuje (držák na celý den) a odstín je dokonalý.






Co zajímavého jste ve slevách ulovili vy?



50 comments

27. července 2014 v 10:28

Koukam, ze od Astoru jsme si vybraly stejny odstin ;-) Doufam, ze na Macadamiu bude recenze.

Hubatá žába
27. července 2014 v 10:31

Macadamia je top,ten Keratin je šílenství! :D Líbí se mi úlovky ze Sephory :D

27. července 2014 v 10:34

Já byla zrovna na dovolené, když mi ta sms od reserved přišla, bůůůů :(

A ten krém na nohy DM musím zkusit, mám sprej z té řady a krásně voní! A jsem zvědavá, co řekneš na macadamiu. Je super, že konečně zas stáhli cenu, to si možná ten balzám taky zas koupím :)

27. července 2014 v 10:41

Přesně tenhle argaňák mi dojebal pleť tak, že s následky válčím ještě teď, po několika týdnech. Což mě nesmírně rozlítostnilo - mě, milovnici olejů! Brala jsem to jako osobní útok olejového boha :-) Křivák je úúúúžasný!

27. července 2014 v 10:52

@Hubatá žába no hele, odradila jsi mě slušně, ale naštěstí se nictakovýho nekonalo, oba fungujou bez problémů, žáďný cuchání :D jestli tam je i nějakej přínos, zatím nedokážu posoudit
Ale fakt bude asi záležet na řadě a jakoukoli růžovou pro jistotu nikdy zkušet nebudu :D

27. července 2014 v 10:56

@Dashulka imo jsi o nic nepřišla, dovolená určitě lepší :)
Ceny zbytku Macadamie jsem už neporovnávala, šla jsem cíleně po masce, ale snad to tam bude stejný..

27. července 2014 v 10:57

@Bald and pale no to mi ani neříkej :( a co ti udělal a po jaký době? Mně totiž zatím přijde dost super ...

27. července 2014 v 12:01

Ako tak pozerám, tak všetky veci v čiernej :) mám rada tú farbu aj mne včera pribudlo nové triko, tiez cierne :D Inak ale to prvé z reserved je krásne

27. července 2014 v 12:10

@Brunwen na jihu jsem vlaječky viděla, ale kde přesně, nevím, ona ta jejich lokalizace prodejen je dost na houby, pokud jde o přehlednost ;)

27. července 2014 v 12:11

Ta Macadamia ma na me bozi ucinek. Konecne vlasy jak od kadernika. Ale ani me to neprekvapilo kdyz jsem pak koukla na slozeni. Jsem si nevimproc myslela ze je to jen z prirodnich oleju.

27. července 2014 v 13:09

Keratin mě zajímá, bude článeček pak?

27. července 2014 v 13:20

Mě ta Macadamia maska strašně zklamala. Neudělala mi s vlasama absolutně nic. Nemohla jsem tomu uvěřit, po těch všech pozitivních recenzích, ale bohužel :-( Zkoušela jsem ji na na mokré vlasy, na suché vlasy, na 10 minut, na 2 hodiny a efekt nula.

27. července 2014 v 13:38

na "hadí jed" nedám dopustit!!!kupuji ho na europarfémech s micerálkou zdarma a taky super!!

Anonymní
27. července 2014 v 13:43

Ta Nivea pali v ocich LIKE hell...(gammar nazi mode off)

27. července 2014 v 13:51

@Anonymní ale nene ;) http://www.urbandictionary.com/define.php?term=as%20hell

27. července 2014 v 14:10

hezký úlovky. já se na oblečení ještě také chystám kouknout. micelárku teď nějakou dobu neměním, oblíbila jsem si Mixu, a asi u ní i zůstanu. a na vlasy jsem zase objednala Mythic Oil, jsem na něj strašně zvědavá :)

27. července 2014 v 15:24

Teď mi store locator ukazuje, že je prý na Svoboďáku. Okej. :D Asi jsem slepá. :D Ale myslím, že jo, že ho tam otevřeli na místě Reservedu. :D Tak to budu muset jít omrknout. Hodně černé, cvočků a zipů je přesně můj styl. Ať jdou do prčic všichni s neonkama a nápisama.
@Černá Moora

27. července 2014 v 16:03

Veľmi pekné kúsky si ulovila, u teba by som si teda vedela vybrať. Jéé, a máme spoločné obľúbené vône - Diorky sú top, hoci každému nevyhovujú. Ja si leto bez Miss Dior už ani neviem predstaviť :)
No a som rada, že niekto má podobný názor na micku Nivea ako ja. Veľa ľudí tvrdí, že všetky micky sú rovnaké. No nie sú..

27. července 2014 v 18:34

@Aknelka Dior se buď miluje, nebo nenávidí - aneb vůně pro ty, co nestojej o o, aby byl parfém nenápadnej ;)

Jj, vůbec nejsou stejný, to může tvrdit jen někdo, kdo nic nevyzkoušel, nebo je nepoužívá na oči ..

27. července 2014 v 20:15

S těma trikama to mame stejne ;) nesnasim napisy na trikach, ale i presto jedno s napisem Princess of fucking everthing mam a navic ke vsemu je v pink barve ;)

27. července 2014 v 20:22

Ten krivak je top! Vzorek Macadamie mam stale neotevreny, tak uz bych se snad mihla rozhoupat a vyzlouset ho.
V Mohitu maji veci podle meho gusta, naposledy jsem si odtamtud odnesla saty.

Anonymní
27. července 2014 v 23:01

@Tereza
Hmmm, as+cause,
like+noun
Urban dictionary je hovorova anglictina, ne spisovna.

27. července 2014 v 23:05

@Veronika u me nikdy vzorek neotevrenej nevydrzi, ani kdyz to je make-up v odstinu 4 :D

27. července 2014 v 23:07

@Anonymní se obavam, ze celej ten vyraz je hovorovej, spisovne to ani nejde (tos tam mela opravit asi i ty cesky hovorovy, ze .)

Kazdoadne, pokud te z celyho postu zaujalo jen tohle, asi bude nekde chyba .))

27. července 2014 v 23:29

Mohito mám ráda, mají tam úžasné věci, stylově mi to připomíná Mango, ale s lepšíma cenama (mmch Mango má za ty přemrštěné ceny dost hadry, všechno od nich se mi po čase strašně zničilo, nevím, co to používají za materiály!)... Nivea mícu večer zkusím, na pálení jsem citlivá, tak jsem teda zvědavá...

27. července 2014 v 23:57

Jéé, pro ten mandarinkáč si budu muset skočit. Miluju tu vůni:)

28. července 2014 v 3:33

http://www.europarfemy.cz/pro-zeny/diet-esthetic-snake-active-cream-set-i-liftingov-krm-s-hadm-jedem-micelrn-voda-250-ml-zdarma/

28. července 2014 v 5:10

Pěkně sis nakoupila. Znám ty trasy v nákupákách, kdy člověk jde jen do "svých" krámů a nikam jinam. Do ostatních běhám taky až když sháním něco konkrétního, co v mých zaběhlých nemají... :-D Já jsem konečně našla ideální námořnické triko! Jupííí :-) A objeví se během tohoto týdne na bára.kára blogu

28. července 2014 v 14:21

"křivák" je super, triká tiež, micina od Nivey sa mi páči, na masku od macadamie som zvedavá a ten SunDance sprej na opaľovanie je čistý hnus! /na blogu som mu venovala aj celý jeden post :)/ Vôňa fajn, ale je neuveriteľne mastný a keď sa ošahám, akoby na mne bola nalepená chronta z celého týždňa! Naopak vrelo odporúčam tú klasickú "sport" verziu spreja...
No a Astor maslo milujem :)

28. července 2014 v 21:12

@claire clairmont jj, je mastnej, to souhlasim :) ale mne to neva, stejne se nemazu, tak tady to mam dva v jednom ...

29. července 2014 v 12:00

Macadamia maska mi funguje jen spolu se šamponem ze stejné řady. Pak ale funguje super. Používám teď místo svojí milovaný Alterny Bamboo, abych to prostřídala. MUFE je bomba, Sephora tužky taky více než dobrý. Momentálně jsem zamilovaná do nových Sephora štětců. Astorácká čubka mě zklamala, jakoby drhne na tlamě, a to mi va! Soft sensation rtěnka odchází přes koutek ven a pryč, takže taky nic extra. Sice dobrá cena, hezká barva, ale udržitelnost na místě jen při hladovce a dehydrataci a navíc hnus obal. Okolo Astoru budu zas tak deset let chodit obloukem.

31. července 2014 v 12:52

Také jsem neodolala letním výprodejům! :) Svojí kartě jsem ale nejvíc ublížila na www.answear.cz :)) Měli tam až moc krásných věcí za skvělé ceny :))

7. srpna 2014 v 18:53

Ja se chystam na skok do centra zitra, asi na hodku, to by neco byt jeste mohlo :-) Ale z tveho seznamu me zaujal arganový olej a hadí jed :-).

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...