Blogové legendy ::: Catrice Camouflage Cream

8. srpna 2014

Rozhodla jsem se u recenzí zavést novou kategorii, blogové legendy, kam budu zařazovat věci, co jsou na blozích obecně hodně diskutované a zkoušel je nebo chce zkusit skoro každý. Tenhle štítek postupně přidám i ke starším článkům, a pak bude někde po straně k rozkliknutí, ono vůbec ty stávající štítky mám v plánu dost upravit, aby bylo hledání snazší.



A teď už k dnešnímu vyslýchanému: Catrice Camouflage Cream v odstínu 010 ivory.





Na korektor jste mě přivedli už někdy minulý rok vy, když jsem se v rámci nějaké soutěže ptala, jaký korektor byste mi doporučili, a tenhle se tam často opakoval. Když jsem ho lehce progooglila, zjistila jsem, že se jedná o ukázkového zástupce toho, co lze označit za blogovou legendu. Recenze byly většinou dost pozitivní, hodně kryje, hodně světlý, parádní na kruhy, cena směšná

Yep, vyloženě si říkal o vyzkoušení. 

Když to jsem pak konečně narazila na nějaký Catrice stojan a začla obhlížet odstíny, reakce na ten nejsvětlejší v nabídce byla jednoznačná. No to nene. Zklamaný smajlík. I v tom umělém světle mi bylo hned jasný, že tohle pod oči nebude ani náhodou dost světlý. Ale protože blogerská zvědavost mi nedovolila misi zabalit, stejně jsem ho vzala. Třeba při aplikaci překvapí. Nemůžu říct, že by se mi to nikdy nestalo. Navíc za cca 70 Kč taky nebylo moc co řešit (ono kdyby to bylo o jednu nulu víc, tak by člověk asi milou zvědavost poslal klečet do kouta, o tom žádná).

A jak teda v terénu ...

... no ...

... očekávání úplně nesplnil.

Pod oči ani náhodou.
A že není dost světlý, není ten hlavní problém. Zas až tak úplně nepoužitelně tmavý také není. Problém je, že zalézá do vrásek. I do těch, co nemáte, A pokud nemáte ani vrásky, co nemáte, tak si můžete být jistí, že s tímhle si je po čase vyrobíte.
Konzistence je totiž hodně hutná, nevsakuje se, nevyhlazuje, nehydratuje.
Ano, krycí schopnost je fajn, jenže to jaksi nestačí. Hodně kryje i primalex, žejo.

Pro porovnání barvy jsem zvolila Nars Radiant Creamy Concealer v odstínu Chantilly, který je světlý naprosto ideálně. Oproti němu je Catrice spíš odstín 2 - 3.







Pokud jde o použití jinam, než pod oči, tak v zásadě proč ne. 
Ale i tady se na zmíněném nevsakování a hutnosti nic nezmění, takže pokud při aplikaci nebudete mít dostatečně lehkou ruku, slušně se naštukujete. Na větší plochy bych ho obecně asi vůbec nepoužívala. 


Uzavřela bych tak, že coby levný hodně krycí korektor jinam než pod oči mi přijde určitě lepší Dermacol Make-Up Cover - škála odstínů je mnohem větší, jsou tam i opravdu světlé a kryje ještě o dost lépe. Na druhou stranu je méně mastný, což ale nevím, jestli je úplně nevýhoda, jelikož Catrice pleť stejně nijak nezvláčňuje, mastnost nemastnost. Pod oči se ale nehodí ani on.




Co vy, zkoušeli jste? Dojmy?

A na jaký anti-kruhový korektor byste mi mometálně dali tip? Nars pomalu, ale jistě dochází a já mám v plánu zkusit zase něco jiného.






44 comments

8. srpna 2014 v 12:08

Ten korektor mam tiez a siahla som po nom v drogerke aj napriek tomu, ze som o nom na blogoch nikdy nic necitala. Tiez ho mam v najsvetlejsej a v zime mi ten odtien na rozjasnenie pod ocami sadne celkom dobre (ale fakt to treba dobre rozotriet!). V lete je pre mna nepouzitelny. Vyhovuje mi vsak viac nez Dermacol make-up cover pretoze ten dermacol mi pripada neskutocne mastny.. Aj ked prepudrujem tak uz o 20 minut sa s nim opat lesknem a cely den sa rozotiera no fuj.. A este k tomu mam pocit ze sam o sebe kryje dobre ale hned ako na to dam puder tak sa "hybe" pri nanasani a nakoniec ako by to krylo menej. Inak zaujimalo by ma ci ten od Narsu je dobry, vcera som nanho v Sephore pozerala!

8. srpna 2014 v 12:12

I když je tenhle korektor tak profláklý, já jsem ho ještě zatím nevyzkoušela.... Nějak na něj vždycky pozapomenu při mých návštěvách Rossmannu....

8. srpna 2014 v 12:16

@Berylka imo ono jakýkoli řádnější roztírání pod očima je cesta do Vráskova, tkž na tenhle účel mi nepřijde fakt ani trochu dobrej ..

8. srpna 2014 v 12:17

Nasla som na Nars recenziu na tvojom blogu a dokonca som ju uz raz citala ale uz som si nepamatala.. :D Takze pri buducej nasvteve Sephory ho urcite neobidem

8. srpna 2014 v 12:19

@Berylka a počkej, jak jako že se leskneš s tím Dermacolem? ho používáš na nějaký větší plochy? protože pod očima bych ani pudrovat moc nedoporučovala (jakejkoli, max. něčím silikonově transparentním) a na zbytek tváře si u Dermacolu jiné než bodové použití zase neumím představit ...
na Nars je tam klikací recenze, je super :)

8. srpna 2014 v 12:24

krasne si tu spisala to co som si o nom myslela, aj napriek tomu ze som ho neskusala :) som aj celkom rada, ze si mi to potvrdila (ehm, blogeske ego :D) by ma ale zaujimali ostatne odtiene, bo neviem si predstavit najsvetlejsim (ktorý sa vseobecne dost propaguje) zatierat miesta na plet (vyrazky a spol) .... blogove legendy je super napad! tesim sa na dalsie a budem luskat tie starsie :)

8. srpna 2014 v 12:24

Mám ty 2 první odstíny Ivory a Light Beige... Ivory je lépe pigmentovaný a taky hutnější, Light Beige se zase o něco víc stírá. Na kruhy pod očima ho nepoužívám, protože vysušuje a zalézá do vrásek. Ale na jizvičky a akné mi za tu cenu přijde to nejlepší z drogérie :))
Jo a hodně světlý (až bílý) korektory a krásně krycí dělá NYX, takový ty tekutý. Oproti nim je Nars celkem tmavý a z půlky pigmentovaný ;)

8. srpna 2014 v 12:39

Mam ho taky ale jsem celkem spokojena a mam uz druhe baleni. Pouzivam ho hlavne na pupinky a pod oci taky. Kruhy sice nemam nejak velke, ale neco se tam najde :-D jen si ho trosku 'vtupu' pod oci a je to. Ale treba kolem nosu mi sliza, tam zas pouzivam Affinitone od Maybelline.

8. srpna 2014 v 12:42

Taky mi zaleza do vrasek pod ocima, taky jsem o nich predtim nevedela :D. Ale na pupinky ho mam radsi nez make-up cover prave proto, jak je kremovy

8. srpna 2014 v 13:07

Já ho neměla, moc mě nelákal. Navíc pokud zalézá do vrásek, tak to už mě neláká vůbec. Za mě doporučuju MAC Pro Longwear Concealer, kryje uplně nejlíp, vypadá přirozeně a vůbec se neslévá ani v tom největším horku :). Byla jsem opravdu překvapená, a to už jsem měla dražší i levnější korektory, a všechny byly mnohem horší. Ale ten NARS mě taky dost láká vyzkoušet :)).

8. srpna 2014 v 13:17

tak aspoň vím, že ho nemám zkoušet :) já mám od catrice tu korektorou paletku a to mi drží dobře na nedokonalostech, když zapudruju, pod oči teda spíš dávám affinitone od maybelline, ten je dobrý

8. srpna 2014 v 13:30

Souhlasim, ze hodne hodne zaleza do vrasek.. Ja nemam uplne fialovy kruhy pod ocima, ale trosku temnejsi to mam a zboznuju korektory Benefit. Pod oci mi vyhovuje erase paste, boing a i fake up. Fake up kryje nejmin, ale zase je fajn hydratacni, takze ho kombinuji s erase. A hodne hodne me lakaji nove korektory od MF v drogerce, na ruce se zdaji byt super pigmentovane

8. srpna 2014 v 13:36

Na beďary možná ano, pod oči ne, hutný je až běda. A kdybych to přece jen udělala, šla bych si kleknout do toho kouta.
Z drogérkových pod oči mám monetálně Maybelline Age Rewind Eraser a ten teda je!

8. srpna 2014 v 13:44

na skvrny, akne atd ano, pod oci ne - leze do vrasek. Ale to mne i nesmirne opevovany Collection 2000. Musim zkusit Fit me nebo tvuj Nars. Na kruhy pod ocima davam Too Faced Shadow insurance a zapudruju svetlejsim pudrem - nezmizi, ale jsou trochu svetlejsi.

8. srpna 2014 v 13:58

Mam z toho úplně stejný pocity jako ty. Zkusila jsem a leží mi někde doma...

8. srpna 2014 v 14:07

Plně se ztotožňuji se vším, co jsi o tomto korektoru napsala... Amen.

8. srpna 2014 v 14:38

Mně teď hodně vyhovuje korektor Fit me od Maybelline, mám tuším odstín 15 a je super jak na kruhy, tak na pupínky. Camouflage jsem měla možnost vyzkoušet a taky mě úplně neoslnil.

Anonymní
8. srpna 2014 v 14:56

No ja ho mam a naprosta spokojenost! Jelikoz mam docela flicky na tvarich, tak je krasne zakryje. Ale nenapadlo by me davat ho pod oci. To je uplna blbost a nechapu jak to nekoho muze vybec napadnout u takto hutneho produktu.

8. srpna 2014 v 14:57

No, a mně vyhovuje. Korektory používám jen na kruhy pod očima a když ho nanesu na vyživenou a mastnou kůži, nemohu si stěžovat. A tekuté korektory od Gábiny jsou podle mě skvělé jako kombinace s tímhle, odráží světlo, mají v sobě takové malé částečky, a je to prostě pro mě super kombo :-)

8. srpna 2014 v 15:11

Mně přišla zas 001 příliš světlá a pořídila jsem si o něco tmavší, ale používám ho jen k maskování pupínků, na což se hodí skvěle. Kruhy pod očima mě zatím netrápí, tak jsem to ani nijak neřešila. Jinak je ale opravdu dobrý již ten zmiňovaný tekutý nyx, který je také za velmi slušnou cenu. Každopádně supr nová rubrika, těším se na další příspěvky!

8. srpna 2014 v 15:32

Mám ho, ten Catrice, ale pod oči mi nesmí, zalézá do vrásek - přesně, i do těch, co nemám, tos vystihla naprosto přesně!! Na maskování pupenců mám raději Dermacol make-up cover, zvolila jsem perfektní odstín (holt jsem pro něj musela do Dermacol prodejny, protože v drogerce je nabídka odstínů fakt zoufalá), protože ta výdrž je neskutečná! Teda on by i ten Catrice byl na pupence fajn, ale ten nejsvětlejší je holt na mě tmavej no, takže mi doma tak nějak leží...
Každopádně moc dík za novou rubriku, těším se na další blogovou legendu.

8. srpna 2014 v 16:20

Tak ja stale neviem, ci ho vyskusat alebo nie. Uz len preto, aby som mala vlastny blogersky nazor… A ked je tak lacny. Korektorom som neprikladala velku vahu, ale s vekom sa to meni :)

8. srpna 2014 v 17:00

Blogové legendy, super nápad :) Ja momentálne som viac než spokojná s NARSom, uvidíme, čo ďalej :)...

8. srpna 2014 v 17:46

Zkoušela jsem jen od ségry, je pravda, že mi přijde pod oči dost hutnej...

8. srpna 2014 v 18:27

Catrice Camouflage Cream mám hodně ráda ale celkem mi leze do vrásek takže pod oči raději ne a i ten nejsvětlejší odstín je na mě tmavší v létě je super :)

8. srpna 2014 v 18:46

Tak tohle je asi jeden z nejvíc diskutovaných korektorů, buď ho milujete nebo nenávidíte :D Já jsem s ním spokojená víc než s jinými z drogerie. Mám extra tmavé kruhy a potřebuji velké krytí. U Catrice mi barva naprosto vyhovuje, pěkně kryje,ale je mastnější a nevydrží tak dlouho. Ale zase Dermacol je dost nepřirozený a zvýrazňuje vrásky o dost víc než Catrice. Takže oba mají něco do sebe. Nars nemám,ale strašně mě láká :)

8. srpna 2014 v 18:58

@MONICA INESSENCE :)) jinak on prave neni moc svetly, tak i na ty nedokonalosti to jde ..

8. srpna 2014 v 18:59

@Mademoiselle M fakt?? No tak to hned pri nejblizsi prilezitosti pro nej bezim! :)

8. srpna 2014 v 19:00

@Sasha mam pocit, ze nad tim jsem uz uvazovala a byl to horky favorit, diky za pripomenuti :)

8. srpna 2014 v 19:02

@Giulietta Montagneuse ten MF me naopak nejak vubec nebere, ja na ty barevne moc nejsem, pokud to je korektor .. barevne jsou dobre baze, ale u korektoru mi to prislo vzdycky celkem zbytecne, navic to ani moc nefungovalo (klasika v nacti zeleny na bedary, vzdycky jsem pak byla akorat zelena:D)

8. srpna 2014 v 19:52

@Černá Moora
Jojo my jsme je i s holkama porovnávaly :) Nevím, ajk je to teda s výdrží a tak, ale pigmentace a světlost byla lepší u NYX. A nestojí ani 2 stovky :)

8. srpna 2014 v 20:10

Ja ho mám tiež, ten Catrice, ale ja som celkom spokojná aj pod oči. Som síce svetlá, ale nosím okuliare takže nejakým spôsobom mi aktuálne vyhovuje pod oči a nemám pocit, žeby nejako zaliezal do vrások a mám veľmi suchú pleť :( No, ale každý sme iný. Je pravda , že skvelo kryje, ale tiež by som teda pod tie oči použila radšej niečo redšie.

8. srpna 2014 v 20:34

Já (nejen) pod oči používám Collection Lasting Perfection (poměrně nově se u nás dá sehnat na netu), a jsem s ním poměrně spokojená. Ještě jsem pod oči používala ten rozjasňující v peru od Catrice, a přemýšlím, že bych si ho koupila znovu.

8. srpna 2014 v 22:09

nechala jsem si ho koupit, těšila se jako blázen, nechtěla jsem ho pod oči, ale na bedary, jak jsem ho vybalila a mázla na ruku, okamžitě jsem jej poslala dál, jestli toto je světlé, tak nevím no... vlastně jsem ho neprozkoušela, tak nemohu soudit vlastnosti

8. srpna 2014 v 23:29

já jsem si ho šla po blogomasáži ozkoušet - odstín děs, konzistence taky. pod oči v žádném případě! z těch drogérkových mi vyhovuje Affinitone nebo Match Perfection na rozjasnění. koukala jsem na ty nové Max Factory, ale přišel mi docela hutný, tak nevím, nevím, počkám na nějakou akci...

9. srpna 2014 v 12:43

Za mňa pod oči práveže áno! Som mladá ale mám vrásky pod očami už od puberty a práve preto som prekvapená, že mi tento korektor takto vyhovuje. Hlavne tieto letné dni je príjemnejšej konzistencie ako je tak teplo a chodím bez make-upu, len korektor pod oči, okolo nosa a brada a je super :) Ja osobne nemám rada zasa Nars Concealer, je to pre mňa najväčšie sklamanie roka. Možno je to aj pleťou, mám mastnejšiu a hlavne hodne rozšírené póry, ktoré práve ten Nars hneď nájde a ukáže na nich :)

9. srpna 2014 v 13:03

Já pod oči používám korektor Healthy mix od Bourjois. Je tekutý, lehoučký, nevysušuje a slušně kryje. Kruhy mám obří a fialové, zasahují mi dokonce nad vnitřní koutek oka, navíc mám pod očima už i docela vrásky, a tenhle korektor umí ty kruhy zakrýt, aniž by vrásky nějak zvýraznil. Jsem s ním fakt moc spokojená, jen by ho mohli dávat do jiného obalu než do pera se štětečkem, to mi obecně nevyhovuje.

10. srpna 2014 v 11:22

konečně se někdo ztotožnil s mým názorem, vůbec jsem nechápala, co na něm všichni mají! taky jsem si ho koupila, pod oči použila 1x (konečně jsem viděla, že mám vrásky :D), na pupence párkrát a pak jsem ho strčila do šuplíku, takže asi tak ... pod oči používám Lumíka od L´Oreal, je to teda spíš rozjasňovač, páč já kruhy nemám a na pupence EDM sypký korektor, který zakryje naprosto všechno, přirozeně a na celý den ;)

10. srpna 2014 v 12:12

za mě pod oči taky ano :) a to mi většina do vrásek zalézá a tento mi to nedělá :))

10. srpna 2014 v 14:03

Catrice je mi vážně sympatická, přesto mám od ní jen jedinou věc, lak, který je dost nanic. Laky už tedy okukovat nebudu, mimo to mě hlavně lákají produkty na rty, ale zatím jsem nenašla odstín, který bych musela mít. Doufám, že se tu objeví recenze na tu pastelku, cos dávala na fb, ráda bych zjistila, jestli ji potřebuji :D

10. srpna 2014 v 21:05

Řekla bych, že recenzí není nikdy dost a podívat se na zoubek "blogovým legendám" je rozhodně skvělý nápad! ;-) Co se týče tohohle korektoru, tak jsem byla upřímně taky na začátku dost zklamaná. Našla jsem si způsob, jakým jej aplikuji, před makeupem, který nemám až tak krycí, a fungujeme spolu dobře ;-) Ale mám pocit, že nemám šanci balení nikdy vypotřebovat, protože ho kvůli/díky krycí vlastnosti stačí doopravdy minimum... bára.kára blog

5. února 2016 v 21:31

No tento korektor je naozaj skvelý, lepší som neobjavila.
Bianka

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...