Šelmí limitka od Alverde: Colourful Paradise

12. srpna 2014

Vzhledem k tomu, že info o nové limitce od Alverde Colourful Paradise vás na FB podle ohlasů dost zaujalo, s recenzí jsem si tentokrát pospíšila, abyste se na ni případně mohli vrhnout včas ;) Oficiálně má být v prodeji od zítra.  

Od DM jsem ji dostala k recenzi minulý týden, což sice není nějaká extra doba na zkoušení, na druhou stranu, já s dekorativkou stejně nemám trpělivost a co mě nezaujme na prvních pár použití, už většinou dojem nenapraví, takže proč zbytečně vyčkávat. 

Šelmí dyzajn v kombinaci s černou mě baví, mnohem lepší, než umírněná zelená klasika.




Začnu řasenkami, které jsem zapomněla samostatně vyfotit (to asi, jak jsem byla ... ohromená.), tak jen horní skupinovka a pak ofiko foto.
Jedna je černá, jedna šedomodrá.

Kartáčky jsou klasické a na přírodní řasenku (které jsou obecně o dost méně výkonné než konvence) dělají docela pěkné řasy, natočené, oddělené, výrazné ... zde ovšem přijde velké, zásadní a přes-to-u-mě-nejede-vlak ALE: řasenky neschnou a netvrdnou.
Takže nalíčím, obdivuji si, jak jsou řasy pěkně přirozeně husté a když se jich za deset minut dotknu, jsou pořád stejně mokré jako na začátku. A samozřejmě se mažou. Takže se dotknete a řasenku máte okamžitě obtisknutou

Ne, že bych si řasy v průběhu dne cíleně osahávala, ale nikdy nevíte, že, a pocitově mi to prostě vadí, jsem zvyklá na naprosto pevné řasy. Např. zelený Rimmel, který jsem tady sepsula, se sice neobtiskával, ale také netvrdnul, řasy zůstávaly pružné - a i tak mu to k odvržení do harému nepoužívané kosmetiky stačilo.

Takže za mě velké NE.
A je to škoda, jelikož kartáčky malují samy o sobě fakt dobře.







Co v kolekci upoutá každého jako první, bude nepochybně bronzer. 
Z fotek to není zas tak patrné, ale je to fakt macek, 23 g - oproti klasickému pudru více než dvojnásobná velikost, a to i v průměru.

Díky tomu, jak je velký, a tím pádem jsou velké i jednotlivé skvrny, lze použít poměrně multifunkčně, protože štětcem je možné pohodlně rejdit i jen v jedné skvrně, zcela dle zamýšleného  účelu - takže můžete mít tmavý konturovač, světlý konturovač, tvářenku, rozjasňovač ... kombinacím se meze nekladou. 

Parádní je i do dekoltu, jelikož s větším štětcem je nabronzování fakt rychlovka a jako bonus se krásně decentně třpytí.













V kolekci jsou celkem 3 paletky stínů, ukážeme si dvě z nich.

Kombinace barev je podle mě docela povedená a nositelná.

U první paletky to ovšem není s pigmentací žádná velká sláva, nejsytější je překvapivě největlejší stín. Scene queen z vás s ní holt rozhodně nebude.













Druhá kombinace je na tom o dost lépe a dostatečně syté jsou vlastně všechny odstíny, nicméně u té černé varuju, že na oku to černočerná nebude, spíš tmavší šedivá.







Rtěnky.
Opět dva odstíny ze 3.

Stále se normálně nertěnkuju, ale udělala jsem kvůli vám výjimku ;)







Pigmentace je střední, žádný neprůhledný nános, což se mi osobně líbí, kdyby byly odstíny více moje gusto, byla bych možná schopná je i nosit ;) Nicméně růžová ani korálová nejsou zrovna moje top barvy.

Co je super, je konzistence, rtěnky jsou krásně krémové a hydratační.










Laky na rty a pro mě hlavní pecka kolekce.






Červený má naprosto věrný odstín čerstvé krve, must-have pro všechny vampky mezi námi.
Korálový je úlitba momentální in barvě, kterou oranžová a korálová je, nicméně stejně jako u rtěnky, v jeho případě nic pro mě.

Geniální je jejich konzistence.
Zaprvé jsou extra pigmentované, mnohem více než rtěnky.
Zadruhé krásně ovocně voní.
Zatřetí rty dokážou parádně nastainovat a výdrž je díky tomu několikahodinová.
Začvrté mají certifikát Natrue, takže člověk nemusí mít špatný pocit, že je "jí". Natrue mají tedy i všechny ostatní věci v kolekci, ale u těch na pusu to mně osobně přijde nejpodstatnější.

V rámci výzkumu jsem červený lak naaplikovala v sytosti, jakou jak vidíte níže, a byla fakt zvědavá, co z něj po pár hodinách nákupu a poletování venku vyleze. 
První viditelnej efekt byl teda ten, že chlapi docela dost čumeli, lol. Což nebyl úplně účel (i když  ... :D), ale co už. Až jsem si říkala, jestli to na tý puse nedělá nějaký psí kusy. Nicméně žádný strachy. Celou dobu krásně držel, nerozmazával se a po těch pár hodinách byl výsledek ten, že lesklá vrstva zmizela, trochu vybledl, ale rty byly pořád nádherně štavňatě červené a hydratované.

Parádní je, že pro nastainování není třeba nanést takovouhle vrstu, ale sytost si můžete rovnou nadávkovat vklepáváním, jak to budu dál dělat i já.

Pro mě jednoznačných 11 z 10. Pokud byste si něco z kolekce měli koupit, tak tohle.









Tvářenky v tyčince.

Osobně mám mnohem radši pudrové kolegyně, ale tomu, kdo má suchou pleť nebo se nepudruje (v kombinaci s pudrem mi totiž přijde, že všechny mastné tvářenky udělají na tváři takové nic moc bahno), tak doporučuju k omrknutí, odstíny mi přijdou bez problémů nositelné (ačkoli se v tubě liší a jeden je víc do růžova a druhý do oranžova, na tváři ani moc rozdíl nevidím) a roztíratelnost také ok, vypadají hodně přirozeně.

Jo, když jsme u odstínů, zdá se mi, že snad přehodili nálepky :D Jako Burning Sunset mi totiž mnohem víc přijde ta do oranžova, než růžová, která i odstínem na nálepce odpovídá mnohem více odstínu Tropicana.

A abych nezapomněla, před koupí je očichejte. Vůně je výrazná, pudrová, po nanesení je nějakou dobu cítit - a mně se fakt strašně nelíbí.











Jako poslední tužky na oči.
Oceňuju obaly, ale jinak moc nevím, co si s nimi počít. Naswatchovat sice šly, ale jinak jsou hodně tvrdé a na oko se mi aplikovat nepodařily, ani na víčko (barvily jen velice jemně), ani na waterline (tam nebylo vidět skoro nic až nic).









Verdikt:

Všema jedenácti doporučuju lak na rty, pecka.

Bronzer taky užijete, pokud na ně jste. To samé rtěnky, parádní konzistence, ale odstíny se asi každému do noty netrefí (a tři kusy není zrovna škála barev, to si nebudeme nic namlouvat).

U stínů rozvažte konkrétní kombinaci z hlediska pigmentace, nejsou stejné.

Tvářenky před koupí oňufejte.

Řasenky a tužky nebrat.


Původně jsem přemýšlela, jestli něco z kolekce nedat do soutěže, ale nakonec jsem se rozhodla, že pro dobro lidstva bude v tomhle případě přínosnější věci naswatchovat a ohodnotit. Přesto, pokud byste někdo chtěl ty dvě tvářenky, tak si klidně napište, mně by tady jen ležely (to samé tedy tužky a řasenky, ale u těch celkem pochybuju, že bych někoho ke zkoušení nalákala :D).


Co vy, plánujete něco z limitky?



31 comments

12. srpna 2014 v 14:06

Mně se hrozně líbí ty tvářenky! Nic takového doma nemám, takže mě hodně zaujaly. A rtěnky a lesky jsou taky super, jen nevím jak by mi slušely ty odstíny. Podívám se na ně v obchodě :). Zbytek už mě tolik nezaujal, ale souhlasím, že obaly jsou mnohem lepší, než ty klasické zelené :).

12. srpna 2014 v 14:16

Dnes jsem si pořídila rtěnku. Ale půjdu si asi i pro ten lesk :-)

12. srpna 2014 v 14:26

Je a ja bych zrovna ty rasenky brala, mam rada ten mokry efekt, ne když jsou řasy těžké a tvrde :-) a kdyby ses zbavovala oranžové tvarenky, tak se hlásím :-)

12. srpna 2014 v 14:27

Tak jestli bys ty tvářenky chtěla poslat dál, klidně se jich za příspěvek ujmu ;) U nás už kolekce je a váhala jsem, zda si jednu tvářenku koupit a chtěla jsem si počkat na swatche, v tom světle jsem moc nepoznala barvy :) A koupila jsem si jednu rtěnku, ale až doma jsem si všimla, že se mi barva na denním světle moc nelíbí (mám tu třetí, která ti chybí).

12. srpna 2014 v 14:39

Já určitě omrknu produkty na rty, díky za swatche. :) A mimochodem máš pěkné rty, na tvém místě bych si je líčila častěji. ;)

12. srpna 2014 v 14:48

se mi docela líbí ten bronzer... zajímavá limitka

12. srpna 2014 v 15:13

@šáruše tvářenky jsou už pryč, ale řasenky můžu poslat, hoď mi kdyžtak do emailu adresu :)

Anonymní
12. srpna 2014 v 15:39

Vypadá úžasně, ty tvářenky bych rozhodně brala:)))) Andrea M. V,

12. srpna 2014 v 15:44

To vypadá moc dobře. Půjdu omrknout lesky na rty, bronzer a stíny :-)

12. srpna 2014 v 15:49

Mne to nejak nechytlo, ta minula limitka byla lepsi - ze ja nekoupila ten pudr vo v ni byl....

12. srpna 2014 v 16:34

A zrovna ty tužky jsem si chtěla koupit.. Uvidím, až to všechno ošmatlám. PS: od zítřka mají 25% slevu na všechny privátní DM značky, tak toho možná využiji! :)

12. srpna 2014 v 17:26

Kdybych si něco měla koupit, tak asi ten bronzer (líbí se mi balení, ale moc bych ho asi nepoužívala) :D Pak se mi líbí druhá paletka a červený lak na rty :) A forma tvářenek vypadá taky zajímavě, ale asi nic pro mou občas problematickou pleť.

12. srpna 2014 v 17:57

A zrovna ty tužky by se mi barevně tak líbily.. No ale na čmárání po ruce je fakt nepotřebuju.. Nicméně ten krvavý lesk hodně zaujal, i když lesková nejsem vůbec.

12. srpna 2014 v 18:34

Páni! Vybrala bych si:-)

____________________________
http://deny-garnet.blogspot.cz/

12. srpna 2014 v 18:34

Mně se tedy šelmí dyzajn nelíbí ani trochu, cokoliv šelmího mi přijde kýčovité. Ocenila bych jednoduché černé obaly, i když takové má skoro každá značka. Lip stain omrknu, krvavě rudé tóny mám ráda a nosím, jen by mě zajímalo, jestli aspoň trochu hydratuje rty. Zkoušela jsem Rouge Infusion od Sephory a byla jsem dost zklamaná, i když má moc hezkou lahvičku.

12. srpna 2014 v 20:22

Dost mě zaujaly laky na rty a rtěnky, červené i oranžové odstíny můžu, takže je asi dojdu zkontrolovat do drogerky. :) Díky za tip, protože sama bych se zrovna k Alverde nehrnula.

12. srpna 2014 v 20:40

ten bronzer musím mít, zítra obrážím všechny DM v dosahu :D

12. srpna 2014 v 21:32

Zase, Mooro, styď se! Musím koupit ten červený lak na rty!

12. srpna 2014 v 22:09

@Darkness no ono je to jakože téma džungle, tak se to hodí:)

12. srpna 2014 v 22:09

@Brunwen je to asi divný, ale já mám pocit, že se mi po nalíčení děsně zmenšej a to mě nebaD

12. srpna 2014 v 22:36

Fíha, na takhle odvážné barvy bych nikdy neměla odvahu! Ale je vidět, že to prostě stačí umět nosit :)

Dovol mi, abych Tebe i Tvé čtenářky pozvala na jedinečnou giveaway s e-shopem Milujito.cz :)

http://theclarkysworld.blogspot.cz/2014/08/giveaway-s-milujitocz-soutez.html

13. srpna 2014 v 6:22

Myslím, že tohle se Alverde opravdu povedlo! :)
chickflickcherry.blogspot.cz

13. srpna 2014 v 9:34

Za poštovné bych se ujala modré a bronzové tužky - nějak se mi nechce věřit, že takhle krásný barvičky nejsou na oku vidět :D

13. srpna 2014 v 19:14

Už mám laky na rty Exotic Coral a Paradise Red. :D Tu ošklivou oranžovou jsem jim tam nechala. :D

13. srpna 2014 v 21:04

Mne sa prekvapivo najviac páčia ceruzky, po nich paletky tieňov. Aj tá tretia, ktorú tu nemáš, je nádherná. Najmenej ma zaujal bronzer - tým, aký je obrovský a trblietkami ma slušne odradil :D

14. srpna 2014 v 20:55

Najviac som spokojna s tvarenkami Essence,nie su ani moc mastne,ani moc vyrazne. A teraz super vypredaje v Rossmanu za 29,90!!! ;-)

Anonymní
21. srpna 2014 v 20:39

Neví někdo prosím kdy jde tato kolekce do prodeje? Oběhla jsem už v Praze tři DM, ale nikde nic... moc děkuji, strašně totiž potřebuju VŠECHNO :D
Eva

24. srpna 2014 v 10:52

Ten bronzer a lesky musím mít.. Hned se po nic musím podívat..
modniblog.com

26. srpna 2014 v 21:13

Kupila som si brondzer. Momentalne ho skusam a urcite o nom napisem recenziu.

Kaviaren-u-macky

30. srpna 2014 v 22:31

Máš moc krásné rty, to jsem dosud netušila! I když jsem už tyhle alverdí limitky viděla všude, kvůli tobě kuknu na ty laky na rty. Já tu oranžovou můžu, tak třeba mě nadchne.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...