Zlatá infúze od Givenchy

18. srpna 2014

O nejnovějším parfémovém počinu značky Givenchy, vůni Dahlia Divin, jsem se již před časem zmiňovala v rámci novinkového postu a nyní nastal vhodný okamžik se na tuhle zlatou kočku podívat podrobněji, včetně fotoreportu z akce k jejímu představení (které bylo mimochodem super, jelikož celý Givenchy tým, který má tyhle akce na starosti, je super, tkž to matematicky ani jinak nejde).
 
Na úvod je třeba říct, že dnešek jsem vybrala k postu záměrně, jelikož právě ode dneška je vůně k dostání exklusivně v Sephoře. Nebudeme tady tím pádem rozebírat nějakou nepolapitelnou chiméru, ale po dočtení můžete rovnou vyrazit zkoušet. Od 1.9. se pak Dahlia Divin objeví i v ostatních sítích parfumerií.

Akce k jejímu uvedení se konala v roztomilé kavárně Bistro de France na Malé Straně a na první pohled bylo jasné, že tudy hned na začátku profrčel král Midas, jelikož zlatem se všechno jen blýskalo - včetně cupcaků ;) 
Zlatá barva a Dahlia Divin jsou totiž nerozlučná dvojka - od samotného obsahu, který je popsán jako záře zachycená ve flakonu, přes zlatou nitku na jeho hrdle až po zářivě zlaté šaty, které oblékla tvář vůně Alicia Keys v reklamní kampani a které pro ni navrhl sám umělecký ředitel Givenchy Riccardo Tisci.















Zlatě oděná byla i Jitka Válková, která k vůni pronesla přípitek (na fotu se stylistou a návrhářem Samem Dolce, tvůrcem šatů).








Ale už jste určitě zvědaví na to, jak vlastně Dahlia Divin voní. 
Pro začátek můžu konstatovat, že to je celkem oříšek ;)

To je totiž tak ... běžně jsem schopná hlavní tón u parfému rozklíčovat celkem snadno ... vanilka, mandle, kůže, jasmín ... nic moc k řešení. Ale pak je skupina vůní, kde to tak snadné není. Z kompozice vyloženě nevystupuje výrazněji nic, co by bylo čitelné. Zařazuju sem jednoznačně Chanel Coco Mademoiselle a Dior Miss Dior - a teď i Dahlii. Takže to je takové první vodítko - pokud se vám dvě zmíněné líbí, určitě Dahlii nepřehlédněte, typově má shodné znaky.
Samozřejmě vám tady můžu citovat složení (mirabelka, jasmín, pačuli, santalové dřevo, vetiver), jenže to asi moc nepomůže. Nebo? Ano, lze ji určitě označit za ovocně květinovou s temnějším základem, jenže kdo si pod tím představí něco hmatatelného, že.
 
Dá se říci, že vůně rozhodně není lehká, její vyznění plně odpovídá vzhledu - je nádherně medově sladká a zároveň tulivě teplá - určitě ne nadarmo je uváděna na podzim, kdy má člověk tendence se do vůně víc zachumlat. Na to je Dahlia Divin ideální. 
Ale zas na rovinu říkám, že já se s ní voněla i v největších vedrech - prostě proto, že jsem sobecká mrcha a je mi úplně jedno, co je za období, a že na mě v tom letním všude spořádaně skáčou generické květinky, voděnky a bonparovky - podstatné pro mě je, jestli se mi parfém líbí, a do množiny líbí se u mě neprotlačila ani jedna ze zmíněných tři skupin. A jestli se to naopak někomu nelíbí, tak ať si odsedne, ha.

Abych to tedy nějak smysluplně zakončila, Dahlia Divin je takový ňufavý zlatý medík. Za ten měsíc sžívání jsem si ji dost oblíbila (a podváděla s ní Guerlaina! ... špatné svědomí jsem nakonec uchlácholila tím, že tohle je koneckonců taky na G., tak co ... akorát teda doufám, že nebudu v tomhle trendu pokračovat i u chlapů) a zcela subjektivně můžu konstatovat, že se prostě povedla.


A teď šupky dupky do tý Sephory a napiště mi, co si o ní myslíte vy ;)









31 comments

18. srpna 2014 v 8:32

Saakra, to zní hodně dobře. Miluju totiž Coco M a mandle :)

18. srpna 2014 v 8:54

@ShoesManiac to zas aby nevznikly zmatky, zadne mandle tam nejsou, tahle veta s mandlema se vztahuje k parfemum obecne, ze nekdy to takhle urcit jde, ale nekdy ne - jako treba u givenchy :)

18. srpna 2014 v 9:04

Určitě jí očuchám v Sephoře. Mně se líbí málokterá vůně a mám fakt jen pár oblíbenců. A mou top top ever je prostě Givenchy Eaudemoiselle ke které se vždy vrátím (někdy vyzkoušej je fakt super) no a tím pádem mě dost láká cokoliv co je od Givenchy :-)

18. srpna 2014 v 9:07

No, najedla bych se:-D
Hm, škoda, že člověk nemůže tu vůni cítit hned. Každopádně extra sladké vůně moc nemusím, ale někdy ty vůně člověk překvapí.. Fotky jsou z akce vypadají moc hezky..

18. srpna 2014 v 9:33

Pre mna je produkcia Givenchy z poslednych rokov sklamanim. Novu Dahliu Divin som skusala, urcite to bude libivka, idealna jesenna vona pre tie, ktorym vyhovuju sladke kvetinovky. Citim v nej pohuzial lacny drogeriovy podton a to sa mi nepaci ani trochu.

18. srpna 2014 v 9:40

no ty šaty mohli Jitce aspoň přežehlit....

díky za recenzi, těším se do Sephory na "očuch":)

18. srpna 2014 v 10:51

vsetko super, ale Jitka Valkova? wtf, to uz kontrast k Alicii nemohol byt vacsi :-P

18. srpna 2014 v 11:21

Ňufavý zlatý medík? Přesně tak chci vonět! :D Budu ji muset prozkoumat, tedy až nebudu mít rýmu, o kterou bych se mohla opřít... :D

18. srpna 2014 v 12:33

Půjdu si přivonět, zaujala mě :) schválně jestli bude lepší než můj oblíbenec Kors :p

18. srpna 2014 v 14:21

tyjo vypadá dobře :) určitě zajdu někam ho očuchat :D

18. srpna 2014 v 18:16

Zajdu se na ni podívat :). Já právě hledám nový parfém, ale moc mi jich nevoní, tak třeba tento bude :D. Ikdyž velkou naději tomu nedávám :D

18. srpna 2014 v 21:34

@Simbli eaudemoiselle je na me moc lehka bohuzel, ale mela uplne vybornej vizual, tu holku v cerny plastence, si pamatuju dodnes;)

18. srpna 2014 v 21:38

@lučiak je fakt, ze kazdej ma jinej nos, ale jestli z ni neco necitim, tak drogerku;) par low cost vuni typu playboy jsem posledni dobou zkousela a naprosto neporovnatelny ...

18. srpna 2014 v 21:40

@The Beauty Couloir noooo, jak se to vezme, jitka se mi narozdil od alicie dost libi.))) nejsem holt cilovka jeji hudbx

Anonymní
19. srpna 2014 v 8:13

@Černá Moora

Nooo, slečna Válková je pro mě prototyp takové té luxusní kočičky... K popisku vůně mi celkem sedí: sladce líbivé, hrající na notu luxusu. A tady výjimečně ani nevypadá, jak když si spletla akci a původně měla namířeno do nočního klubu.

19. srpna 2014 v 10:04

Tvoj opis je síce úžasný, ale vyzerá to tak, že by to asi nebolo nič moc pre mňa :) Nicmééééně, určite oňuchám, keď niekedy zablúdim do parfumérky...

19. srpna 2014 v 10:30

Givenchy parfémy mi obecně nevoní. Ale chci zpátky jejich dekorativku! Vůbec nevím, proč před časem zmizela z trhu.

19. srpna 2014 v 12:27

a tak jako... nová Dahlia nic moc no 0:-) sladká "líbivka" obecná, do podzimnej plieskanice ako stvorená, ale dneska už tieto sladké vody vznikajú ako na bežiacom páse...

zato ten event, tak to je paráda, to je vidno, že to robí Givenchy a ne kdejaká Bioderma :))) určite si bola za kočku! :)

19. srpna 2014 v 21:31

@Martina Frankova mela by zase byt:) jinak na ni sephora mela exklusivitu a nejak nemela uspech ..

19. srpna 2014 v 21:33

@Alex neni nijak komplikovana, ale jako fajn obsah doplnenej peknym flakonem je to imo spis to lepsi, co mainstream produkuje .. :)

yep, a dokonce jsem si vzala i neco zlatyho kvuli dresscodu.)))

19. srpna 2014 v 23:42

@Černá Moora

a čo si vlastne dostala? :D mňa by to zaujímalo! :D

20. srpna 2014 v 8:36

@Černá Moora

ja viem, ja mam v tomto extremne zhyckany nos a bohuzial ten synteticky zavan, typicky pre drogeriove a bohuzial stale castejsie aj pre drahsie vone, v nej citim.
Ale ak ty nie, tak jedine dobre pre teba!

20. srpna 2014 v 12:16

@Katka Jilkova víš jak, pokud jde o vnímání parfémů, má to asi každej posunutý rozdílně .. :) zrovna tyhle dvě jsou pro mě osobně zástupcem toho, co voní nějak, nicméně nedokážu říct jak, nenadělám nic ;)

26. srpna 2014 v 11:40

Připravené dobrůtky vypadají úžasně :) Až půjdu kolem sephory tak si musím přičichnout
veru-life.blogspot.cz

Anonymní
30. srpna 2014 v 16:44

Nasladla, komercni a tuctova. Nic pro me. Drivejsi Givenchy /napr. Amaridge, Interdict/ jsou uplne jina kava. Carol

Anonymní
19. prosince 2014 v 9:31

Měla jsem štěstí, přála jsem si k vánocům parfém a dostala tento. Prý byl drahý, dcera mi nechtěla sdělit cenu. Je výjimečný a dlouho voní. Neřekla bych, že je vhodný jen na zimu (ALEX). Parfémy se všeobecně používají po celý rok, samozřejmě podle příležitosti, kam s ním zamířím. Denně do práce určitě ne.

11. srpna 2017 v 15:40

Oooo, to je pozlátka najednou! Přesně jak říkáš, "král Midas" :D Každopádně tuhle vůni jsem už v Sephoře očuchávala a je úúúžasná!!! :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...