Blogové legendy ::: Estée Lauder - Advanced Night Repair

4. září 2014


Sérum Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex od Estée Lauder není jen blogová legenda, ale taková legenda v péči o pleť obecně. V roce 2012 oslavilo už 30. výročí, takže se tomu vlastně nelze ani moc co divit, má na to už věk
V tradičním popisu se dozvíme něco o tom, že má omlazovat a hydratovat pleť, vyrovnávat jeji tón a samozřejmě redukovat vrásky a předcházet těm budoucím. A taky něco o 20 patentech, kteréžto informace nebudete ušetřeni ani na krabičce a lahvičce. A tohle všechno je potvrzeno stovkama a stovkama hystericky jasajících recenzí napříč kontinenty a desetiletími.






Já osobně ho díky týhle aureole pleťovýho svatýho grálu, která ho neprostupně obklopuje, měla vždycky zafixované jako TO něco skvělýho a 100% funkčního, čím se jednou, až přijde čas, namažu a rázem budu o deset let mladší. A venku se spustí ohňostroj. Nebo alespoň tak nějak měl ten památnej okamžik zhruba probíhat. 

Důvod, proč jsem pro něj neběžela hned, co jsem si ho takhle vyhodnotila, je zcela neromanticky jeho cena - padesátka na fotce má na krabičce konkrétně 2789 Kč. Jo, pár lidí teď asi odpadlo, já to slyšela.

Tak jasně, je to mega hodně. Ale protože jsem očekávala, že tohle bude do pleťovýho terče hod za 50, byla jsem ochotná to někdy investovat. 
Jenža pak jsem si jednoho dne všimla, ...
... že se mi na čele začíná dělat vráska.
Ó hrůzo. 
Za co?!
Ta mrcha drze odmítla respektovat, že někdy ještě nenastalo ...
... a samozřejmě mě tím úplně maximálně ramila.
Ale než jsem se objednala na botox, vzpomněla jsem si, že přece ještě musím zkusit tenhle hnědo-zlatej zázrak.

Už jsem se pomalu duševně smířila i s tou investicí ...
... jenže pak v březnu zašla na Estée Lauder výprodej - a tam bylo.
Za 700 Kč! Jasný znamení!
Baj báj vrásko.
Nebo?





Toto je přípravek, bez kterého nemůžete žít.  
Píše se na krabičce. 
Odolali byste?

Jelikož jsem se slušně rozkecala, je čas přejít na období stručnosti.
Sérum mi vydrželo cca 3 měsíce.
Používala jsem ráno i večer (aby byl efekt dvojnásobně rychlej, žejo, to dá rozum).

A výsledek?

Neudělalo.
To. 
Vůbec.
Nic. 

Tak.

Vráska se mu leda tak vysmála a neustoupila ze svejch pracně vydobytejch pozic ani o píď.

Vzhledem k tomu, že dle popisu má sérum dokázat poladit mnohem zásadnější pleťovej problém, než je nějaká jedna vrásečka, jsem z jeho výkonu pochopitelně dost rozladěná. 
A ani ten ohňostroj se nekonal.




Abych řekla taky něco pozitivního, tak sérum samotný je hodně příjemný. Pěkně se vsákne a neucpává póry (toho jsem se na začátku velmi obávala). 
Krom toho ovšem:
Neudělalo.
Vůbec.
Nic.

Na to nezapomínat.
O vráskách už řeč byla, ovšem ani proklamovaná hydratace nebyla nic extra a o nějaký porcelánově vyrovnaný pleti rovněž nemůže být ani řeč.





Co dodat ...
Asi, že do týhle verze už nejdu.
A pak taky něco o medaili za zklamání roku.

K verzi dodám, že by to vlastně už ani moc dobře nešlo, jelikož od letošního roku je v prodeji verze nová a inovovaná (tahle původní tedy leda tak na Ebay). Na druhou stranu, právě tahle verze mu vydobyla onu mezigalaktickou slávu, takže jako polehčující okolnost to neshledávám.


Co vy, zkoušeli jste, zabralo, nezabralo?


Jo, abych nezapomněla, vrásku jsem něčím nakonec velmi slušně eliminovala, tkž happy-end. Povíme si příště.

P.S. kdyby někoho napadlo, že jsem na něj ještě moc mladá a tak se nic nedělo. Koupila jsem ho i máti. A:
Neudělalo.
To.
Vůbec.
Nic.

Njn.

40 comments

4. září 2014 v 9:28

Přiznám se, že jsme zkusila. Měla jsme malý vzorek, takže "tekutá plastika" se nekonala. Co se ale konalo byla moje spadlá brada, když jsem si přečetla složení :-) Jako skoro tři litry za kelímek nacpaný vodou a silikony...to jsem si říkala, že člověk udělá líp, když si podobný koktejl koupí v drogerce. Za stovku :-)

Anonymní
4. září 2014 v 9:50

me to po mesici pouzivani eliminovalo cerny kruhy pod ocima, sjednotilo ton pleti a zbavilo cernych tecek.. ale je potreba to pouzivat furt, coz (vzhledem k cene) nehodlam.. mela jsem tu novou verzi, jestli je mezi nimi rozdil ale netusim :)

Anonymní
4. září 2014 v 9:54

u mě taky žádný zázrak..teď zkouším sérum na hydrataci Hydraulon od Indeed. A přijde mi do hydratace lepší..Z ebaye sem si ještě objednala vzorky od Dermatologicy Map 15. Tak doufám v zázrak u tohodle :D

4. září 2014 v 10:16

Zatím mi jako nelepší, že všech těch sér vyšlo sérum Elixir 7.9 od Yves Rocher. Docela jsem se tomu divila, ale je fakt funguje. Zkoušela jsem jak tohle od Esteé Lauder, tak Dior Capture Overnight serum, jablečné z Marionnaud (to taky nebylo vůbec špatné), tak nějaký ten Loreal (vždycky k ničemu). Ještě nejsou špatné kapsle o Elizabeth Arden (když vám nevadí trocha toho silikonu).

Anonymní
4. září 2014 v 11:22

díky za recenzi, asi jsem ušetřila hromadu peněz :)

Anonymní
4. září 2014 v 12:27

Takže je to k ničemu? Mně přišlo, že sis to sérum předtim docela chválila.

4. září 2014 v 13:14

@rosslyn a tak zase, složení je vcelku v poho, jsou tam účinný látky - akorát na mě nějak neúčinkovaly :D

4. září 2014 v 13:15

@Anonymní tak to se máš, třeba tý nový dám ještě časem šanci ;)

4. září 2014 v 13:16

@Evicka YR, no neke? :D jako nenapadlo by mě tam něco takovýho koupit, ale ok, dávám do úvahy .... ;)

4. září 2014 v 13:24

@Anonymní však já píšu i tady, že bylo příjemný, žádnou neplechu na pleti neudělalo, póry neucpávalo ... ale zároveň prostě neudělalo nic z toho, co bych dle popisu čekala :D např. to vyhlazení bylo jen optický, což se po jeho vypotřebování ukázalo téměř okamžitě, hydratace byla spíš zásluha Nobilisu atp. - tohle všechno šlo ale pořádně posoudit až ve chvíli, kdy jsem ho přestala používat a viděla, že se sérem nebo bez séra, není to rozdíl .. ;))

4. září 2014 v 14:44

Já jsem ho nezkoušela, vlastně jsem to neměla ani v plánu. Teď jsi mi to jen potvrdila, že by to byly vyhozené peníze. Já vlastně ani žádné sérum nikdy neměla, nikdy jsem ho nějak nepotřebovala :D

4. září 2014 v 15:09

mne osobne to svojho casu neurobilo tiez absolutne nic, takze vzdy, ked niekde citam, ako sa niekto nad ANR rozplyva blahom, si v duchu tukam na celo. Ale tak mozno niekde, niekomu, v inom vesmire ako je ten moj, funguje zazracne.

4. září 2014 v 15:47

Zkousela jsem ho asi 3 mesice vecer a vubec nic!!!! To treba sipkovej olejicek mi prijde vetsi zazrak :-)

4. září 2014 v 16:31

Kamarádova maminka to taky používá. Netuším proč protože mi taky nepřijde vyhlazená a bez vrásek. A mimochodem mám tip pro ty co chtěj ušetřit. Jako dárek jsme jí kupovali nějaké velké balení v japonsku a vyšlo nás o 2000Kč! míň než tady :)

4. září 2014 v 19:50

Já tady dnes budu za černou ovci, která naopak mám za to, že to sérum primárně není vůbec špatné. U mě zlepšení tonusu pleti bylo vcelku viditelné a hlavně, když dlouhodobě nemám svých konstantních 8 hodin spánku, tak tohle celkem řeší problém s unavenou nezregenerovanou "naprd" pletí. Nicméně cena je pořád hype.
Co se týče vrásek a nakonec i toho tonusu pleti, pro mě jednoznačně objev roku Elixir serum od sr skincare, cena desetinová. Případně ještě Snap 3000 od stejné značky funguje obdobně. Ne že by vrásky byly ty tam, ale jsou méně viditelné, jakoby mělčí a hlavně je pleť dobře zhydratovaná.

4. září 2014 v 21:44

Hm si ma obrala o iluzie..Mne sa tiez na cele uz dake mrchy horizontalne vytvaraju a neviem, cim ich vyzmizikovat..Co ti nakoniec pomohlo, prezrad nam! :)

Anonymní
4. září 2014 v 21:46

Tak myslím, že se zodpovědně můžu vyjádřit, že verze, kterou jsi měla je na prd. Je mi 43 a tu původní verzi, která ANR proslavila, jsem použivala od 25 do cca 35 - 2 skleničky ročně, vždy v akci s dárkem, tudíž nebylo již třeba kupovat řasenky ani rtěnky. Jelikož mám mastnější pleť, tak na den už nebylo třeba používat nic jiného, stačilo mi toto sérum. EL v tu dobu měla i VYNIKAJÍCÍ krém s obsahem mléka - taková pěkná flaštička a la kelímek od jogurtu se špachtličkou. Nejlepší a už není. Inovace a vývoj v silikonech ho zabili. Tak zpět k ANR - pak se objevila tato verze a bohužel na prd, ale jako úplně. Moje zklamání, má to být synchronized a je to jen prd. Navíc v plastu! Vždy to bylo ve skle. Za ty peníze chci luxusní balení, což plast není a nebude. Tudíž jsem vypotřebovala a zkoušela v dalších letech Genifique a Vissionaire od Lancome, Blue Therapy od Biodermy, cosi od 3LAB (to je liftingový efekt! doporučuji sehnat vzorek!) a něco od již nedistribuovaného Sanoflore, abych po letech zjistila, že EL opět inovoval a konečně je to zase lepší. Není to původní, obyčejné advanced night repair, ani omylem, ale je to opět dobré. Navíc to super hojí drobné ranky a štípance od komárů:-) Vyplatí se ale koupit jen se slevou, díky euru atd je cena už nechutná. Tolik to za mých mladých let nestávalo:-) And

4. září 2014 v 22:25

@Černá Moora
účinný látky jsou tam asi kdesi v pozadí. Co si pamatuju, tak první byl nějaký trisilikon, pak voda a pak dimethicon. Kdybys vypočítala, za kolik tam jsou ty "účinný" látky, tak bys za to nekoupila ani pedro...

Anonymní
5. září 2014 v 9:40

@Evicka
Co ti udělalo to jablečné z Marionnaud? :) Pořád ho oňuchávám, nádherně voní a je celý takový sympatický...

Anonymní
5. září 2014 v 13:20

měla jsem tohle a nic moc,nedávno jsem koupila novou verzi ANR II. a mnohem lepší!

5. září 2014 v 16:19

Holky, jste na to mladý! Já používám cca deset let, vždycky jedno balení, pak prostřídám a vrátím se. Plus ze stejný řady na oči. Na mě funguje. Samo, že mám nějaký vrásky, když je mi 3x15, ale vyhladí to a vypne. Doporučila bych až od 30, spíš od 35. Co je ovšem ze sér pro mě propadák, je Visionnaire od Lancôme.

Anonymní
5. září 2014 v 16:21

Upřímně, kdybych zaplatila za sérum tři klacky, měla bych problém přiznat sama sobě, natož svému okolí že je naprosto k ničemu a majitel kosmetický firmy si mne za rohem pracky :-D :-D Takže mám teorii odkud se berou ty oslavné recenze a výkřiky nad tímhle zázrakem :-D

5. září 2014 v 16:22

@Anonymní to byl krém Nutritious v tom skleněném kelímku! The best! To byla tlamička jak kojencova patička! Kupuju EL cca 18 let a všechny nej výrobky mi zrušili....

Anonymní
6. září 2014 v 2:27

Ano, ja takto niekedy mam chut skusit Creme de la Mer. Aj ked teda: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2418153/Claire-used-1-Nivea-cream-half-face--105-Cr-la-Mer-The-results-VERY-revealing.html
Hm, tak asi by som za tu cenu mohla radsej kupit 500 piksli Nivei a vysledok by bol rovnaky.

7. září 2014 v 12:44

Já ho už ani nevím od koho dostala jako mini balení na vyzkoušení, rovnou dva kousky, takže to vystačilo jedno na měsíc při aplikaci jen na večer, dala jsem jedno mamince, která vrásky má a mě zatím netrápí,ale i tak jsem ho chtěla vzkoušet. A jak píšeš ani u mě a ani u mamky žádný rozdíl, a to v ničem :/

7. září 2014 v 15:50

@rosslyn to jsi asi měla nějakou jinou verzi, v tomhle žádný trisilikone není, dimethicon taky ne, za vodou je jako druhá látka ten jejich propagovaný lysát .. měla jsem vyfotit, tak to tam ještě dodám
(ale i tak to nefungovalo:D)

7. září 2014 v 15:53

@tuttobene spíš budeš za tu z těch šťastnějších, co nevyhodily tři litry :D na ty tipy mrknu, dík

7. září 2014 v 16:04

@Anonymní ta úleva, že se mi to nezdá a i takovej sérovej profík potvrdil, že je naprd :D to, že je i tohle nějaká nová verze, jsem vůbec nevěděla, díky za info a vysvětlení ... ale pravda je, že jsem si právě vždycky myslela, že je ve skle a plast dost překvapil
ty tipy projedu a nový verzi dám teda ještě šanc (i když nejdřív asi jen ve vzorkách, pro jistotu ;)

7. září 2014 v 16:09

@Anonymní jj, tuhle legendu mám taky výhledově v hledáčku ;)

7. září 2014 v 21:08

Ja som mala malé skúšobné balenie viac krát a nič. Estée Lauder krém denný a čístič používam a tie sú super, ale toto? Dávam tomu šancu znova a znova keď si zájdem po nový krém a dostanem k nemu kozmetickú taštičku kde je aj tento produkt.
Zuzana

8. září 2014 v 21:33

@Lady
no bylo moc příjemné, ale trochu řidší než ten YR, hezky vonělo, ale že by nějak gumovalo vrásky, to úplně ne

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...