L´Oréal Nude Magique Eau de Teint - nízkorozpočtový Armani

19. října 2014

Make-up L´Oréal Nude Magique Eau De Teint jsem dostala k recenzi už před trapně dlouhou dobou. Ačkoli jsem na něj byla fakt hodně zvědavá, po prvním vyzkoušení mi bylo jasné, že tahle novinka se mojí denní stálicí nestane. A tak jsem pořádnou recenzi (pro kterou je podle mě potřeba víc vyzkoušení než jedno nebo dvě) odkládala a odkládala, až jsem si řekla, že takhle to dál nepůjde, páč bych ji odkládala zjevně až do tý doby, kdy by na světě zbyl z make-upů jen Affinitone od Maybelline (což by byl přesvědčivej důvod se vrhnout na cokoli jinýho, co by Affinitone nebyl). Ale protože jsem optimista a upřímně věřím, že Affinitonová doba temna nikdy nenastane (to nechcete!), tak si recenzi dáme nska. Nebo recenzi .... prostě se dozvíte, proč jsem ho celkem použila cca pětkrát a na víc pokusů už nemám nervy.   





Co mi vadí:

1) barva
- ačkoli mám nejsvětlejší odstín 100 porcelaine, není světlý dost. A co je horší, je ještě znatelně do oranžova. Už jen z tohohle důvodu bych ho používat nemohla.

Na fotu níže je pro porovnání s Narsem, který je světlý tak zhruba akorát, přičemž oranžový podtón Eau de Teint myslím vcelku vyniká.







2) Konzistence

- make-up je extrémně tekutý (to by ještě bylo v zásadě ok) a zároveň extrémně silikonový
Je to v podstatě takový silikonový roztok. Kdybyste vzali panáka silikonového oleje a panáka běžného make-upu a smíchali, máte na světě vlastní Eau de Teint. Ta silikonová složka se vám dokonce u povrchu sráží - make-up je dle údajů ma lahvičce nutné před použitím protřepat - když to pro zajímavost neuděláte, tak nejdříve z lahvičky teče bezbarvý olej a za ním pak nějaký ten pigment.

A tady je samozřejmě ten druhý zásadní problém. Já prostě silikony na pleti v takovéhle koncentraci nedávám, přijde mi pak, jak když na ní mám natažený igelit, brrrrrrrrrrrrrrrr. 
 
Co není v téhle souvislosti taky zrovna pozitivum, je způsob dávkování - make-up si lijete rovnou na ruku. Jasně, je hodně tekutý, tak se to dá bez problémů, ale nemůžu si pomoct, pumpička by byla mnohem víc user a hygiena friendly.

 






3) Krytí

No nekryje to. Pleť trochu barevně sjednotí (=naoranžoví), ale ne víc, než co dokáže průměrný tónovací krém. Asi by šel navrstvit, ale pak mi přijde, že se zase usazuje v pórech. A když roztíráte, tak ho zase rozetřete tak, že ho setřete.

No prostě ... nic pro mě na tři doby.



A teď ještě co s tím Armanim.

Armani make-upy jsou na kosmetickém poli pojem. Jistou skupinou jsou strašně oblíbené a sbírají všemožná ocenění. A co to je za skupinu? No ti, co mají rádi ten výrazný vyhlazovací efekt, který přinášejí silikony. Ačkoli sama ho nesnáším, tak jsem objektivně schopná pochopit, co se na něm komu líbí. 

A proto Eau de Teint nedostane Satan Approved (ten má jen v mé soukromé statistice), ale vyloženě ho doporučím těm, co by třeba nějaký ten Armani make-up chtěli zkusit, ale nejsou si úplně jistí, jak jim bude konzistence vyhovovat (vzhledem k jejich ceně je to totiž už trochu větší investice, je mi to jasné).
L´Oréal udělá v zásadě to stejné, jako Armani - viditelně pleť vyhladí, zmenší póry, zmatní ji. Jeho slabina je oproti Armanimu v odstínech - u něj si bez problémů vyberou i úplně bledule, u L´Oréalu bude potřeba nějaké to opálení. Plus tedy Armani má pumpičku.

Osobně jsem měla Armani Luminous Silk - odstín naprosto dokonalý, ale po nějakých těch pěti použitích šel o dům dál, nedala jsem holt ani tyhle super posh silikony za 1600 ... ;)






Co vy - zkoušeli jste? Yay or nay?
(A kdo taky nesnáší Affinitone :D)


27 comments

19. října 2014 v 13:05

Mooro, mam odstin 120 dokonce :-) a zas taková hrůza to u mě není :-) ale je fakt, ze ho pouzivám jednou měsíčně ....

19. října 2014 v 13:09

díky za recenzi. chvíli jsem o něm přemýšlela, ale zase jsem rychle zapomněla. mám hodně světlou pokožku, a lití na ruku není už vůbec nic pro mě.

19. října 2014 v 13:13

A mne ten L´Oréal celkom vyhovuje. Na začiatku som tiež bola vydesená, aký je oranžový (blbé svetlá v DM, tam vyzeral fajn), ale na ruke som si všimla, že po čase zbledne. A dokonca aj s týmto make-upom na tvári mi mama hovorí, aká som strašne bledá, takže to asi až také zlé nebude :D
S krytím som spokojná a práve preto som ho chcela, celkovo mám rada len tónovacie krémy, vyzmizíkované tváre s umelo nanesenými líčkami a bronzerom a čo ja viem ešte čím sa mi nepáčia.
Len to dávkovanie mi nevyhovuje, vždy mám zababranú celú fľaštičku aj pol kúpeľne.

19. října 2014 v 13:28

nesnáším affinitone. tak moc, že jsem ho prostě vyhodila... a to nedělám skoro nikdy, ovšem jsem tak nějak neměla v mém okolí nikoho, koho bych nesnášela dostatečně na to, aby ode mě affinitone dostal dárkem. a myslím, že i tento l’oreal bych nesnášela... naštěstí jsem zapojila mozek a nikdy jsem si ho nekoupila a ani nekoupím.

19. října 2014 v 13:54

No tak to je porcelán jak stehno teda. A ten chybějící aplikátor je taky hroznej. Revlon Colorstay má to samý. Řeším to tak, že si vždycky trochu make-upu přeliju do malého kelímku a z něj ho nabírám štětcem. Ani mě nehne si to vylívat na ruku :-D

19. října 2014 v 13:56

Affinitone z duše nenávidím, před pár lety jsem si ho kvůli jeho světlému odstínu koupila a jela s ním na týden do Francie. Po pár hodinách jízdy autobusem jsem se při pohledu do zrcátka zděsila, stačilo si jemně sáhnout na tvář a všechen se setřel = obličej samá šmouha, póry zvýrazňoval na kilometry daleko a celkově mě srala ta konzistence a neexistující krytí. Hrůza všech hrůz, podle mě to nejhorší, co jsem kdy zkoušela - ještě s BB (pche) od Garnieru :D

Anonymní
19. října 2014 v 14:07

make-up bez krytí je pro mě úplně na ho***

19. října 2014 v 14:23

@Věrka Z. tak jednou měsíčně je cca moje frekvence od doby, co jsem ho dostala :D

19. října 2014 v 14:26

@trb yep, taky nejsem fanda vyhazování, ale ďábelský A. šel ..

19. října 2014 v 14:31

@Kateřina Zettlitzerová a teď si představ, že někdo je takovej idiot, že si ho kvůli tomu světlýmu odstínu koupil dokonce dvakrát :DD (když zapomněl, jakou přesně hrůzu si to koupil minule a ... "jé, tenhle je tak pěkně svetlej, ten beru" ... tywe)

ale fakt obdivuju, jak dokázal zákeřně nekrýt a zároveň zvýraznit i póry a vrásky, který na obličeji ani nebyly ...

Anonymní
19. října 2014 v 15:05

Ten makeup je úplně na hovno. Zoxidoval do ještě horší oranžády než byl původně. Všem kdo tvrdí, že docela dobrý: vemte si s sebou ven zrcátko a podívejte se na denním světle na obličej, pak na krk a uvidíte.

19. října 2014 v 16:08

Já měla BB cream Nude Magique, taktéž byl oranžový a taktéž se to nedalo :-)

19. října 2014 v 17:51

Mě Loreal moc nevyhovuje, ale na léto budiž..:)

19. října 2014 v 18:12

mi se vždycky strašně líbil, ta lahvička je strašně krásná... dokud ho není třeba aplikovat. na MU by měla být buď tuba nebo pumpička pod trestem smrti! mám takový Revlon a kdyby nebyl tak skvělý, tak s ním už dávno prásknu o zem.
k odstínu a vlastnostem se nevyjadřuju, právě proto jsem si ho nekoupila, za ty peníze to imho fakt nestojí...

19. října 2014 v 19:40

Vraj porcelaine, to je skor ako omyl, ci vtip, ci co vlastne…? Ved je to uplne oranzove. A este k tomu aj to davkovanie, ani keby bol neviem aky uzasny, stacil by mi aj jeden z tychto dovodov a letel by tak ako Revlon.

Anonymní
19. října 2014 v 21:16

Nejpekelnější makeup ever je Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 v 1. Když jsem se ho pokusila rozetřít, začal se žmolkovat. Jakože fakt moc, je nepoužitelný. Zalézá do pórů které normálně nejsou vidět, takže jsem měla obličej pokrytý malinkatými tečičkami. Jediná použitelná forma aplikace je vklepávání do pokožky :D Odstín je pěkně světlý, ale co z toho :D

Teď používám YSL Le Teint Encre De Peau, který je naprosto dokonalý :)

19. října 2014 v 21:41

Tak ja ho mam a jsem s nim spokojena a prave me prekvapil krytim! Mam dost flicku po akne a celkem je zakryje a vypada prirozene, moc makeupu v drogerii nekupuju, ale tento mi fakt sedl ;-) sto lidi, sto chuti ;-)

Anonymní
19. října 2014 v 21:48

Ty jo, a mně ten Affinitone docela vyhovoval :D Ale je fakt, že záleželo na stavu pokožky. Když to bylo v relativním normálu, tak nikde nic nezvýrazňoval a hezky sjednotil.
K.

19. října 2014 v 21:49

za mě bohužel taky ne, hrozně moc jsem ho chtěla, tak jsem ho koupila před rokem v Německu a za ten rok jsem ho použila max. 10 a většinou když jsem šla jenom na procházku nebo tak :D žádné krytí, zvýrazňoval nedokonalosti, odstín na mě tmavý a oranžový :( ale lahvička se mi moc líbí (ta aplikace je ale na zabití!) :))

19. října 2014 v 21:52

Já ho mám už skoro vypotřebovaný :D. Michám ho ještě s trochou CC krému, aby kryl o něco více. Vadí mi ale taky to dávkování, vždycky ho vyliju buď málo a nebo zbytečně hodně. Averzi na něj nemám, ale znovu už si ho nekoupím :).

19. října 2014 v 22:32

ja som ho skusila raz. v obchode na ruke a teda ten, kto nazval ten odtien "Porcelain" by si zasluzil :-P a tym moj zaujem o tento MU skoncil

21. října 2014 v 19:55

@Anonymní
YSL Encre je úúžasný , líbí nejvíc. Ale zklamal ME Guerlain(!) BB. To je asi nejhorší oranžovost jakou jsem zkoušela a naprosto odmítá zesvetlat. I při odlicovani vaticka září jak pomeranč.
Vanda K.

22. října 2014 v 10:04

...si připadám jako úplná kráva... včera jsem tenhle článek četla a pak v DMku v hlavě vymeteno!! Koupím si přesně to samé, akorát od Alverde.. podle popisu bych řekla, že alverde je o malinko lepší, ale jinak taky moc nekryje a silikon je jeho prostřední jméno...

22. října 2014 v 19:57

Super recenze, naprosto s ní souhlasím. Sice jsem si jej nekupovala, ale už po zkoumání v drogerce jsem měla jasno, že tohle není nic pro mě. Minimální krytí bych překousla, to že je tekutý budiž taky, oranžová barva... no v létě by to možná šlo. Ale ty silikony!!! Děs a hrůza!!! Nejde o to, že bych byla posedlá a křičela na všechno "Ne silikony, ne parabeny!" ... ale prostě to co mi silikony dělají s pletí je něco přes co se vážně nepřenesu. Neskutečně mi ucpávají póry a nechtějte vědět jak dlouho mi pak trvá než dám tu paseku (zničenou pleť) znova dohromady. Vážně netoužím vypadat jako když mi bylo patnáct a byla jsem samý pupínek. Protože co se týče tohoto make-upu tak s těmi silikony je to vážně přestřel, ani jsem si jej nemusela dávat na obličej. Stačilo nanést trošku na ruku a hned mi bylo jasné, že tohle je totální silikonová bomba :( A to jsem se tak těšila až se k nám do ČR dostane... No, aspoň jsem ušetřila :)

Realash Giveaway ♥

1. listopadu 2014 v 21:39

Affinitone obchádzam ako sa len dá, no Eau de Teint mám mooc rada. Mám ho dokonca v odtieni 140, čo je dosť dobrý odtieň práve vo chvíľach, keď som mierne opálená, ako práve teraz. Normálne mi silikóny vo vyššej konzistencii zrejme vadia, ale v tejto vodičke sme sa skvele spriatelili :) (Len to dávkovanie...)

20. srpna 2015 v 23:19

Koupila jsem si ho cca před rokem a jediný mý štěstí je, že byl ve slevě cca za dvě stovky (protože kdybych za něj dala těch třistapade, co si účtujou v DM, tak bych asi rituálně spálila kosmetickou taštičku i s obsahem).
Ze začátku super, nemám nijak špatnou pleť, krytí nepotřebuju, spíš jen sjednotit a tohle bylo takové lehoučké, ani jsem o tom nevěděla... Pak jsem měla nějaké období obličej-ještě-víc-dozelena-než-obvykle, náhodně se podívala do zrcadla a průšvih byl na světě. Oranžová, šupinkatá, carevna Krása nesmírná. V první chvíli jsem si řekla, že to chce jen peeling a bude vše ok. Nebylo. Peeling nezabral, různými vlivy jsem ještě víc zbledla a zezelenala, takže to vypadalů hůř než děsně. Načež přišlo jaro, teploty stouply, začal se mi potit obličej... A to byl konec našeho vztahu.
Použila jsem ho cca desetkrát a naznala, že nejspíš poputuje. (Buď o dům dál, nebo do koše.)

Dnesk jsem ho na sebe napatlala po dlouhých měsících - a bylo to tak strašný, že mi to stálo za to, abych vyhledala tuhle recenzi a prskla pod ni komentář. Ulepený, oranžový, zvýrazní i to, co na obličeji vůbec není, k tomu se stačí jen krapet zpotit (což se mi děje při teplotách nad dvacet se železnou pravidelností, proto se v létě prakticky nemaluju) a ten výsledek raději nepopisovat.
Poletí a jestli se cestou vyleje, smutná nebudu. Vlastně budu, vkládala jsem do něj velké naděje.
(Nejspíš mi nezbude nic jiného, než si udržovat krásnou pleť a maximálně se pudrovat...)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...