Make Up For Ever

2. dubna 2011




Sephora se konečně probrala i v případě téhle značky a rozhodla se nám ji předhodit - z čehož bych neuvěřitelně jásala tak před třemi lety.
Teď už je mi to víceméně jedno, protože jsem si ji dávno zvykla pořizovat v zahraničí - buď sama, nebo přinejhorším u někoho zaotravuju, ať mi ji doveze. Objednat se totiž nikde nijak standardně nedá - tím myslím v eshopu; pamatuji si, že jsem narazila na britský web pro vizážisty, kde mi ji byli ochotni zaslat, ale neměli platební bránu, takže bych jim číslo karty musela poslat emailem (sice jsem blázen do kosmetiky, ale takový zas až ne).


UPDATE 15. 12. 2011: KDE OBJEDNAT MUFE SE MŮŽETE DOČÍST V DALŠÍM ČLÁNKU MAKE UP FOR EVER - EVROPSKÉ ESHOPY


Každopádně se trochu obávám, že ji po čase zase neúspěšně stáhnou (kéž bych se pletla), protože prostě nebude zájem - stejný osud potkal třeba parfémy od Chantal Thomass nebo věci od Dianne Brill v Douglasu (a jestli tam mají pořád Kanebo, nevím, ale kdyby ne, vůbec bych se nedivila).

Běžný český zákazník totiž Make Up For Ever v žádném případě nezná, odkud taky ... v reklamě ji nijak nepropagují a její jméno mu nic neříká (jako třeba u značek typu Dior nebo Chanel, které zná každý, aniž by musel být zároveň kosmetický závislák, protože působí široce i mimo parfumerky), proto ho k nákupu nic neláká, nemá jediný důvod do ní investovat (zvláště když se nejedná o levnou záležitost, jakože nejedná, ačkoli tak hrozné jako třeba zmíněný Dior to také není, ceny jsou střední hladiny) - a info si hledat většina sama nebude.
Což by nemusel být samozřejmě problém, pokud by byly v obchodě schopny přiměřeně poradit prodavačky - ale to by se nesmělo jednat o české parfumerky, že ... Tedy o prostředí, kde jsou prodavačky sortimentem zcela nedotčené, taková kosmetická tabula rasa - v horším, ovšem nikoli vzácném případě je ona nedotčenost ještě kombinována a arogancí a přístupem Šalamounovy výměšky pojídám k snídani, obědu i večeři.
Ach ouvej, já bych mohla vyprávět, že by to bylo na celý článek. Protože to, co tam mé uši už párkrát slyšely, pláčem zkrvavěly.
Za největší perly rozhodně považuji situace, kdy se člověk dotáže na ne až tak profláklou značku, kterou nemá čas hledat, případně se obsluha sama aktivně vnucuje s radou, a následně čeká, že ho k ní prodavačka alespoň nasměruje - a prodavačka neví! - v onom horším případě vzápětí nasadí povýšený výraz, to tady tedy rozhodně nemáme - a dotyčná značka se přitom nachází za ní na regálu ... (nepřeháním a přesně toto se mi u parfémů stalo minimálně pětkrát - což je velké procento z celku, protože já se tam pro jistotu neptám na nic, pokud to není nezbytně nutné - což naštěstí nebývá). Čest výjimkám! Osobně jsem sice nepotkala ani jednu, ale protože výjimky existují všude, tak i tady bude někde nějaká zašitá.


No a teď už k tomu, proč to vlastně píšu, tedy k tipům na must haves od Make Up For Ever.

Alébrž kosmetika je neuvěřitelně individuální záležitost (kupříkladu debaty o té jedné JEDINÉ nejlepší řasence se mohou klidně vést do skonání světa), a co jednomu vyhovuje, u druhého může být katastrofa, tak vás možná nic z uvedeného po otestování nedostane - na druhou stranu, jsou to prozkoušené věci, které (kromě mě) doporučuje přesvědčivě vysoké procento lidí, a tak šance, že z něčeho budete nadšeni, je poměrně značná.


1) High Definition Foundation





"Díváte se na první neretušovanou reklamu na make-up."


High Definition není jen náhodný název jednoho výrobku, ale je to označení celého typu dekorativní kosmetiky (stejně jako např. mineral), kterou nabízí velké množství značek.
HD je primárně určena pro modelky či lidi pracující u filmu - pro ty, kdo potřebují vypadat dobře před kamerou, pod ostrými světly či blesky fotoaparátů, které v době HD technologie snadno odhalí i ty nejmenší nedokonalosti kůže - za všech těchto okolností má HD kosmetika vytvářet dokonalou, zářící a mladistvou pleť, krýt lehce, ale zároveň spolehlivě, a navíc vydržet perfektní celý den. Proto HD přípravky většinou obsahují částečky odrážející světlo.
Když se HD hodí pro tak náročné podmínky, samozřejmě se o to víc hodí i na běžné nošení, a to je důvod, proč se stala oblíbenou i mezi běžnými smrtelníky, kteří touží po efektu přirozeně krásné pleti.

Upozorňuji, že takový HD make up se musí nanášet štětcem (skvělý je např. MAC 187) nebo houbičkou, kterými ho důkladně vklepete do kůže, prsty se kýženého efektu nedocílí.




2) HD High Definition Loose Powder





Ideální kombo k HD make-upu.
Nejčastěji o něm čtu výraz, že "airbrushuje" pleť, což nelze doslova přeložit, ale myslím, že to není ani potřeba. Případně Adobe Photoshop v pixle.

Je transparentní - nikoli bílý (i když já bych to uvítala ;), absolutně nijak vám nezmění barvu podkladu.
Velmi velmi VELMI jemný - perfektně neviditelně přilne.
Skvěle matuje.

Problém může být právě jeho jemnost - dost práší okolo a pokud ho vdechnete, což je pravděpodobné, není to příjemné. Složení je 100% silica - 100% křemenný prášek, a už jsem četla i názory, že tato látka může být příčinnou silikózy, jinak plicní nemoci dělníků v lomech. Nejsa chemik, nedokážu posoudit zda jsou všechny křemíkové prášky stejné a stejně škodlivé. Na jednu stranu to je určitě zbytečná panika, na druhou stranu vdechovat cokoli takového asi nijak prospěšné nebude, a tak lépe aplikaci nečinit ve zdvíhajících se oblacích pudru, ale s opatrností :)




3) Make Up For Ever - Mat Velvet PLUS Matifying Foundation





Uvádím ho, protože má podobně dobrá hodnocení jako HD, nicméně mně příliš neuchvátil.
Používám ho vlastně spíš jako korektor, když už ho použiji.
Je hodně hutný, hodně kryje a hodně matuje - možná až moc na muj vkus a to mám spíše mastnější pleť.
Naopak chválím, že je velmi světlý (mám nejnižší číslo, 15) - a mně hned tak nějaký make-up odstínově nevyhovuje, většina nejsvětlejších z běžné nabídky je pro mě pořád příliš tmavá, takže to je u něj velké plus.

Pokud hledáte něco s takovými vlastnostmi (zejména co se krycí schopnosti týče), za vyzkoušení stojí.




4) Aqua Black Waterproof Cream Eye Shadow





Pro mě rozhodně největší zázrak od MUFE.

Černé voděodolné stíny, které opravdu splňují název značky - výdrž je věčná.
Ráno je nanesu a večer jsou v naprosto stejném stavu. Dokud jsem nezažila, nevěřila jsem, že by něco takového bylo vůbec možné.

Běžná podkladová báze pod stíny (mám Art Deco) sice funguje podobně, ale 1) tak ohromnou výdrž nemá a 2) je to jeden líčící krok navíc.

Stíny jsou krémové a silně pigmentované, vytváří neproniknutelně černá víčka - což určitě není pro každého.
Dost lidí je proto používá jako běžnou linku a jsou také spokojeni.

Stíny velice rychle zasychají, proto se musí pracovat svižně a po použití je potřeba je dobře uzavřít, jinak by vyschly.



Barevná možnost s trochu jiným obalem je pak:

Aqua Cream





Stejné vlasnosti a 20 odstínů v nabídce.

Nejsou už označeny jako stíny, protože jsou určeny k použití všude - oči, rty, tváře, tělo - fantazii se meze nekladou.



více detailěnjších foto najdete ZDE




5) HD Microperfecting Primer





Pokud potřebujete podkladovou bázi pod MU, s těmihle nešlápnete vedle, opravdu povedené kousky.

V nabídce je jeden neutrální odstín (rozjasňuje) a šest barevných:
zelená - redukuje začervenání
fialová - potlačuje žluté podtóny pleti (zběluje)
caramelová - redukuje popelavá/světlá místa na tmavé pleti
modrá - rozjasňuje bledou plet a drobně redukuje nedokonalosti
žlutá - zesvětluje tmavou pleť
růžová - rozjasňuje nažloutlou pleť



Zaujalo? Nezaujalo? Máte už něco oblíbeného? Pochlubte se.

18 comments

Anonymní
10. dubna 2011 v 19:56

nam na skoleni bylo receno, ze to neni ta silica s kterou pracuji delnici, pry je pudr 100%neskodlivy ;)

Anonymní
24. června 2011 v 21:36

Konečně něco pořádnýho o téhle značce, díky, hned letim sehnat HD make up!! x)

Anonymní
11. září 2011 v 7:42

Vyzkoušela jsem Agua Cream a supeeeeeeeeeeer, hrozně se mi mastí pleť a dost se potím, ale tyhle stíny vydržely celý večer i tancování...Včera jsem koupila make-up, tak uvidíme:)

11. září 2011 v 13:28

jo, tyhle stiny by vydrzely i apokalypsu :D

29. října 2011 v 16:47

Souhlasím s vámi, tahle značka je super. Ale nevíte náhodou jak se zbavit "šupinek" na nose? Bohužel mi to teď začal dělat i tenhle make up( já s tím měla ale problémy vždycky) a krémy ani peelingy nepomáhají:/

www.hairmakesthehuman.blogspot.com

29. října 2011 v 17:50

Pokud nepomaha peeling, asi to bude nejaky slozitejsi problem, nez jen momentalne sucha kuze, takze bych zkusila bych pouzit Avene Cicalfate - velmi ucinny univerzalne lecivy krem na vsechno, co na kuzi dela neplechu, coz zni mozna divne, ale je to tak - on pozna sam, co je potreba opravit :)

3. listopadu 2011 v 20:00

Ok, vyzkouším a děkuju za radu:)

Veronika
11. prosince 2011 v 18:01

Ahojky,
prosím kde jste sehnali make up HD,já ho nemůžu nikde sehnat.Nebydlím v Praze.Moc děkuji.Verča

11. prosince 2011 v 22:26

Veronika: V Paříži, ale to se u nás ještě neprodával. Nyní bys ho tedy měla sehnat v Sephoře. Pokud ho nemají ani tam, tak v Česku v kamence ho jinde neseženeš a zbývá objednat z netu.

Anonymní
12. prosince 2011 v 13:23

Ahoj, rada by som sa spytala, ktory make up je vhodny pre problematicku plet s vyrazkami a plus je plet mastna. Dakujem. Mata

Veronika
14. prosince 2011 v 10:38

Děkuji.Neměla by jste prosím typ na nějaký e-shop?

14. prosince 2011 v 20:26

@Anonymní Pokud to má být od MUFE, tak těžko říct. Matovací je právě Mat+, ale spíš bych ho nedoporučila, myslím, že by dělal nepěknou masku. Problematickou pleť bych se prvotně snažila ozdravit pěstící kosmetikou, poté volila spíš lehčí make up a problematická místa naopak kryla výkonným korektorem. V závěru je nezbytný dobrý matovací pudr (např. MAC Blot, ten považuji za nejlepší, co se dá běžně sehnat).

Ale pokud jen MUFE, tak má v nabídce dvě matovací báze, můžeš tedy zkusit je.

14. prosince 2011 v 20:37

@Veronika Určitě, můžeš zkusit jeden z těchto dvou:

http://www.preciousaboutmakeup.com

gurumakeupemporium

Oba jsou to britské eshopy, poštovné k nám mají kolem Ł9.

Anonymní
24. ledna 2012 v 21:39

Super článok,škoda že v parfumériách si nevážia ľudí,ktorí tú prácu robia s nadšením a rozumejú jej...najhoršie je,že šéfovia furt čumia na kamery a buzerujú predavačky namiesto toho aby ich poriadne zaškolili,keďže sa tam personál strieda ako ponožky je unikát nájsť niekoho skúseného a ochotného :)je hrozná,škoda že značky ako sú Benefit,Make up forever,Smashbox a iné sa veĺmi nepresadia vďaka neinformovanosti personálu a veľmi malej reklame...

2. října 2012 v 11:03

miluju jejich krémovou tvářenku - od jiné značky jsem v ČR nesehnala a z téhle jsem nadšená. navíc v Sephoře měli akci 2+1, tak jsem si koupila od téhle značky rovnou i tekuté linky a rtěnku :-) jsem maximálně spokojená a spolu s Art Deco to bude asi má jediná značka co budu používat

Anonymní
27. října 2012 v 17:09

je ten atibakteriální krém od avéne vhoný i pro mastnou pleť? děkuju za odpověď.

27. října 2012 v 19:36

@Anonymní ano, ve smyslu, že se ti po něm nebudou ucpávat póry
pokud bys ho chtěla použít pod make-up a měla hodně mastnou pleť, tak to by možná nemuselo vypadat nejlépe a v takovém přípaě bych ho používala jen jako noční krém

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...