Nákupy

18. dubna 2011

Tohle bude úplně trapně materialisticky zaměřený příspěvek :)
Jak už jsem zmínila, oblečení se nezadařilo, takže jsem si alespoň spravila náladu u kosmetiky a u jídla.

A co najdete na foto:

Bioderma Crealine: klasická micerálka - jen u nás se tahle řada jmenuje Sensibio (důvod netuším). Značka Bioderma se prodává často v duo packu za zvýhodněnou cenu a kupovat ji po jednom se vlastně vůbec nevyplatí. Zato se vyplatí lékárny trochu obejít a obhlédnout ceny, protože se můžou velmi lišit - nejdříve jsem je viděla za 19.90, ale to se mi nechtěly tahat (znáte to "času dost"), když už jsem je chtěla, narazila jsem na ně za 25.90, což jsem si řekla, že je tedy dost rozdíl a radši skočím do té první, lékárnu jsem ale už nenašla, takže jsem vlezla u Lafayette do nejbližší, co jsem potkala ("horší to už být nemůže") a tam byla velmi mile překvapena, protože je měli pouze za 15.90! :) A přitom ta lékárna byla opravdu velká, moderní a vypadala už zvenku dost luxusně, neměli tam pomalu nic jiného, než regály s kosmetikou.

Pudr a rozjasňovač od MAC, řasenka Smoky lash od MUFE a make up Armani Luminous silk foundation: řasenka byl takový impulzivní nákup, nějakou jsem potřebovala, tak proč nezkusit zrovna tuhle; co se řasenek týká, je totiž dost jedno, jakou použiju, protože všechny mi dělají v podstatě stejně uspokojivý výsledek (takže jsem zároveň naprosto nevhodný člověk, abych je nějak recenzovala, přesto si neodpustím poznamenat, že tahle je super černá a dělá docela dost natočené a dlouhé řasy).
Tip: pokud plánujete navštívit Francii více než jednou, určitě si v Sephoře zařiďte zákaznickou kartu. Já díky ní teď ušetřila cca €20, protože zrovna probíhala akce 20% off z nákupu. Jen byla smůla, že u MAC neměli můj oblíbený Blot pudr. Protože ho považuji za naprostý základ mé kosmetické výbavy, rozhodla jsem se pro něj skočit do Lafayette s tím, že tam ho mít MUSÍ - mno - neměli ho taky (spiknutí!). Takže jsem vzala jiný, bez slevy a navíc mi nevyhovuje, protože není dost světlý. Jo, ta smůla ...

Čokošky: už to mám pomalu jako tradici, že si vozím Lindtky, co u nás nejsou (i když zrovna u těchto si vlastně nejsem zas tak jistá, nějaké z Creation řady jsem viděla i tady ...)

Laduree a Pierre Herme makaronky: u Pierra jsem se nechtěla moc rozšoupávat, protože pomerančový květ neměli a ten já chci hlavně :D takže jsem jich vzala jen pár kousků na ochutnání do malé krabičky - subjektivně mi přišly trochu nadýchanější. Jinak moc ráda vyvádím lidi z míry, což se mi u Laduree perfektně podařilo, protože krabici složenou jen z Orange Blossom slečna očividně moc často neplní, tvářila se překvapeně :) Ale když je miluješ ... ;)

Knížky Parisian Chic a Fashion now 2: u Parisienne jsem si původně nebyla jistá, jestli ji budu kupovat, šla jsem ji jen okouknout, ale když jsem viděla, že mají i anglickou verzi, neváhala jsem (ta francouzská by byla totiž trochu nepohodlná). Jsou tam parádní tipy a s většinou módních rad naprosto souhlasím (např. Too sexy is not sexy). Fashion Now 2 je solidní bichle a obsahuje představení 160+ nejznámějších světových návrhářů - za 9.99? Neberte to :)



Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Oranžová stuha má funkci nosiče vůně. Takový lepší papírek :)

Photobucket


Photobucket


Photobucket



Lístek představující jedno hodinové martyrium, kdy jsem se snažila zvítězit nad autobusovými linkami a dostat se do hotelu. Ono za normálních okolností by na tom nebylo nic těžkého - ale těžké se to stalo v okamžiku, kdy člověk došel na zastávku a tam si všimnul upozornění (pouze ve FJ), že bus má zrovna tenhle týden výluku, a to navíc velmi originálně pouze v jednom směru, v tom druhém jezdil. Cvakla jsem ho celkem šestkrát.

Photobucket


Jak kozí sýr naživo moc nemusím (o jeho vůni jsem se pořád ještě nerozhodla), tak na tomhle snacku s jeho příchutí jsem si dost ulítla.

Photobucket


Parisian chic (lze zvětšit)

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Návštěva Lafayette Maison (část Lafayette zaměřená jen na bytové doplňky a nábytek) určitě stojí za to, něco je sice poměrně drahé, ale velká část věcí i naprosto dostupná (např. roztomilé chlupaté sedátko za příjemných €39)

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



6 comments

Anonymní
18. dubna 2011 v 19:35

Závidím! Vždycky na jaře mě popadne stesk po Paříži, který jste svým článkem právě probudila k životu...
A Parisian chic si jdu okamžitě objednat na Amazonu. Mám jen dotaz: je to ta kniha od Ines de la Fressange, která se v originále jmenuje La Parisienne?

18. dubna 2011 v 21:21

mám z tebe hlad, hlad a stesk po makronkách....musím se je naučit dělat sama, protože jezdit si pro ně do zahraničí, to vyjde trochu draho.)

19. dubna 2011 v 4:40

stastnyblog: ano, to je přesně ona :) podle mě je ta změna názvu trochu zbytečná, ale co už ... porovnala jsem je radši obě (jestli třeba FJ verze není nějak lepší :D), ale ne, je to úplně stejné, FJ má možná jen hezčí, bělejší papír.

Zu: to mě občas napadne, ale nakonec to vždycky zavrhnu - zaprvé myslím, že by to byla strašná patla, a za druhé tuhle příchuť stejně absolutně netuším jak trefit.
Jinak u Paula seženeš, ale mají jen takové základní druhy.

25. dubna 2011 v 18:45

krasny mixik, hlavne ten prvy, ulahodila si mi:)

11. září 2012 v 0:20

když se koukám na tvůj nákup, jako bych viděla svůj! :) Bioderma, Laduree, Parisian chic..
PS: Už půl hodiny tady studuju tvůj blog a musím říct, že je vážně super! :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...