MAKE UP FOR EVER Mat Velvet +, RIMMEL Lasting Finish 25 Hour, GIORGIO ARMANI Luminous Silk Foundation, GUERLAIN - Parure Pearly White, DERMACOL Make-Up Cover - srovnání odstínů make-upů pro bledule

17. prosince 2011




Původně jsem chtěla udělat jen fotku jako odpověď na dotaz položený v jednom z komentářů k poslednímu článku, ale nakonec jsem si řekla, že by možná nebylo od věci napsat taky něco faktů.

Každá sněhová královna (zakládající si na své sněhovosti) ví, že sehnat dostatečně světlý make-up není jen tak. Ani drogerie ani parfumerie tímto sortimentem zrovna dvakrát nepřetékají. Ovšem ve společnosti, která si nadšeně jede na mohutné zvrácené vlně "jen opálené je sexy" se asi nelze dvakrát divit. Tomuto trendu jdou bohužel na ruku i některé značky samotné a extra světlé odstíny prodavájí např. jen pro Asii - tímto zdravím Guerlaina, geniální tah, to se musí nechat (ale jinak víš, že tě miluju, že jo).
Proto by se řeklo, že lepší, než objednávat naslepo z netu, je odstín si předem vyzkoušet. Realita bohužel už tak růžová nebývá, jelikož regály jsou často vybaveny osvětlením více než pochybným, takže ani na vlastní oči si nejste úplně jisti, která vlastně bije (a jestli po nákupu nebudete naopak vy bít hlavou do zdi), a záruka by byla jen vyběhnout autisticky ven a zkontrolovat odstín na opravdovém denním světle (parfumerky by možná měly zauvažovat nad nějakým koutkem simulujícím takové světlo, bylo by to více než užitečné; na druhou stranu, potřeba by to bylo jen v zemích třetí kategorie jako třeba u nás, protože každý, kdo občas čte zahraniční recenze, ví, že např. v Amíkově se dá nevhodný odstín zcela bez problému vrátit).


Ale teď už k recenzi.
Odpověď na otázku ohledně MUFE je ta, že světlé odstíny umí tak, že ostatní by se od něj mohli učit - Mat Velvet+ je jednoznačně ten nejsvětlejší ze všech které mám.


 ZLEVA: MUFE, RIMMEL, ARMANI, DERMACOL



MAKE UP FOR EVER Mat Velvet + (nejsvětlejší odstín Alabaster)
- popisovala jsem ho už ve článku o MUFE jako o značce, každopádně faktem je, že (kromě barvy, ta je skvělá) z něj osobně moc odvařená nejsem. Je opravdu hodně hutný a krycí, takže ho používám v případě potřeby spíše lokálně, jako korektor.


RIMMEL Lasting Finish 25 Hour (nejsvětlejší odstín Ivory)
- výsledek toho, že poslední dobou čtu i české blogy o kosmetice, a ty se nevyhýbají ani droge dekorativce. Nebýt jich, tak bych musela říct, že si ani nepamatuju, kdy jsem z ní něco naposled zkoušela. Ne snad, že bych ji považovala za vyloženě špatnou, ale u většiny kosmetických potřeb už jsem si našla své stálé favority jinde a tak zkoušet něco dalšího nemám moc potřebu, ani v parf, a tím spíše ani v droge. U tohohle make-upu jsem každopádně zaznamenala nebývale nadšené výkřiky a tak jsem se ho rozhodla omrknout.
A jeho konzistence se mi zalíbila natolik, že jsem ho vzala. Skvělě se roztírá, nedělá masku (ale zároveň se nedá říct, že by nekryl) a zanechává na pleti moc příjemně hydratovaný pocit. Jeho slabinou je ovšem odstín - jak můžete vidět, ani v tom největlejším to není žádná hitparáda, je jednoznačně nejtmavší ze všech. Velká škoda. Trochu ho vyrovnat více podle mého gusta se mi daří světlým pudrem.


GIORGIO ARMANI Luminous Silk Foundation (odstín 3,75)
- tohle je pro změnu výsledek toho, že se po přečtení recenzí umíněně rozhodnete, že něco prostě musíte mít zcela bez ohledu na to, jestli to za to fakt stojí. Zuby jsem si na něj brousila už dlouho, ale mnohokrát jsem nákup buď odložila (protože jsem měla v košíku už spoustu jiných věcí, momentální přebytek jiných make-pů atp.) nebo na něj naopak úplně zapomněla. Takže když jsem si na něj jednou konečně vzpomněla včas, rozhodla jsem se, že tentokrát mě už nic nezastaví
S asistentkou jsem vyzkoušela ty nejsvětlejší ve stojanu, ale všechny byly moc tmavé. Potom ovšem odněkud vytáhla právě tenhle jakožto čerstvou novinku, a ten sedl jako prdel na hrnec (teda takhle na ruce, je zas třeba uvažovat, že ruce mám z celého těla jednoznačně nejopálenější).
Katarze spokojenosti se ovšem po použití nedostavila. Protože upřímně řečeno - je tak "silk", až mi to vadí. Make-up totiž hodně vyhlazuje, podkladovou bázi s ním vůbec nemusíte použít. A protože podkladové báze moc ráda nepoužívám, ta vyhlazená pleť mě spíš prudí (pokecáme si o tomhle názoru zase za pár let, haha), tak ani tenhle make-up bohužel není můj oblíbenec. Ovšem vzhledem k mohutným ovacím, které sklízí napříč internetem, jsem tady asi já ta divná, která ho jen nedokáže dostatečně ocenit.
Ale ten odstín, ten je fakt skvělej.



DERMACOL Make-Up Cover (nejsvětlejší odstín)
- Dermacol jsem zařadila hlavně kvůli odstínu, protože jsem si říkala, že je ze všech nejsnadněji k sehnání, a tak si pomocí něj můžete z vlastní zkušenosti udělat slušnou představu o tom, jak je MUFE světlý - dokonce i Dermacol je totiž o něco málo tmavší - takže ano, MUFE je světlý opravdu MOC.
- kdyby ho někdo neznal, tak dodám, že i když ho sami označují jako make-up, na běžné použití se jako make-up rozhodně nehodí (pokud se nechcete tedy vyloženě naštukovat), ale jako korektor je naprosto bezkonkurenční. Kryje nejvíc ze všeho, co jsem kdy měla v ruce, a odstín je super světlý. A vzhledem k silné pigmentaci je ho potřeba jen naprosto stopové množství, takže ta pidi tubička vám vydrží léta (za 129 Kč? výtvor k nezaplacení)


GUERLAIN - Parure Pearly White (odstín 01 Beige Pale)
- edice pro Asii (sehnat ho můžete občas na Jahodě)
- Guerlain umí make-upy docela dost dobře. Podobně jako Rimmel se pěkně vsakuje a vůbec je na pleti celkově příjemný, jeden z mých stálých favoritů.
Na obrázku nahoře ho nenajdete, protože jsem si na něj vzpomněla až o dost později, když jsem si řekla, že bych kromě fotek mohla udělat i jakože nějakou trochu recenzi, takže jsem ho dofotila dodatečně.
Jak vidíte, s Rimmelem má docela podobný i odstín, ale přece jen je pořád o něco světlější (ještě tak, že to nevnímám jako problém).

ZLEVA: GUERLAIN, MUFE, RIMMEL



Pokud máte nějaké vlastní tipy na světlé make-upy, podělte se.

13 comments

17. prosince 2011 v 17:41

naprosto souhlasím s názorem na armani makeupy. vyzkoušela jsem dva. vyhlášený face fabric a ten mi udělal tak strašnou pleť, že to snad ani nebylo možné (ještěže jsem si vzala nejdřív vzorek, protože jsem byla odhodlaná k nákupu celkem hodně). a pak tento jsem raději zkoušela už jenom na ruku a rychle jsem utíkala pryč.
a prostě když vezmu v úvahu, že já jsem osoba, které silikony nevadí snad nikde a nějak je neprožívám, ale ve face fabric mě ty silikony vadily strašně, tak z toho asi vyleze závěr, že těch silikonů mají u armaniho nějak moc a neví, co s nimi.

Anonymní
21. prosince 2011 v 11:54

Taky potřebuji světlý makeup, jen si to hledání ještě komplikuji tím, že hledám studený odstín do růžova, nikoliv teplý do oranžova. Nejlepší, co jsem našla, je od Sisley. Je to tenhle, jen odstín je 01:
http://www.parfums.cz/kosmetika/sisley/sisley-transmat-make-up-tekuty-make-up-odstin03-dore-40-ml/
Doporučuji vyzkoušet ho, vzorky dává třeba Sephora(pokud ten odstín mají jako tester).
Emi

Anonymní
24. prosince 2011 v 11:12

muzu rict ze jsem si ted pred Vanoci koupila LF 25h s tim ze je pro me Ivory vetsinou i tak dost tmava nicmene nemuzu rict ze by byl takhle tmavej jako na obrazku naopak me prijemne prekvapil vubec neni videt prechod mezi tvari a krkem...asi dost zalezi na typu pleti

24. prosince 2011 v 21:34

ale on JE takhle tmavej :) prostě v porovnání s těmi ostatními to není žádný zazrak, co se míry světlosti týče ... ale na pleti to samozřejmě záleží! pokud máš pleť v jeho odstínu, tak ti logicky musí vyhovovat úplně skvěle

26. prosince 2011 v 22:06

no, ja som vyskusala asi milion mejkapov od vymyslu sveta
lacnejsie aj drahsie , zatial mi ani jeden poriadne nesadol
vzdy mam oranzovu tvar a biely krk :((




ps ak mas zaujem pozyvam ta na svoje giveaway

27. prosince 2011 v 7:46

@mafinx oxidace/oranžovění je ale často způsobeno pudrem, chce to nějaký výkonně matující a transparentní (ja doporučuju MAC Blot v odstínu Light)

ale pokud bys tedy toužila po opravdu BÍLÉM make upu, zkus tenhle http://666.cz/detail/make-up-manic-panic-goth-white - bělější něž bílá prostě už být nemůžeš :D

Anonymní
30. prosince 2011 v 12:23

Bourjois má pěkné světlé odstíny.

Anonymní
12. ledna 2012 v 8:34

Ten Dermacol je nejsvětlejší z celé řady nebo jen nejsvětlejší z těch několika, které prodávají v drogerii?
Tam totiž není celý sortiment, mám č. 208 a je to skoro bílá barva. Bohužel z drogerek ji stáhli, asi se neprodávala... a nechali tam jen ty tmavé ( ze kterých je nejsvětlejší 215, ale i tak je tmavá fest) :(

Dina

12. ledna 2012 v 11:03

Dina: nejsvětlejší z celé řady, je to právě ta 208. Ale mám ho už dlouho, takže jsem od té doby nabídku nezkoumala.

Anonymní
12. ledna 2012 v 12:14

Aha, tak to mi asi zkresluje monitor, že mi to přišlo tmavší. Já ho míchám dohromady s jedním pěnovým makeupem, takže není tak hutný a hodí se na celý obličej, jen je opravdu škoda, že už teď bude dostupný jen na netu, je to dobrá věcička.

Dina

Anonymní
23. ledna 2012 v 13:21

Používám teď super stay odstín 005 beige od Maybelline a je dost světlý...

31. března 2012 v 14:12

ja mam bobbi brown nejsvetlejsi a je dokonala :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...