MeMeMe ToToTo JoJoJo

31. května 2013

Vidíte to, tahle tvářenka je tak super, až jsem z toho začala koktat ;)



Britskou značku MeMeMe asi netřeba příliš představovat, věřím, že většina z vás ji zaznamenala v dubnovém vydání Ladyboxu. Tím pádem nějaké oficiální promo řeči vynecháme, beztak bych si tipla, že citované PR sloupky (ať už o značkách, nebo popisy výrobků) nikoho nebaví.

Já sama o MeMeMe poprvé slyšela pár měsíců zpátky od Jáji, do té doby jsem ji neznala. První dojem po kliknutí na jejich webovky byl šmarjá, ten šutříkový bronzer je tak kjůt! chci! 



Racionální polovina Moory si ale vzápětí zjednala pořádek, Mooru rozhahovačnou pizdu zklidnila a bronzer se samozřejmě nekonal ... páč, co já s bronzerem, že jo. Jako jo, mohla bych si ho umístit coby ozdobu na stolek a příštích dvě let sledovat, jak je děsně kjůt, ale to by bylo asi tak všechno.

Bronzer se tedy nekonal, ale rozhodně vzbudil moji zvědavost značku dál prošmejdit. Kdo vytvoří tohle, prostě stojí za pozornost. Navíc jejich obaly si mě taky slušně zaháčkovaly, stylové.

Než jsem ale stihla utrácet, nabídl mi Ladybox, zda bych něco z nabídky MeMeMe neměla zájem zrecenzovat. Hádejte :D




A protože jsem zrovna potřebovala tvářenku, byl výběr vcelku jasný. 
Pokud jde o odstín, naslepo bych vzala tu, která dle vzorníku vypadá jako červená a taky se tak jmenuje (Rouge), nějakou červenou mám totiž v plánu. Ale samozřejmě jsem si hledala swatche a dost rychle jsem se toho nápadu vzdala - ona totiž není červená, ale spíš terracota, brr, ta mi nesluší ani trochu.

Takže zvolena klasika růžová/pink.





Je to opravdu univerzální odstín, který sedne snad každému a jeho intenzitu si můžete pohodlně nadávkovat dle vkusu - od jemného zardění až k sytě růžovým rokokovým tvářičkám.





Tvářenka není matná, ale s jemnými rozjasňujícími třpytkami, snad je to patrné.





A co je na třpytkaté růžové tvářence tak super?

Odpověď je překvapivá - ona to totiž není jen tvářenka, ale zároveň i skvělý rozjasňovač.  Prostě 2 v 1.

Tuhle vlastnost jsem opravdu nečekala a myslela si, že to bude prostě klasická tvářenka s trochou třpytek. Takových jsem už měla několik a stejně jsem kvůli rozjasnění musela vždy použít něco dalšího, třpytky potřebný lesk a odraz nevytvářely.

U MeMeMe můžu krok s rozjasňovačem s klidem vynechat. A taky vynechávám. Což se hodí zejména, když jeden nestíhá, což já poslední dobou nonstop.



Někdo by mohl namítnout, že celé lesklé tváře se mu nelíbí a rozjasňovač používá jen na lícní kosti. Jj, souhlas.
Jenomže to je na téhle tvářence právě to nejlepší - efekt rozjasňovače vzniká postupně.
Lesk je totiž neobjeví v plné intenzitě hned, ale až po přeleštění - čím víc štětcem po tvářence přejíždíte, tím víc mizí růžová pigmentace a místo ní se objevuje stříbřitý odraz. Na následujících fotkách jsem se to snažila zachytit.

Tvářenková intenzita.




Po další šmrdlingu štětcem začíná více vystupovat lesk.



Až pigmentace téměř mizí a zůstává jen odraz.



Prakticky tedy nanáším tvářenku tak, jak by se tvářenka nanášet měla, ale na lícní kostech ji štětcem přejedu vícekrát, dokud se nelesknou podle představ. Nikdo by nepoznal, že jsem výsledného efektu nedocílila dvěma samostatnými líčidly, ale jen jedním. 

Pokud jde o výdrž, je velmi dobrá. I když intenzita v průběhu dne trochu bledne, tvářenku nanesenou ráno na sobě uvidíte i večer.


Na závěr první části recenze ještě složení.



A upozornění na šikovné zrcátko ve víčku.





V druhé části jsem se rozhodla, že MeMeMe vizuálně porovnám s Benefitem - člověk by musel být slepý, aby si nevšiml, že dyzajn a balení je tomu Benefitímu více než podobné. Osobně mi tenhle tah přijde zbytečný, mohli vymyslet klidně něco úplně originálního (jako u bronzeru) a úspěch by byl stejný.


Ke srovnání jsem využila Thrrrob, který jsem (po několika letech) už téměř spotřebovala. V obchodech ho už nenajdete, potkal ho "discontinued" osud a sehnat ho lze jen na webu.


Na první pohled opravdu jak vejce vejci. Tvar, štětec, plastový oddělovač.



Štětce se liší nejvíc. U MeMeMe je hodně měkký, úzký a syntetický, rukojeť je plastová. Na nanášení je naprosto nepoužitelný, nedokáže tvářenku nabrat ani rozetřít, a je to jediná věc, kterou bych MeMeMe u tvářenky vytkla.
  


Benefit je o dost tlustější, pevnější a štětiny vypadají přírodně, držátko je dřevěné. Na nanášení jsem ho bez problémů používala, pokud nebyl jiný po ruce, a fungoval obstojně.

 







Další rozdíl je v gramáži.
MeMeMe 8 g, Benefit 12 g.





O odstín Thrrrobu vás neochudím. Je to matná růžová, velmi univerzální barva, který sluší většině. Měla jsem ho ráda, ale neříkám, že bych nebyla spokojenější, kdyby byl intenzivnější.






Tvářenku i další produkty MeMeMe seženete za velmi přijatelné ceny v eshopu Ladyboxu.

Novinky pak můžete stalkovat na MeMeMe Facebooku.


Zkoušeli jste něco od MeMeMe? Případně máte něco v plánu? A jak vás značka zaujala jako celek?


P.S. Časem jsem zjistila, že bronzer není tak úplně bronzer, jako spíš zlatavý lesk použitelný univerzálně, nejen na obličej. Moora pizda zase začíná vystrkovat nákupní růžek.

46 comments

31. května 2013 v 9:52

Mě to láká hodně dlouho, koukala jsem na věci od Mememe už u Plum na eshopu a potom mě celkem dostalo, jak všechny holky vychvalovaly rtěnky, které byly v nějakém z boxů. Chtěla jsem si nějakou pořídit, ale už jsem polygamním svazku téměř se všemi odstíny Revlon tužek, že zatím odolávám :D
Tvářenka vypadá fakt krásně, to stínování je super nápad, snad abych si taky nějakou pořídila.

Anonymní
31. května 2013 v 9:58

To je fakt nádhera..A když jsem prvně viděla ty šutříky, tak jsem si taky říkala, že je ted hned musím mít a včera bylo pozdě, a pak taky zvítězilo moje racionální já. K čemu by mi byl třpytivý bronzer, ledatak místo tvářenky na jeden měsíc v roce kdy jsem hodně opálená. A navíc co jsem viděla swatche u Katushky myslim, tak mi ta barva přisla dost divná zrzavohnědá. Každopádně tahle tvářenka ve mně taky vzbuzuje pocity, že jí ted hned musím mít :D! A kvalitou je teda klidně přirovnatelná k Benefitím tvářenkám? Terka

31. května 2013 v 10:03

@Kim to já s ní zase úplně zanedbávám svůj rozjasňovačový harém - a že bych nedávno neřekla, že to je vůbec možné :D

31. května 2013 v 10:04

nee, takové lákavé články hned po ránu :( teď musím potlačit svoje chutě utrácet za kosmetiku, protože mi přišly dva balíčky z ebay (díky tvému článku zase :D) a mám tam i strašně roztomilou tvářenku (http://tinyurl.com/k52uck7 - #4)... jinak první dojem byl taky "jaké mememe, vždyť to je benefit"

31. května 2013 v 10:05

Ty šutry jsou super už na pohled jsou moc krásný, ty si svoji pizdu možná umlčela ale moji si dost nakopla :-D

31. května 2013 v 10:06

@Anonymní já co to pak projížděla, tak bych řekla, že bronzer, když se pořádně rozšmrdlá, tak nechá víceméně jen lesk a třpyt a k tomu hodně jemný nahnědlý nádech - což je pěkné třeba do dekoltu apod. takže zase je ve fázi uvažování ;)

nechci, aby to znělo podezřele pozitivně, ale než konkrétně Thrrrob je kvalitou spíš lepší, déle vydrží na tváři a je pigmentovanější

31. května 2013 v 10:12

@Natálka B. :D
tvářenka vypadá jako dortíček, ťuťu :)

31. května 2013 v 10:15

Já se na to blogování vyprdnu! Od té doby, co jsem si s tím začla, moje peněženka krvácí.

31. května 2013 v 10:15

Nojo ten lesk! Tak na to jsem fakt čubrněla teda! :D To je náhoda, zrooovínka potřebuji nějakou tvářenku :D Ty kameny sou boží, taky je mám vyhlídnuté, ale.. tak no nepotřebuju je no :D

31. května 2013 v 10:29

Barva je naprosto super, fakt parádní, ale ten lesk mě trochu překvapil, to by mi asi nevyhovovalo, přijde mi to až moc.. ale předpokládám, že sis toho na ruku dala trochu více, ať to jde vidět, že.. ty aplikátory z tvářenek nepoužívám nikdy, teda nikdy jsem neměla nějaký, který by byl použitelný, takže ty automaticky dávám vždy bokem do šuplíku:o))
Já se neustále odhodlávám, taky bych něco od této značky chtěla vyzkoušet, ale momentálně mám všeho tolik, že by to bylo vyloženě vyhazování peněz:o)

31. května 2013 v 10:34

teeda už dlouho zvažuju tvářenku od benefitu, ale myslím, že nakonec asi sáhnu po MEMEME, ten odstín je úžasný!! :-)
mujfialovysvet.blogspot.cz

31. května 2013 v 10:38

Já pořád uvažuju nad těma tvářenkama... vždyť jsou tak krásné! Ale vždyť je vůbec nepotřebuju :-D Je to boj...

31. května 2013 v 10:42

@I♥MakeUp jj, na ruce je docela vrstva, pro jistotu, můj foťák barvy s oblibou vyžírá ;)

Anonymní
31. května 2013 v 10:43

Jde vidět, že MeMeMe se hodně inspirovalo Benefitem. Tvářenky jsou krásné a dost mě láká tekutý rozjasňovač. A ten bronzer...nic ve zlém...ale vypadá jak kdyby do krabičky narvali psí granule. :D

31. května 2013 v 10:50

@Anonymní psí granule :D tak to přináší úplně jiný pohled na věc :DD

ale nezlobila bych se, kdyby takhle vypadaly .. a psí srst by po konzumaci nabírala třpyt ... takovej blejskavej westík ... hmmm ... :D

31. května 2013 v 11:12

Tvářenka vypadá fakt pěkně..=) Taková svěží barvička.

31. května 2013 v 11:20

Teda to je poctivá recenze, skripta na tvářenku:) Líbí se mi, že je to takové dva v jednom, by mě zajímalo, jestli to tak výrobce vůbec zamýšlel. Osobně se mi taky nelíbí to napodobování Benefitu, nevím jestli by mi vyhovoval ten papírový obal, ale odstín je moc hezký, určitě bych si ho ve své sbírce taky dokázala představit:)

31. května 2013 v 11:28

@Kristina a to jsem se to přitom snažila udržet co nejkratší :)))
vzhledem k tomu, že nepíšou nic o dva v jednom, tak spíš ne ... navíc nevím, jak jsou na tom ty ostatní odstíny, třeba budou mít jinou konzistenci

balení by mělo být ok, i když je to papír, ten Benefit je starý několik let a pořád vypadá obstojně, ani se nic neodlepilo a neodřelo, a to jsem s ním rozhodně nezacházela v rukavičkách .. navíc to má výhodu, že dost utlumí narázy, oproti plastu

31. května 2013 v 11:40

Teda ta tvářenka mě lákala i bez tvé recenze a teď už mám slušnýho hlodáčka... :D sakra... :D

Jinak kdyby jsi chtěla ty šutry, tak ti je nabídnu s nějakou slevou, mám je a nabízím je, protože mi odstínově příliš nesedí....(katushkaablog na gmail com)

K.

31. května 2013 v 12:02

Já mám fakt divný asociace! Když jsem viděla ten nadpis, tak mi okamžitě naskočila tahle písnička http://www.youtube.com/watch?v=7v2GDbEmjGE

31. května 2013 v 13:04

Já si pořídila tu stejnou tvářenku, jen korálovou. Odstín super, jen mě štve, že se hrozně práší! A to jsem na ni vyzkoušela i víc štětců :-/ To u mě moc o kvalitě nesvědčí...

31. května 2013 v 14:28

@Katushkaa díky za nabídku, zauvažuju :) ale kdyby seozval někdo další, tak neváhej

31. května 2013 v 14:30

@Alizia tahle naštěstí nepráší, resp. ne tak, že bych si toho všimla, ale ty ostatní odstíny můžou mít jinou konzistenci, o tom žádná

31. května 2013 v 14:32

MeMeMe tvářenky vypadají dobře, že se dá použít jako rozjasňovač mě teda hodně překvapilo.
Pokud chceš na mém blogu je zrovna giveaway o rtěnku téhle značky:¨
http://mybeautypineapple.blogspot.cz/2013/05/1-g-g-g-g-giveaway.html

31. května 2013 v 14:35

Ta je krásná... :) Hmmm... Asi budu potřebovat další tvářenku... :D

31. května 2013 v 15:01

ty bronzerový šutříky mě také zaujaly hned na první pohled! :D ale stejně tak jako ty vím, že bych ho použila jednou za deset let :D a to kdoví jestli...

jinak tvářenka má moc hezký odstín, takový by se mi taky líbil :)

31. května 2013 v 15:36

Mememe vypadá dost dobře, na jejich tvářenky už jsem párkrát koukala, ale spíš prahnu po těch šutrech... I když stejně jako u tebe, i u mě se ozvalo to nudné já a nákup mi zatrhlo. No, jsem sama zvědavá, jak dlouho to vydržím.

31. května 2013 v 16:31

Tyjo, ta tvářenka je fakt krásná. Ta cena sice taky není žádná hrůza, ale když už, tak bych ty peníze vrazila do toho concealeru/korektoru od MeMeMe, ten mě hodně láká.

31. května 2013 v 17:07

@Černá Moora nj to je fakt, kolikrát mi něco spadne, jsem na to expert, nakonec by to mohla být i výhoda:)

31. května 2013 v 17:12

Tentokrát luxusní fotodokumentace!!!
Hele Mooro, dám ti dobře míněnou radu - já taky viděla bronzer a málem u toho omdlela....no mám ho doma a už neomdlévám :-/ Spíš bych ho nedoporučila, nebo počkej až udělám recenzi (:D) už se na to chystám v nejbližší době. Jeho velká nevýhoda je, že se leskne jako psí- víte co- a prostě já čekala že bude matný což by poskytlo více možností využití :-/

31. května 2013 v 19:19

Vypadá fakt dobře, silně uvažuji o koupi :)

31. května 2013 v 22:04

@Arwi taky vypadaj zajímavě, doufám, že je někdo zrecenzuje :)

31. května 2013 v 22:06

@Veronika - Cosmetic Jam na recenzi jsem zvědavá :) ale musím říct, že já bych matný efekt právě nečekala ani trochu, už z fotek se docela blejská, mi přijde :) resp. záleží, jaké fotky jsi před koupí viděla a jestli bylo dost vysoké rozlišení, aby to bylo rozpoznatelné

31. května 2013 v 22:52

Teď možná trochu lituju, že jsem si vybrala právě Rouge a ne tuhle :) I když růžových tvářenek mám až až a právě Rouge mi barevně ve sbírce chyběla. Koukala jsem asi na divné swatche, ale zrovna díky fotkám jsem tenhle odstín odvrhla hned, protože mi přišel šílený, ale takhle ve mě něco hlodá, že bych si ho jednou taky mohla pořídit :) Ach ty jedna Mooro!

31. května 2013 v 23:32

No tedy láká mě to, vo tom žádná. Ale potřebovala bych náhradní obličej (nebo dva) abych měla všechny ty svoje šminky na co nanášet. Od MeMeMe nic nemam...

1. června 2013 v 9:59

Tahle tvářenka mě láká už delší dobu, nejdřív jsem taky koukala po Rouge, ale zhlédnutí swatchů bylo značným zklamáním, takový odstín jsem fakt nečekala. Tahle vypadá mnohem líp a těší mě, že ji chválíš i celkově. Ten rozjasňující efekt taky není k zahození. Myslím, že časem ji pořídím.

Máš nějakou top tvářenku, která je Tvoje úplně nej? :-)

1. června 2013 v 10:37

@Rendy :))))
a jak ti přišel, když jsi je hledala?

1. června 2013 v 10:44

@Jana C obecně mám na tvářenky ráda Nars, MAC, MUFE a Chanel ... že by nějaká z nich někdy byla tak výrazně skvělá, že bych se z toho orosila a řekla si, že jinou už nechci, to ne, ale všechny tyhle značky je prostě umí nejlépe :)

ono tvářenky jsou obecně jedna z věci, která se v dostatečné kvalitě v drogerce nesežene - nejlepší jsou high-endové, ale jak je vidět třeba tady, neplatí to bezvýjimečně, a i za levnější peníz se dá překvapivě sehnat super kousek (ale ta drogerka platí v podstatě bezvýjimečně, tam to stojí za houby, to samé nounejmy typu Elf nebo MUA)

1. června 2013 v 17:17

Thrrob mam a nedam na ni dopustit. Na prvni pohled vypada fakt divne, takova kridova ruzova, ale vysledny efekt je moc pekny. A mne prave ta mensi intenzita dost vyhovovala, protoze to pak cele vypadalo tak, jak slibuje oficialni popis=)) A u MMM by mi vadily ty stribrne odlesky...

2. července 2013 v 10:43

Nádherné obě! Asi bych měla problém si mezi nimi vybrat:))

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...