Nesnáším vedro

31. května 2011

Nejradši bych odjela do Skandinávie a tam se zahrabala do prvního sněhu, který najdu. A vzhledem k tomu, že je mi jasné, že tenhle požadavek je naprosto ojedinělý a všichni ostatní teplo naopak milují, tak vůbec nechápu, proč se tyhle končiny v létě nenabízí se slevou (ta by totiž bodla, kam se na jejich ceny ubytování hrabe Paříž ...). No ale třeba to nakonec nějak vymyslím.


Tak. Zhnusené odplivnutí nad současným počasím . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .




Kromě něj vás chci oblažit ještě tipem na film L´Amour Fou, který se věnuje životnímu příběhu YSL a jeho vztahu k Pierru Bergéovi.





http://www.imdb.com/video/imdb/vi4129332505/



Btw. jednu pozitivni stránku vedro přece jen má - bouřky. Ty miluju. Žádné jiné počasí mě nedokáže tak uklidnit a příjemně naladit (možná ještě tak podzimní mlha nebo jarní zářivé nevedro). Ovšem teď ještě na nějakou padnout. U nás už pořádná bouřka nebyla ani nepamatuju. Všude okolo se blejská a hřmí jako o závod, ale tady? Deštíček. Přinejlepším. Dneska to nedopadlo jinak. Stává se to tak často, že si říkám, že to snad nemůže být ani náhoda :D Vždycky si pak vzpomenu na jeden díl Ženatého se závazky, který se točil okolo městečka Lower Uncton ponořeného ve věčné tmě (kvůli existenci rodu Bundů samozřejmě :)) - všude okolo byl den, jen tam ne - tak přesně tak mi to připadá pokaždé, když nějaká bouřka zase zbaběle mizí za polem.

8 comments

31. května 2011 v 22:32

Tak to jsme na tom s počasím úplně stejně. Nejlepší dovolenou jsem zažila v létě ve Finsku. Maximální teplota pětadvacet na slunku, a to jen vyjímečně. Při první příležitostni jedu zas :) I bouřku jsme tam jednu krásnou zažili :-D

31. května 2011 v 23:37

No tak to musela být úplná paráda :) btw. ja ty severské národy nechápu - oni tam mají tak luxusní temné počasí a ještě z toho mají deprese, alkoholismus a sebevraždy :D
(pozn. pokud tohle čte nějaký Fin a chce si vyměnit bejvák - stačí na léto - tak ať se ozve :DD)

Anonymní
2. června 2011 v 0:23

Článek mi mluví z hloubi duše. Také jsem nedávno na nějaké procházce (v osm večer, kdy bylo ještě světlo a příšerné vedro) prohlašovala, že nerozumím Skandinávcům, kteří si neváží své zimy a tmy a páchají sebevraždy jako zjednaní. Léto bych zrušil.

2. června 2011 v 9:47

diky za tip na kulturu a pocasie je kokotskeee

2. června 2011 v 17:15

je příjemné číst, že ne každá blogerka je na větvi z vedra, a má ráda Skandinávii:)

26. července 2011 v 12:10

Ha, našla jsem spřízněnou duši!

Anonymní
22. srpna 2011 v 15:23

Nesnesitelný hic nad 30, s podporou pálícího, oslepujícího Slunce je soubor hnusu a zkazí mi náladu vždy. Nechápu šílence, co takové počasí hodnotí přípojným "krásné, hezé počasí" . Co je na tom krásného se péct ve vlastní šťávě?

14. prosince 2012 v 8:37

Nesnáším vedro a před sluncem se raději schovávám, když UŽ se opaluji, trvá to max 5-10 minut, déle nevydržím:o))

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...