Guerlain - Shalimar Parfum Initial

10. března 2012





Pokud (stejně jako já) milujete flakón klasického Shalimaru a rády byste si ho přidaly do sbírky, ovšem jeho obsah vám (stejně jako mně) už tolik pod nos nejde, tak přesně pro nás všechny je Shalimar Parfum Initial ideální počin - konečně budeme mít flakonek, roztomilý střapeček jako bonus, obsah s líbivou oranžovorůžovou barvou - a navíc ještě hezký parfém .))

Osobně mám v případě Shalimaru samozřejmě problém s kadidlem, které nepatří mezi složky, jež bych v parfémech cíleně vyhledávala, zejména pokud mají hrát v celé kompozici hlavní roli - a že v Shalimaru se jedná o roli téměř výlučnou a ostatní je jen bezvýznamný kompars na pozadí.

Parfum Initial naštěstí není žádná trapně odlehčená a davu jdoucí vstříc hérečka druhé kategorie (jak to jinak u odnoží vůní bývá téměř pravidlem ... na druhou stranu, to se snad ani čekat nedalo, Guerlain je Guerlain *mrk, mrk*). Kadidlo u něj na samotném začátku jen nenápadně vykoukne zpoza sametové opony, asi aby zkontrolovalo, jestli je vše v pořádku, zase ji za sebou spořádaně zatáhne a pak už jen z povzdálí tiše sleduje jeviště, kde se ovšem hraje už úplně jiný - pomerančovo-kosatcový s lehkým karamelovým podtónem a s účastí pačuli ve druhém dějství - part.








Před pár dny šla navíc (někde, zatím ne všude) do prodeje další novinka: Shalimar Parfum Initial L´Eau - s růžovým střapečkem! :D No není to taky slaďouš? Vonět by měl dost podobně jako jeho starší bro.






Co vy - líbí se vám některá z odnoží Shalimaru? Nebo Shalimar původní? A šly byste si koupit parfém kvůli střapci? (řekněte, že ne :D).

8 comments

Maca
10. března 2012 v 7:27

SPI mám, a nosím veľmi rada. SPI L´Eau som skúšala minulý týždeň, a na mojej koži vonia podobne ako SPI, takže iba kvôli ružovému strapcu ho kupovať nebudem. Skúšala som rôzne verzie Shalimaru (aj č.p.), na mne ale väčšina nevonia pekne, ja mám ten typ pokožky, na ktorej je Shalimar "guma šaliméro". SPI je výnimkou, rozumieme si :-)

10. března 2012 v 8:53

Tohle jsem zkoušela a fakt mi to nevoní ani po rozležení. Ovšem ten flakon vypadá úžasně, to souhlasím.

10. března 2012 v 15:10

Jsem ráda, že nejsem jediná, komu kadidlo opravdu nejde pod nos.. :)

Anonymní
10. března 2012 v 15:28

Ach, jak ráda bych nějakou verzi Shalimaru měla na své poličce! Zatím to ale nadějně nevypadá. Chci jednou důkladně ozkoušet a porovnat klasiku EDT, EDP a i č.p., ale zkrátka - všechny na mě voní jen jako kouř a možná ždibec uzeného pokapaného pár kapkami vanilkovo-bergamotové šťávy. Věru, nic moc :-/ Z odnoží mi toho moc nevonělo (Eau de Shalimar, Shalimar Light). SPI je fajn, ale nenadchnul mě tolik, abych si ho kupovala. A L'Eau jsem zatím nezkoušela, tak nevím. Asi holt z Guerlaina můžu nosit jen exkluzivky a L'Instant Magic :D
Verča Shalimar miluje a nosí, nedávno psala recenzi. Jí sluší ;-)
Verunka

10. března 2012 v 19:46

Moorko, já když už Shalimar, tak ve verzi edt. Doma se mi chvíli válel i v koncentraci edp a tam mi chyběl ten více citrusový začátek. A samozřejmě jsem měla i čistý parfém, ale ten byl na mě šíleně gumový. Co se týče odnože Initial, tak ten, dle mého skromného názoru, nemá krom názvu, nic společného se shalimarem, tudíž i to kouzlo nemá...Lehce líbiva, elegantnější volnočasovka, určitě kvalitně udělaná, jak ostatně u Guerlain bývá zvykem.
Ještě mě dost láká koncentrace kolínské vody, tu jedinou neznám.

10. března 2012 v 20:44

@Levandule od Lutense jj, je to tak, zůstalo trošku kadidla a jinak je to vůně úplně jiná - za mě naštěstí :D - kdyby byl klasice podobný více, měla bych smůlu a byla bez fontánkového flakonku .))

14. března 2012 v 0:16

Neviem si vybaviť tú vôňu! Bolo to už dávnejšie..každopádne si mi ju zase dala na mysel a ja ju musim pri najblizsej navsteve parfumerie opat ovonat.. :-)

Šperk Petra Toth Jewellery (giveaway)

15. května 2012 v 19:45

Můrko,
to si piš. Já si koupila tuhle vůně hlavně kvůli střapečku! Za ten střapeček bych vyměnila i svou poslední čokoládu! Mám Shalimar Parfum Initial L´Eau a je mi s ním moc fajn.
Vivi

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...