Test gelových linek: MAC Fluidline vs. Essence gel eyeliner vs. Sleek Ink Pot eyeliner gel - část I.

11. dubna 2012

Dost dlouho jsem používala klasické tekuté linky se štetečkem nebo perem. Před třemi lety jsem si poprvé koupila gelové v kalíšku a od té doby už mě tekuté nezajímají.
Zjistila jsem totiž, že linka se mi kreslí mnohem lépe s pevnější hmotou než s tou tekutou, a vůbec způsob aplikace spočívající v namáčení pera, kdy mohu plně regulovat množství barvy na hrotu, mi vyhovuje lépe.
Také výdrž je mnohem lepší. Nebo takhle, výdrž je bezkonkurenční, celý den se ani nehnou.


Ty linky, které jsem si koupila před třemi lety, byly MAC Fluidline v odstínu Blacktrack - a jak vidíte na následující fotce, ještě pořád nejsou prázdné.
Ano, už tři roky mám jedno a to samé balení :))



Což si raději hned vyjasníme, aby nedošlo k nechtěné dezinterpretaci - to, že mám tři roky jedno balení, v tomhle případě neznamená, že MACu je tolik, že vám vydrží tři roky denního používání (výdrž na obsah bude velmi individuální a těžko se bude nějak posuzovat ... já je nepoužívala každý den a pokud by tomu tak bylo, tak odhaduji, že by mohly vydržet tak rok, rok a půl možná?) - ovšem znamená to to, že MAC je tak kvalitní, že i po třech letech bude malovat naprosto stejně jako nově koupený. Kvalita je v jejich případě tedy zcela nepochybná. Linky nevyschnou, nebudou se cuckovat, ani neztvrdnou, což je tak zhruba to, co by mohly otevřené gelové linky udělat. Ne, prostě i po třech letech zůstanou stejně skvělé jako na počátku.


Ale protože jsem už nějakou dobu narážela na zmínky o jeho konkurentech i v o dost levnějších kategoriích kosmetiky, čistě ze zvědavosti jsem se je rozhodla zkusit.


Essence gel eyeliner.
Co mě u regálu od jejich koupě málem odradilo, byl zápach, který jsem ucítila po přivonění ke kalíšku - dost divně chemický, takový, při kterém se člověku začne instinktivně krčit nos.




MAC Fluidline
má parfemaci jemnou, nikdy jsem si jí vlastně nevšimla, až teď v rámci porovnávací recenze, kdy jsem oňuchňala všechny.




Sleek Ink Pot eyeliner gel nevoní nijak. Ať se snažíte jak chcete, po přivonění necítíte nic (což je samozřejmě nejlepší a nejméně podezřelá možnost).





Ačkoli nejsem moc na balení zaměřený člověk, tady mi nedá nevyzvednout to, že balení MACu je strašně příjemné na dotek, působí bytelně a při šroubování vydává skvěle skleněný zvuk, což je zapříčiněno jeho těžkým víčkem z tlustého plastu.
Sleek i Essence mají sice také kalíšek ze skla, ale víčko je velmi tenké, takže bez zvuku (ale tak berte to tak, že tohle je asi čistě moje úchylka ... šroubování MACu mě vyloženě baví, šroubování zbytku bez pocitu ;).

Víčko Essence působí nejlevněji, nápis není natištěný, ale je na něm nálepka. Sleek je s potiskem a MAC je nenápadně elegantní, potisk značky je jen na kalíšku.

K balení bych ještě uvedla, že MAC i Essence jsou na tom velikostně zhruba stejně, ovšem Sleek je otravně pidi a mě osobně se s ním kvůli tomu hůře manipuluje (a taky jde mezi ostatní kosmetikou snadno přehlédnout, pořád toho škvora někde hledám).




Co mě dost udivilo a souvisí přímo s velikostí Sleeku, je udávaná hmotnost obsahu.
MAC: 3 g
Essence: 3 ml
Sleek: 4 g

Eh?
Ať mi nikdo neříká, že to pidi baleníčko obsahuje více hmoty než zbývající dva. Na šířku je menší, na výšku je stejné. Prostě nemožné.
Jednu chvíli mi to tak vrtalo hlavou, že jsem chtěla obsah prostě vyškrábnout a zvážit :)
Nakonec jsem se ovládla, ale té váze prostě nevěřím.



Výsledky zátěžového testu se dozvíte zítra v druhé části.

19 comments

11. dubna 2012 v 12:48

Ale ved vaha je aj otazka hustoty, nieco mensie moze byt tazsie ako vacsie ak je to viac huste :)

11. dubna 2012 v 13:09

tak mi to nedalo a šla jsem očichat svoje essence linky... fakt smrdí chemicky, jaktože jsem si toho nikdy nevšimla.

a jinak mě napadlo to samé, co robinku,že ty sleek linky jsou prostě hustší. a nebo to je jedno z kosmetických tajemstvích, která se nikdy nedozvíme.

Anonymní
11. dubna 2012 v 13:36

Používám Essence, a upřímně, i kdyby jsi do nebes vychválila MAC nebo Sleek, já u Essence zůstanu. :) Nedokážu si totiž představit, že by nějaké linky mohly být lepší než tyto. Jsou skvěle pigmentované, dobře se s nimi pracuje a vydrží bez rozmazání celý den, klidně i noc... Ale jsem na tvou recenzi zvědavá!

11. dubna 2012 v 14:31

@Robinka Jj, jenomže to by musely být opravdu výrazně hustší ... protože si vem, že ten 1 g je celá třetina objemu Macu ... a na pohled - aniž by se to zkoumalo víc - by člověk řekl, že obsah Sleeku oproti nim poloviční, fakt že jo :)

11. dubna 2012 v 14:37

@trb asi proto, že nejsi na vůně zatížený blázen, co očichává všechno, co mu přijde pod ruku :D

já bych řekla, že ta moje záliba v parfémech se v tomhle prostě projevuje jako vedlejší efekt ;)

11. dubna 2012 v 14:38

pořídila jsem si tyhle od MAC a zatím se mi zdají být nejlepší, které jsem kdy měla :) a líbí se mi ta jejich nekonečnost :) tu zatim ale moc posoudit nemůžu, tak uvidíme, jestli mě nevyschnou :)

11. dubna 2012 v 16:57

tak jsem zvedava na pokracovani teda
http://sienastyle.blogspot.com

11. dubna 2012 v 17:18

Už dlouho uvažuji o těch MAC a asi si je brzy koupím, uvidíme :P
Těším se na druhou část ;)

11. dubna 2012 v 17:24

Ty jsi mě kápla do noty, sháním linky, čtu kdejaké recneze a teď tohle :) Spíš jsem tedy přemýšlela o fixce tím že na linky moc zvyklá nejsem :) Těším se na vyhodnocení :)

Anonymní
11. dubna 2012 v 18:04

@trb

Mno, sice na vůně zatížená jsem, ale nějak jsem to neřešila. Ale nedalo mi to a šla jsem hned taky čichat - tak jako jo, nějak to cítit je. Ale opravdu bych si toho nevšimla a navíc nečekám, že každá kosmetická blbost bude vonět po jahůdkách :) (Takhle mi mimochodem voní pěnové tvářenky Essence, asi neodolám a jednu si pořídím - už jen pro tu vůni :D)
Verunka

11. dubna 2012 v 18:31

@udvouverunek já právě dávám přednost tomu, když věci, co vonět nemají (za což považuji všechno na obličej), nevoní prostě nijak :) - buď ať je to něco vyloženě neutrálního a neobtěžujícího, když už to tedy musí být, ale nejlépe, když jsou úplně vůně free

11. dubna 2012 v 19:59

Já mám zkušenosti jenom s těmi od Essence, mám je v několika odstínech a zatím jsem s nimi moc spokojená, za tu cenu jsou super :)

11. dubna 2012 v 20:05

MAC Fluidline mě taky moc lákají, ale momentálně mám úžasné krémové linky od Make up for ever (resp. je to vlastně prý oficiálně cream eyeshadow, ale jsou to klasické krémové linky) a jsem maximálně spokojená, vydrží celý den a noc bez hnutí, nedrolí se, neobtiskují...a zatím jsem taky nezpozorovala sebemenší změnu konzistence (používám je asi půl roku téměř denně), tak třeba budou taky takhle nesmrtelné :)

11. dubna 2012 v 22:46

@Eiwen no vidíš, ty mě tam nějak zahrnout nenapadlo, tak příště ... mám je taky, ale používám právě jako stíny :) (i když je fakt, že máti si se svýma taky maluje linky)

11. dubna 2012 v 23:30

to je napínavé :D já používám Bobbi Brown gelové linky a semtam i ty essence, mám odstín 02 London Baby a jsem s nimi spokojená :)

12. dubna 2012 v 15:30

Tak som zvedava na zajtrajsie pokracovanie, stale som nedostala odvahu skusit gelove ocne linky, este stale sa vzajomne otukavame s tekutymi... Som linkovy laik :D

13. dubna 2012 v 20:19

Skvelá recenze!..tyto jsem neznala. Ale slysela jsem ze jsou vyborne gelove od Shiseido...M*

13. dubna 2012 v 21:26

@Armen já bych i docela řekla, že do začátku jsem lepší právě kalíškové, hrozí menš rozmazání a i barva se lépe nanáší než u tekutých

Anonymní
15. června 2012 v 18:00

Neni mozne, ze jen MAC ma silnejsi dno a tim padem, i kdyz je vetsi, vleze se tam mene produktu? Buh vi :) MAC jsem mela nekolikrat, BB mam jeste radeji. Ty Essence funguji velmi dobre, az me to prekvapilo, ale drazdi me oci, vzdycky kdyz je mam, tak me oci skrabou. Skoda :(

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...