Test gelových linek: MAC Fluidline vs. Essence gel eyeliner vs. Sleek Ink Pot eyeliner gel - část II.

12. dubna 2012

Soutěžící na startovní čáře jsme si představili už v minulém článku, takže přejdeme rovnou k zátěžovému testu :)

Výchozí stav.

Barevně jsou na tom všechny zhruba stejně, matná černá.
Konzistenčně je nejměkčí Essence.




Půl minuty pod teplou vodou.
Všechny drží jako přibité.




Přetření hřbetem ruky.
Sleek začíná nenápadně opouštět budovu.




Po namydlení.
MAC kompletně pryč, Sleek téměř, po Essence pořád viditelné zbytky.





A teď ještě trochu tak, aby se to více přiblížilo použití na oku.

Každá linka přetažena 4x. Pořadí značek stejné jako nahoře.
Jak je vidět, nejvíce sytě pigmentovaný je MAC, Sleek o něco méně a Essence jsou na tom nejhůř (a to hlavně kvůli jejich znatelně měkké konzistenci - kdybych tu linku za chvíli obtáhla znovu, už budou vypadat úplně černé).





Po dvou hodinách (jo, úplně jsem na ně zapomněla :D) a dvou tazích růžovou micerálkou.
MAC zase mizí nejsnadněji.








Co z toho teoreticky vyplývá:

- voděodolné jsou všechny stejně

- nejmenší výdrž na oku, pokud jde o běžný otěr, bude mít Sleek

- odličovat se bude hůře Essence a Sleek, MAC dostanete dolů lehčeji



A jak bych to zhodnotila po praktických zkušenostech v ostrém provozu (tedy na oku):


- Výdrž mají téměř stejnou (je fér řici, že Sleek v souladu s testem ale opravdu vydrží kapánek méně něž kolegové), tedy celodenní.

- Essence jsou konzistenčně hodně měkké, při tahu se kvůli jejich "tekutosti" uprostřed linky objevuje nenamalovaná stopa a aplikaci to chce opakovat. Pokud se to neudělá pořádně, jsou v lince viditelné jednotlivé tahy hrotu.

- Odličovat jde o poznání hůře Essence a Sleek, micelárka je sice zvládne, ale pouštějí více černého barviva, takže to zabere víc času i vatových tamponků.



Závěrem

Kdo chce kvalitu bez kompromisů ;) tak si prostě koupí MAC. Malovat budou dokonale několik let.

Kdo chce ušetřit, koupí si kterékoli ze zbývajících dvou.
Na oku budou vypadat také skvěle a jejich výše zmíněné drobné nedokonalosti vyváží nízká cena.
Jak to s nini bude za několik let nedokážu odhadnout (na druhou stranu, právě vzhledem k jejich ceně to stejně asi nikoho nezajímá ;).

Pokud bych měla říci, co mě osobně na zbývajících dvou vadí nejvíc, tak u Sleeku jednoznačně pidi balení a u Essence podezřelý zápach a až moc měkká konzistence.



Doufám, že vás výsledky nezklamaly :)



btw. znáte/používáte ještě nějaké jiné kelímkové linky?

Já vím ještě o Bobbi Brown, ale nikdy jsem je nezkoušela, protože na MUA si recenzentky často stěžovaly, že se rozmazávají...


P.S. Až díky komentáři od Eiwen pod minulým článkem jsem si uvědomila, že jsem do testu mohla zahrnout i Aqua black od MUFE, které jsou sice oficiálně stíny, ale vlastně jdou použít i jako linky. Takže porovnám někdy příště už jen s MACem.

18 comments

12. dubna 2012 v 17:13

Perfektní článek, hrozně se mi líbí ty ukázky v praxi! :)

12. dubna 2012 v 17:26

no tak celkom pekny rozdiel :D

a pozivam ta ku men na giveaway http://denivevericka.blogspot.com/2012/03/giveaway.html

12. dubna 2012 v 17:55

tak essence jsou řídké, já to říkám pořád. a na každém blogu je, jak malují v prvním tahu a já to musím pořád obtahovat, protože to je prostě řídké. tak děkuji, že alespoň někdo si to taky myslí.

jinak mám doma ještě stila smudge pot, ty jsou úžasné. mám je už rok a zatím žádná změna konzistence.

Anonymní
12. dubna 2012 v 19:02

Tak já používám essence. Ale nejspokonější jsem byla asi s gel. linkami od fairwind ze schleckra, byly asi jen za 80 korun a byly báječné, bohužel mi již došly a už jsem je nesehnala. Nyní čekám na recenzi na gelové linky od maybelline, které se mi líbí, ale o jejich koupi zatím váhám. :)

Anonymní
12. dubna 2012 v 19:30

@trb

Ale mě vážně stačí jeden tah! :D Nutno dodat, že mám všechny ostatní barvy krom černé. Stěžovat si nemůžu na nic, jedině to odličování, kdyby bylo o kapánek jednodušší... ;)
Verunka

12. dubna 2012 v 19:51

Já mám ty Bobbi Brown a jsou skvělý, žádný extra rozmazáván oproti jiným jsem nezaznamenala a hlavně mají víc odstínů, já mám odstín "cement" , je to taková pěkná hnědá. A moc dobře se mi s nima pracuje.

12. dubna 2012 v 21:12

O víkendu asi zkusím Aqua black konečně použít jako stín, já si to blendění u něčeho tak dokonale držícího prostě nedovedu představit. Bobbi Brown mě - celkově, jako značka - momentálně hodně zajímá (zejm. na jejich korektory jsem slyšela ódy) a taky jsem četla výborné recenze na gelové linky od Maybelline, které se konečně dostaly i k nám.

12. dubna 2012 v 21:32

@Eiwennoo, blendeni si taky moc představit nedovedu :) já si je ve vrstvě nanesu na celé oko a jejich okraje pak vystínuju do ztracena už normáním pudrovým stínem ..

12. dubna 2012 v 22:32

hmmm tak mozna preci jen jeste k essence koupim mac,az budu v usa..:)

http://sienastyle.blogspot.com

12. dubna 2012 v 22:48

@Simone ♥ tak možná už změnili složení, je pravda, že já jsem to zkoumala naposledy před pár lety, když jsem kupovala právě ten MAC :)

12. dubna 2012 v 22:52

Tak to byla super recenze:-) Mám ty od Essence a odlíčit je pro mě nadlidský výkon:-D

13. dubna 2012 v 0:14

Milá Mooro,
tvoje zevrubné recenze nemají chybu a já si dneska díky Tobě vybrala MAC. Ano, máš pravdu, je to kvalita bez kompromisů. Co se týče kvality, tak totiž vůbec nejsem tolerantní a ráda si dopřeju jednu kvalitní věc, než 10 takových, které po pár použití vyhodím. Jak se říkalo v jedné staré reklamě, nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci!
Giveaway

Anonymní
13. dubna 2012 v 9:49

Skvělá recenze! Já s malováním Essence problém nemám (že by se mi uprostřed dělal pruh), takže u nich zůstanu. Je pravda, že docela smrdí, ale pokud si nečuchnu přímo ke kelímku, tak to cítit není.

13. dubna 2012 v 20:09

Taky moc chválím ukázku v praxi! Parádní nápad. :) Já jsem těm gelovým teda upřímně ještě nepřišla nijak na chuť a zatím stále bodují tekuté... Ale v létě, kvůli voděodolnosti gelových linek, pořizuji nejspíše Sleek. Přijde mi jakožto takový zlatý střed mezi těmahle třema. :)

http://deerwithorns.blogspot.com/

18. dubna 2012 v 21:30

Ja mam od essence len zelenu a fialovu s trpytkami, takze k tejto ciernej sa vyjadrit neviem ale musim povedat, ze ten chemicky pach aj mne trochu vadi. Odlicuju sa mi ale dobre, cez den na oku vydrzia, hoci k veceru sa otiskuju (mam mastnu plet :/). A mne naopak pridu dost huste. Hoci mozno je to trochu ina konzistencia, kedze v nich su spominane trblietky. Inak velmi dobra recenzia :)

Anonymní
28. prosince 2012 v 17:16

neuvěřitelně výborná a dokonalá recenze..ty opravdu myslíš na všechno..super!!!***..Takto má vypadat recenze

11. ledna 2014 v 23:30

A můžu se zeptat kolik ty MAC stojí? Nikde nemůžu najít českou cenu a obávám se, že odhadovat podle eur nebo dokonce dolarů v našem předraženém státě fakt nelze :D

12. ledna 2014 v 0:33

@Barča. U nás bohužel nevím, ale obecně bych cenu v dolarech převedla na eura a k tomu přihodila ještě tak 10 %

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...