Astor Skin Match Twist Concealer Pen - To nepotřebuje nikdo

28. prosince 2013

A když už jsem ho ve včerejší recenzi nakousla, rovnou ho dodělám, ať na to nezapomenu, nemůžu mít na svědomí, že by ho v mezičase třeba koupilo o několik nešťastníků víc :D

Důvod nákupu byl klasika - zrovna mi došel gumídek od MUFE a já si řekla, že bych mohla zkusit pro změnu něco z drogerky, třeba by se našla nějaká perla, že jo a já bych si aspoň mohla vylepšit svůj obecnej názor na ni. 
Tak jsem obešla regály, všechno bylo děsně tmavý (jeden z největších nešvarů droge kosmetiky teda stále platí: malý výběr odstínů, světlé chybí) no a Astor Skin Match Twist Concealer Pen v odstínu Ivory byl nejsvětlejší, resp. byl prostě pěkně světlej, to mu nebudeme upírat. 

Vybírala jsem pochopitelně podle vyzkoušení na ruce a teda opět vidíme, že posuzovat (ne)kvalitu kosmetiky jen na základě patlání po rukách je totální kravina - vždycky záleží na tom, jak bude věc (ne)fungovat v ostrým režimu na obličeji.






Pokud jde o balení - pero. Jen zopakuju, že z toho obecně nejsem odvázaná, není vidět množství a nedá se dostat ke zbytku produktu (aspoň teda bez kladiva nedá). Což nás ale zrovna tady nemusí trápit, páč ke zbytkům Skin Matche se stejně nikdo dostávat chtít nebude.

Co mě v týhle oblasti ovšem udivilo, úplně na něm chybí údaj o objemu, což považuju za dost podstatný. Takže nevíme, kolik ho je (= omg, ať je ho tam co nejmíň). 
Na českejch eshopech se píše 12 ml, k čemuž ale netuším, jak došli, a teda se mi to tady nechce opakovat (a navíc by mě i dost zajímalo, kam by se těch 12 ml vešlo ... když si vezmu že Helena ve velký tubě má 15  ml? no nevim jako).







Co by se na něm dalo vypíchnout do kolonky pozitiv, jsou dvě věci:
- jak už jsem psala, barva: Ivory je hodně světlý, pro bledule bez problémů
- je hodně silikonový, viditelně vyhlazuje (ve stylu silikonové báze) - tohle by teda bylo pod oči fajn, pokud by i něco zakryl :D 
 






Negativum je jen jedno, ovšem u korektoru fatální:
- pigmentace je strašně slabá, v podstatě vůběc nekryje, nanesete a vidíte jen trochu zesvětlenou pokožku, jinak nic. Což je samozřejmě trochu problémeček, když se uváží, že 99 % lidí si oční korektor kupuje na zakrytí kruhů. 
Dalšíma vrstvama si nepomůžete, nic se nezlepšuje (asi to bude tou silikonovostí, prostě na sobě ty vrstvy nedržej a mizej do ztracena).

V porovnání s Narsem je nekryvost jasně vidět (u obou je jedna vrstva).

 




Verdikt
- přemejšlela jsem, jestli mu dát Satan approved, ale nakonec jsem došla k tomu, že sice nefunguje, ale zároveň taky nedělá nic špatnýho (teda krom toho, že vás nasere tím, jak je na nic), takže asi zavedu další rubriku, a to Bůh zbytečné kosmetiky doporučuje (tady se úplně tetelí).

Využití by pro něj našel jen někdo, kdo vůbec žádný kruhy nemá a jen trochu potřebuje projasnit oční okolí jeho celkovým zesvětlením (na což je ale na druhou stranu dost zbytečný si kupovat korektor, pro tenhle účel stačí použít trochu běžnýho make-upu).

Pokud by vás zajímalo, co s ním dělám já, tak používám do vnitřního koutku a na horní víčko - právě na to projasnění (ale to jen proto, že je mi líto ho vyhodit :D).


Co, najde se někdo, komu vyhovuje? :D

23 comments

28. prosince 2013 v 8:45

Věř nebo ne, ale před pár dny jsem ho měla v košíku! :D Nakonec ale zvítězil zdravý rozum a řekla jsem si, že už toho mám dost tak jsem ho tam radši vrátila zpět a ted vidím, že jsem neprohloupila. Dobrý krycí korektor je fakt umění najít, takže asi zkusím na tvé doporučení prubnout ten Nars!

28. prosince 2013 v 14:32

Teda, ten Nars mě hodně zaujal! Já mám teď korektor Healthy Mix od Bourjois, a pokud pominu, že je taky ve formě pera (asi po týdnu mi s ním došla trpělivost, pero prostě nesnáším, tak jsem ty štětiny ostříhala až na plast), tak jsem s ním sice celkem spokojená, ale mohl by krýt ještě o maličko lépe.

28. prosince 2013 v 14:50

Upřímně, od Astor prostě nikdy nic nekupuji. Nemám tu značku ráda a vždycky jsem byla tak akorát zklamaná :D Takže se ti ani nedivím, že concealer nefunguje :D

28. prosince 2013 v 15:02

Můj oblíbený korektor. :D Jakože z drogérie, protože vypadá přirozeně a ne 'hele, mám po očima tunu primalexu, héč!' :D Kruhy barvy černé gelové linky zatím nemám, to bude asi v pohodě, no... Nars vypadá mnohem líp, to teda jo. Až na to, že nevím, jak moc ho seženu u nás.
No, každopádně já s Astořím byla docela spokojená, na normální provozní kruhy je v pohodě... :D

28. prosince 2013 v 15:02

no tak vidíš,ale já ho mám ho docela ráda. teda já ani nepotřebuju nějak moc něco zakrývat, takže ho používám spíš na rozjasnění (díky tomu světlému odstínu).. ale hodně mě u tebe zaujal ten korektor od NARS.. vypadá vážně skvěle
Once Upon a Time

Anonymní
28. prosince 2013 v 15:11

Já ho mám taky ráda..Pravda, krycí vlastnosti nemá extra velké, ale na "bežné" kruhy pod očima a barevné nerovnosti je dostačující a taky ho spíš používám na rozjasnění a na to je perfektní..Trošku srovnatelný s YS Touch Eclat, který jsem měla x-krát..
Klára :)

28. prosince 2013 v 16:55

To nastve, kdyz si uz clovek rekne, ze zkusi neco noveho a ono je to k nicemu, ze:)) No me se libi ten od Nars, vypada skvele, urcite do nej nekdy pujdu..

Anonymní
28. prosince 2013 v 16:59

@An.

Taky si ho chci koupit. Hlavně kvůli dostatečně světlému odstínu. Jsem fakt bílá a drtivou většinu toho "nejsvětlejšího" používat fakt nemůžu. Nemám s pletí bůhvíjaké problémy, takže by mi mohl stačit. Kruhy odstínu černé linky též opravdu nemám. Pokud někdo má pod očima černá kola nebo silné akné, tak chápu, že asi ohrne nos, ale tak to nemáme všechny, že. Ne každá z nás si myslí, že si musí ten obličej kompletně přemalovat. Navíc, že kryje Nars hodně je hezké, ale zajímaly by mě porovnávací obrázky spíš "v běžném provozu". Silné krytí pro mě u korektoru není jediný atribut. Sice zásadní, protože jaksi co s korektorem, který nekryje, že... Dost naprd. Často je to ale o kompromisu mezi krytím a přirozeností. Podobně jako An si myslím, že některé korektory sice kryjí bezvadně, v pohodě se dají i sehnat, ale vypadáte jak s omítkou naplácanou pod očima. (Na Astor jsem přišla v recenzi u Lili a je pravda, že třeba Catrice podle jejích fotek rozhodně kryje líp, ale zas nevypadá pod očima tak přirozeně, takže já si ho stejně koupit plánuju. :-)

28. prosince 2013 v 16:59

Taky nemám ráda pera, navíc mi nesedí ani ty štětečky, ze kterých toho vyteče moc nebo pro jistotu nic :)

28. prosince 2013 v 17:14

věříš, že já nemám tento korektor ani jeden? Jednou jsem měla cosi od avonu, asi to bylo ve slevě, jinak bych neměla potřebu to kupovat, když to nepoužívám. Ale stejně to bylo nepoužitelné a cuckovatělo to! Nevím, jestli nemám kruhy nebo si jich jen nevšímám, ale fakt necítím potřebu vlastnit korektor pod oči. Jo na beďary toho mám hafec, to zasejc jo!

28. prosince 2013 v 17:23

@An. no moment, vy nemáte ani jedna kruhy barvy černé gelové linky?? tak to teda nechápu! vždyť takový má přece úplně každej!!
:D

néé fakt, účelem takový demonstrace je samozřejmě ukázat, že zakryje i takovej kalibr - ale v reálu z toho vyplývá, že k zakrytí běžnejch stínů pod očima ho stačí úplně mikroskopický množství, aby zároveň zakryl 100% - přičemž u toho není nutnej nános, víc vrstev
kdežto Astor tenhle nezakryje ani v jedný vrstvě běžný kruhy a víc vrstev se nechytá, prostě to není korektor, to je projasňovač normální pleti

An: koukala jsem včera na hqhair a mají ho dokonce jen za 600, pošta zdarma a v prosinci ještě platí kupon na 10 % slevu ;) - takže sehnat půjde a ještě fakt za babku .)

Anonym: no to je sice hezký, jenže omítka a nános je práve něco, co se Narsu netýká :D doufala jsem, že jsem to zdůraznila dostatečně :D je super krycí a přitom stále přirozenej, proto je tak skvělej
Astor jsou prachy vyhozený do koše (Catrice jsem nezkoušela, tak nemůžu porovnat, ale moc bych od ní nečekala .)

28. prosince 2013 v 17:25

@Once upon a time nekrytí a rozjasnění- tak to jsi pak ideální uživatel no ;)

28. prosince 2013 v 17:30

@Anonymní Touche jsem měla jednou - u něj je taky totiž problém, že taky skoro nekryje - jenže on si na to ani nehraje, je to vyloženě rozjasňovač, super třeba na nosoretní rýhy, čelo, nos, nad ret, oči (ale ne na kruhy) ... na tohle projasnění funguje super a rozdíl je znát, ale nedokonalosti je nutný zakrýt něčím jiným

28. prosince 2013 v 17:49

@Černá Moora

Tak já to samozřejmě chápu, demonstrace jako každá jiná. Jen říkám, že na obyčejné kruhy z nevyspání mi celkem stačil. (Ale zase je fakt, že já už je nekryju a spíš rozjasňuju, protože tak mi to přijde přirozenější...)
Ajaj, že bych si pořídila nového kamaráda? :))

Anonymní
28. prosince 2013 v 23:33

Pokud hledáš pěkně světlej, skvěle krycí a zároveň levnej korektor na kruhy zkus omrknout Maybelline affinitoe nedám na něj dopustit :)

29. prosince 2013 v 10:55

No já mám už asi druhý balení, kvůli barvě a pod oči mi fakt sedl. Ano, nezrakryl megadokonale, ale přesto pro mě uspokojivě, ano, nemohla jsem srovnat s dražšími značkami (po tvém porovnání s Narsem opravu vypadá Astor jako chudinka), ale i přesto si ho koupím znovu. Budu dělat, že jsem tvé porovnání s Narsem nečetla, protože do té doby mi z mnou vyzkoušeného vyhovoval. Jasně, nebyl to úplnej zmizík, ale ze všech korektorů pod oči, které jsem vyzkoušela (z drogerky), mi sedl nejvíc, obzvlášť v kombinaci s korektorem Rimmel match perfection a přes něj na prosvětlení tenhle Astor, zatímco Catrice camouflage mi neskutečně vyrýsoval vrásky (byť kryl o dost lépe). Od té doby radši preferuju něco, co má menší krytí, ale je lehčí než stoprokrytí, co mi způsobí vrásky (jo fakt, po 14 dnech Catrice se mi vyrýsovala druhá vráska každým pod okem, zatímco předtím jsem měla viditelnou hlubší jen jednu a změna korektoru byla tenkrát jedinou změnou v přípravcích). Od té doby se bojím pod oči dát něco hutnějšího...

29. prosince 2013 v 23:41

@Meduňka-B tak absenci kruhu muzem jen zavidet ze jo :))

29. prosince 2013 v 23:41

@Anonymní tak ani nehledam, ja jsem nadsena momentalne z narsu ;)
Ale diky za tip, podivam se na nej, ciste studijne .)

29. prosince 2013 v 23:43

@Harmony to bych catrice snad zazalovala:D
Ale jak jsem psala uz u narsu, na zabraneni zalezani do vrasek je super silikonovej pudr, muzes zkusit

29. prosince 2013 v 23:58

Tenhle fix jsem měla od Essence a ke korektoru to má ale sakra daleko :D A objem měl myslím 1,5 ml..

Anonymní
30. prosince 2013 v 20:57

Já používám pod oči a do nosoretních rýh nejsvětlejší korektor Janssen. Je fakt super! Ale nevím, jestli se dá běžně sehnat. Já jsem ho pořídila na radu své kosmetičky, která dělá taky vizážistku v TV - líčí StarDance, Superstar a tak.

2. ledna 2014 v 17:09

Používam len na kruhy pod očami a všeobecne na rozžiarenie pohľadu...nekupovala som ho, ale bol k make-upu, ktorý som kupovala :)

Blog Papi Lapi

3. ledna 2014 v 9:27

Takovýhle štětec od Astoru mám už nějaký rok. Přesně, je k ničemu, nemám kruhy barvy gelové linky, ale mám je a navíc ještě "vrásky" pod očima. Sice nevím, jestli existuje něco, co se do nich neslije, ale doufám v to.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...