Guerlain Les Ors Holiday 2010 - vánoční kolekce 2010

20. listopadu 2010

Vánoční guerlainovská kolekce stojí za to každý rok, ovšem letos je to mimořádná nádhera.

V Sephoře 23. listopadu konečně dojde k jejímu oficiálnímu představení - možná to bude první akce Sephora klubu, které se přiměju zúčastnit, dosavadní pozvánky jsem nakonec pokaždé tak nějak zazdila... Pravda, sleva 20% na všechny výrobky z kolekce je taky lákavá :D, na třpytkadlo si totiž brousím zuby - minulý rok jsem mu odolala, ale letošní balení je dokonalé.


Ombre Elcat 4 Shades in 410 Velours d’Or

Le 2 Volume Mascara - řasenka má jeden konec černý a jeden zlatý





Midnight Star
10 kapslí, které slibují potlačit únavu pleti vzniklou přes den a rozzářit ji na večerní party

Or Imperial Sublime Radiant Powder for Face & Body
třpytkadlo! :) balonek rozprašuje maličké třpytky, takový osobní zlatý deštík v lahvičce







Rouge G Le Brilliant in B64 Bee
KissKiss Strass





Meteorites Perles d’Or
Meteorites Poudre d’Or
- limitované edice Meteoritů, kompakt je tentokrát ozdoben Swarovski kamínky a cena tomu odpovídá - $170








A ještě jedné novinky jsme se letos dočkali - včely (nejen) na obalech - Guerlain se navrací k jejímu symbolu, a kromě využití u novinek se objevuje i na nových obalech starších věcí.

A proč že zrovna včela? :)

Včela byla poprvé použita v samých počátcích firmy Guerlain - v roce 1853 se objevila na lahvi vůně Eau de Cologne Imperiale, kterou Pierre Francois-Pascal Guerlain vyrobil pro manželku Napoleona Bonaparta, Eugenii.

Napoleon si totiž na včely potrpěl - byly považovány za znak středověké královské dynastie Merovejců, a jejich přijmutím se hlásil k celému tomuto odkazu staré královské Francie a jejích vládců.

Flakon pro císařovnu byl ozdoben přesně 69 ručně zlacenými včelkami. A parfém se očividně líbil, protože jeho tvůrce následně získal titul oficiálního parfuméra Jejího Veličenstva.



Vůně se dělá dodnes - a pokud vás zajímá, jaká je - já ji vidím jako převážně citrusovou a lehkou letní polívačku (osobně si potrpím spíše na těžší kalibry).
Ale pokud by mi ji někdo věnoval v onom slavném zlatém flakonu ... asi bych ho také ráda jmenovala dvorním parfumérem :D




Při návštěvě pařížského butiku La Maison Guerlain jsem si samozřejmě musela překrásné zátiší rozličných včeličkových flakonů alespoň vyfotit.
(Pro případné zájemce - flakony se vyrábějí ve 3 velikostech - 250 ml, 500 ml, 1000 ml - a můžete si do nich nechat naplnit jakoukoli vůni z produkce firmy Guerlain.)













Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...