ELF rozjasňovač a obočítko

8. června 2011

Ačkoli poslední balíček přišel už před časem, s recenzí objednaných novinek (novinek pro mě, ne v sortimentu) jsem chtěla trochu počkat, abych je pořádně vyzkoušela. Recenze dělané okamžitě po doručení mi přijdou jako nemístný optimismus či naopak příliš rychle odsouzení (ke kterému by třeba tady došlo, pokud bych si nedala na čas).



1) Paleta na úpravu obočí, odstín dark



verdikt: stojí za nákup

Normálně používám na obočí tužky. Ovšem každá, kterou jsem zatím měla, byla na můj vkus s příliš červeným/oranžovým podtónem. Prostě to nebyla studená tmavá hnědohnědá, což se mi vůbec nelíbilo. A to je věc, kterou právě na téhle paletce oceňuji nejvíc. Políčko s gelem je totiž skvěle tmavě hnědé, přesně podle mých představ. Políčko s pudrem už opět obsahuje onen načervenalý tón. Takže výsledek je, že používám k naprosté spokojenosti jen gel samotný, a druhou částí přetáhnu jen lehce nebo dokonce vůbec.
Se seseknutým štětečkem se skvěle pracuje a odpadá tak neustálé otravné ořezávání tužky, aby byla na linku dost ostrá.

Pokud tedy potřebujete tmavě hnědou barvu na obočí, vřele doporučuji.



2) Paleta lesklých stínů



verdikt: stojí za nákup jako rozjasňovač

V popisu je uvedeno, že lze použít na oči, rty i tvář. Já doporučuji na tu tvář. Ono proto jsem je také kupovala.
Na oči mi přijdou nevhodné, vůbec nevydržely, okamžitě byly smazané a usazené v záhybu. Na rty jsem jen lehce mázla, aby se neřeklo. Vesmířanské sklony nemaje, o kovový lesk v téhle partii nijak zvlášť nestojím,

Na tvář jsou ovšem super.
Já jsem totiž na rozjasňovače úchyl. Před pár lety by mě vůbec nenapadlo, že právě tuhle část kosmetické výbavy budu považovat za naprosto zásadní a nepostradatelnou, ale už to tak je. Zjistila jsem, že rozjasnovač je právě to, co dokáže vytvořit onu opravdu krásnou, zářící, "glowing" pleť. Ne mejkap, ne pudr, ne korektor. Rozjasňovač. Bez něj je použití všeho ostatního jako dům, kterému chybí střecha.

Když jsem poprvé letmo prozkoumala Elfí paletku, nejdřív jsem si řekla, že tu tedy asi opravdu nevyužiju a bude mi jen ležet v kufříku, protože takových přípravků už mám dost jiných a nestíhám používat ani je.
Jenomže po pár vyzkoušeních aby-se-neřeklo-dám-tomu-šanci jsem došla k závěru, že tahle paletka je nakonec moc a moc fajn. Nečekaně mi totiž vyplnila mezeru ve všech ostatních druzích rozjasňovačů, aniž bych čekala, že něco takového je vůbec ještě možné.



Tady trochu odbočím a vezmu to obecněji.
Totiž. Abych rozjasňovač uznala za hodný použití mou vybíravou ručkou, musí mít chladně stříbřitý lesk. Jinak mě to neba. Nesnáším bronzery. Nesnáším třpytky. Nesnáším bronzery se třpytkami.
A úplně nejvíc jsem milovala rozjasňovací pudr ze Sephory za dvě stovky, který ovšem už dávno (přesne podle zákona schválnosti) přestali vyrábět. Ten byl v aplikaci opravdu nepřekonatelný.

Od té doby jsem si pořídila třeba Guerlainovské Meteority - kuličky. Které mají nádhernou krabičku a nádhernou vůni, ale jinak jsou naprosto otravně třpytkaté (tohle nikomu neřikejte, to je jen mezi námi :D). Takže je mám na koukání a kochání. V několika verzích. Racionalita? Ale kuš!

Meteority kompakt. Které jsou naprosto skvělé jako dostatečně bílý pudr s rozjasňujícím efektem. Nikoli jako rozjasňovač. Použiji je na celý obličej a pleť je hned stokrát hezčí, ale efekt tvarování a odrazu světla nikde.

Dál tady mám Nars Copacabana - to je už skoro ono. Skoro. Je moc do oranžova, prostě není dost světlý. A taky je trochu moc agresivně lesklý. Aplikace je nicméně snadná, takže ho používám docela ráda.

Benefit High Beam - tohle je naopak přesně ta barva, kterou chci. Stříbřitá s růžovým podtónem. Ale ta aplikace. Je tekutý, takže efekt je ten, že svou tekutostí stahuje podklad. Na nenalíčenou pleť bez pudru by byl skvělý, ovšem s pudrem je výsledek buď špatný, nebo vyžaduje značný čas při opatrném nanášení. A kdo se s tím má piplat.

Becca shimmering skin perfector v odstínu Pearl - jo, tohle je taky super odstín. Jeho nešvar je ovšem stejný jako u High beamu. Tekutost. Skvěle vypadá smíchaný s mejkapem nebo na něm - bez pudru. Ve chvíli kdy se použije pudr, je (téměř) veškerý jas pryč. A naopak, na pudr je aplikace obtížná, patlá se všechno dohromady. A protože já bez pudru nefunguju ... další věc do sbírky, pro chvíle kdy se nudím a mám náladu si hrát s podkladem několik desítek minut (takové nálady přicházejí jen párkrát do roka).

Dianne Brill perlový pudr v odstínu Baroque - strašně kvalitní věc s nádhernou vůní. Pokud bych si nekoupila zrovna tenhle namodralý odstín, myslím, že by byl dokonalý. Což je ovšem plané stěžování, protože já přesně tenhle modrý odstín chtěla. Okouzlil mě. Že je použitelný v množství menším než malém, je už druhá věc. Kdo by rád viděl, jak to vypadá, když se ho použije přes míru, nechť zkoukne film Merlin. Pleť královny Mab je tam naprosto ukázkově modrá (a nebudu popírat, že s celou pudrovou záležitostí nemá co do činění, protože tahle postava se mi vždycky strašně líbila :D) ... (nebo že by spíš vliv Šmoulích bestií?)


No a to by bylo tak zhruba všechno. V zapadlých koutech kosmetického zavazadla se mi válí sice ještě další věci, ale pro představu to myslím stačí. A taky jsem líná je hrabat.

Kdo by za téhle situace čekal, že upotřebím ještě další rozjasňovač, no ne? A helejte :)

Takže teď zpátky k Elfí paletě a proč, že ji shledávám tak super. Důvod bude znít možná trochu neurčitě, ale je to proto, že je lesklá přesně tak akorát :)
Což mi dosud chybělo, aniž bych to tušila.
Můžu ji klidně nanést všude a nevypadám ani moc mastně, ani jako kovová socha. Dělá prostě dokonale a přirozeně zářivou pleť. Efekt je tak nějak na pomezí mezi lisovanými Meteority a High Beamem. Protože zkuste si nanést HB všude - budete házet prasátka až za roh.

A ačkoli by se podle dosavadního popisu mohlo zdát, že nejvíc mi bude vyhovovat ten nejsvětlejší odstín ze všech čtyř, s překvapením musím konstatovat, že nejlepší je ten vedle růžového. Kdyby je prodávali po jednom, byl by jasná volba. Ostatní taky nejsou špatně, ale on je geniální.

4 comments

8. června 2011 v 19:51

já už mám k elf docela dlouhý seznam... a teď se ještě rozšířil... no tak díky.
ale jinak, strašně pěkně napsaný článek, taky mám rozjasňovače moc ráda.

12. června 2011 v 21:10

Tak jsem poctivě prošla celý blog a super, dokonce jsem prošmjdila asos nabídku Karen Millen a teď vávám jestli vážně potřebuji další šaty.
K ELFu není co dodat za ty peníze mají solidní věci, ačkoli je obvykle nepoužívám. Rozjasňovače já tuze ráda, v současnosti toužím vyplenit ZUNETU, konkrétně Rouge Bunny Rouge a Hourglass, jediné co mi brání jsou finance.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...