Guerlain Belle de Nuit Holiday Collection 2011

11. září 2011

Dnešní typicky podzimní počasí *mrk mrk* mě inspirovalo podívat se, jestli už Guerlaini představili zimní kolekci líčidel. A představili. A já si musela spokojeně zamlaskat. Což sice dělám vždycky (v jejich případě jsem trapně nekritická a hodlám v tom pokračovat), ale tentokrát to fakt stojí za to.



Každá limitovaná kolekce má své téma a tím letošním není nic menšího než legendární parfém Vol de Nuit (na tomto místě by měli jeho fanoušci začít nepokrytě jásat). Ovšem vzhledem k tomu, že většině lidí tento název asi nic neřekne (zaprvé se v běžné parfumerii nesežene, zadruhé i kdyby ano, drze si tipnu, že prodejnost by rozhodně nedosahovala příliš závratných čísel), nejdříve pár slov o něm.

Vol de Nuit (v překladu "Noční let") vytvořil Jacques Guerlain v roce 1933 jako poctu odvaze tehdejších žen-pilotek a pojmenoval ho po knize svého blízkého přítele Antoina de Saint-Exupéryho. Vůně je to velmi výrazná - orientální chypré s kořeněnými a zemitými tóny, celkově spíše pánského vyznění.

Osobní verdikt: můj šálek čaje to rozhodně není, ve sbírce ji oželím. Což mě na jednu stranu trochu štve, protože flakon má naprosto skvělý.



No a tady se dostáváme zpátky k nové kolekci líčení. Inspirace jeho barevného spektra totiž vychází právě ze třpytu a měnících se odstínů noční oblohy. Navíc pokud to chápu dobře, obaly by měly mít modro-černý zebří vzor, který byl ze začátku i na krabici Vol de Nuit.




A teď už konkrétně k novinkám.

Co mě potěšilo zejména, je skutečnost, že nejspíše vyřeším svůj problémeček "líbí se mi flakon, ale vůni nechci". Nejvýraznější produkt z celé nabídky je totiž parfémovaný třpytivý pudr na tvář a tělo, který je v úžasném obalu kopírujícím právě flakon Vol de Nuit. Jasný must have.

Tyto třpytivé pudry jsou v každé kolekci (ten loňský jste tu koneckonců mohli zahlédnout v samostatném příspěvku) a vonívají typicky Guerlainově fialkově. Letos ovšem změna a pudr má vonět jako ... Vol de Nuit, překvapivě ;) (doufám, že to bude zlidštěno, jinak jsem v háji :D).




Dalším kouskem je pudr & tvářenka v jednom s úžasným vzorem pavích per. Jako pudr se dá použít při přejetí štětcem po celém obsahu, jako tvářenka v případě, že se soustředíte na aplikaci jen tmavších částí. Součástí balení je i roztomilý zelenkavý štěteček.




Limitovaná verze Meteoritů samozřejmě nemůže chybět.
Když se podívám na barvy kuliček, trochu se obávám, že na můj vkus budou dávat příliš zdravíčkový vzhled, ale uvidíme, ten zajímavý stříbrný odstín by to mohl korigovat. Na tuhle věcičku jsem rozhodně zvědavá.




Stíny na oči - jak vidíte modrá, zelená, černá, stříbrná - takže se pořád držíme tématu. Černá je matná, což je super, a ta modrá vypadá naprosto úžasně ...




Rouge Automatique
přibyly dva nové odstíny. Rtěnky nenosím, takže tohle zůstane bez povšimnutí. Její Art Deco obal je každopádně krásný.





Kolekce by měla být v prodeji od začátku listopadu (teď je akorát otázka kde :DD).





A ještě vám hodím skvělé video z nového Guerlain pop-up store, který otevřeli v červnu na Champs-Élysées hned vedle tradičního butiku. A je to opravdu krása nesmírná.
Pop-up store je nový a v současnosti stále více populárnější koncept prodeje, kdy se nový prodejní prostor otevře jen dočasně - může to být den, týden, měsíc ... Guerlain verze by měla fungovat do 13.10. Což doufám není pravda, protože do té doby se tam nedostanu :) fňuk, fňuk.


5 comments

12. září 2011 v 4:28

ach, ten pudr/tvářenka, to je nádhera!

12. září 2011 v 13:28

K čemu má být tenhle koncept dobrý? Aby se lidi zjančili, že je to jen na omezenou dobu a trhli na tom o to víc prachů?
Jinak mám ale Guerlain taky moc ráda, i když od nich zatím nemám tolik věcí.

12. září 2011 v 17:03

@DejnickaMyslíš ten obchod? Nebo limitovanou edici? Limitky líčidel jsou prostě klasika, dělá je skoro každý, taková zábava no ;) Samozřejmě je blbé, pokud je tam něco povedeného a člověk to pak už nesežene.
Ten dočasný obchod je spíš asi forma propagace - tohle celé je pojato hodně mladě a moderně - takže jako opačný styl k jejich tradičnímu a klasickému butiku hned vedle. A je to moc hnusné, pokud ho fakt po čase zruší - strašně ráda bych si prohlídla orchidarium ;)

12. září 2011 v 23:13

Limitky nemyslím, ty mám ráda, to je něco navíc ke stálé kolekci co si můžu koupit a když to není v jedné parfumerce, tak to mají vedle, ale ten koncept obchodů mi evokuje výrobky, které objevím, zamiluju si je, nemůžu bez nich být a oni je pak přestanou vyrábět nebo dovážet k nám a to prostě nesnáším:-(

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...