Desigual - kabáty 2011

25. října 2011

Desigual je pro mě tak trochu úkaz.
Faktem totiž je, že naprostou většinu jejich sortimentu bych si byla ochotná obléknout jen za použití absolutního vis absoluta. Něco tak přeplácaně cirkusáckého a nevkusného se jen tak nevidí. Pohnutky, z jakých to chce někdo dobrovolně nosit (navíc za ty nemalé ceny), musí být opravdu velmi temné.
A právě proto nechápu, že jedné části produkce se tenhle nešvar dokázal s úspěchem vyhnout. Totiž kabátům. Kabáty Desigual umí, a to tak, že hodně. Samozřejmě ani tady to není 100%, zrovna ty mezi Češkami tolik oblíbené barevné sešívané modely (asi víte, co myslím - příklad házet nebudu, protože tenhle článek má být vizuálně atraktivní a tím bych si to zkazila ;)) - v loňské sezoně byly hojně k vidění, navíc je poměrně věrně okopíroval např. Promod nebo Ann Christine), se mi nelíbí vůbec.
Ovšem kromě nich je tady i zbytek kabátové nabídky, a ten se povedl i letos. Tak popojedem.


Zajímavý střih, zajímavý materiál, zajímavý pásek. Nejvíc se mi líbí vampírský stojáček, který sháním už pár let a nikoho to bohužel zatím na kabát nenapadlo - proto mě mrzí, že se i Desigual držel při zemi a neudělal ho vyšší a širší - kdyby takový byl, tak bych tenhle kabát musela naprosto bezpodmínečně mít.






Image Source,Photobucket Uploader Firefox Extension









Výšivky ... no, klidně ji mohli vynechat, případně ji udělat méně výraznou a naopak symetrickou i na druhé straně. Materiál i střih paráda.

Image Source,Photobucket Uploader Firefox ExtensionImage Source,Photobucket Uploader Firefox Extension



Nelíbí se mi rozhalenka u krku, u kabátu nepraktické, ale tak, šála to jistí. Materiál výborný a bez zbytečných ozdobných kreací.

Image Source,Photobucket Uploader Firefox ExtensionImage Source,Photobucket Uploader Firefox Extension




U tohohle saka jsem se nedokázala úplně rozhodnout jo/ne, ale jak tušíte, nakonec vyhrálo jo s tím, že celkový dojem prostě kazí ta d ě s i v á á á sukně, kdyby měla modelka černý spodek, je to hned někde jinde. Jen cena (Ł300+) by mohla být více peněženka friendly.

Image Source,Photobucket Uploader Firefox Extension



Škoda délky, resp. spíš krátky.

Image Source,Photobucket Uploader Firefox ExtensionImage Source,Photobucket Uploader Firefox Extension



Naprosto skvělě nápaditý kousek, jak do použitého třpytivého materiálu, tak do ozdob. Dokonalý by byl delší a s pořádnou kapucí, to bych se neudržela.

Image Source,Photobucket Uploader Firefox ExtensionImage Source,Photobucket Uploader Firefox Extension



A tady jako nevím, ale asi ho chci :)

Image Source,Photobucket Uploader Firefox ExtensionImage Source,Photobucket Uploader Firefox Extension




Verdikt?
Pokud máte zájem o alespoň trochu osobitý svrchník, berte Desigual všema deseti. Letos je to rozhodně nejkreativnější řešení.



12 comments

25. října 2011 v 23:01

fuha,no neviem, mna to neoslovuje ani v ciernej.
pripada mi to ako vyrobok nejakej kreativnej ruky, trosku desive.

25. října 2011 v 23:23

no, kreativní to je, o tom žádná ;)))

Anonymní
27. října 2011 v 9:23

prvni je fajn. te obdivuji, zes byla schopna se do desigvalu ponorit a hrabat :-D b.

27. října 2011 v 22:30

od desig. znam právě jenom kabáty, zbytek mě nikdy nějak nezaujal....prozatím mam kabátů celkem dost, takže letos o novém neuvažuju, ale pokud budou mít i za rok dva nějaké takové umírněnější kousky, jako je třeba ten první, tak pokud bude teplý, klidně do něj pudu

pragueneedsmorestyle

29. října 2011 v 14:27

líbí se mi ten šedý! jinak to taky moc nechápu, celkově tu značku..měla jsem spolužačku, co nosila věci jen od nich, tak byla pořád celá barevná...

28. prosince 2011 v 22:50

Ja te miluju ! presne , presne ,,Něco tak přeplácaně cirkusáckého a nevkusného se jen tak nevidí. '' Nechapu co na tom vsichni vidi , je to desne preplacany prijde mi jako kdyby nekdo nasel zbytek latky a prisil ho na nejakou vec , bundu tricko to je jedno . FUJ

Anonymní
1. ledna 2012 v 23:34

Cirkusácká je jedna kolekce, která to má přímo v názvu. Jen bohužel, že u nás je vše tmavé, jednobarevné a většinou naprosto nezajímavé.
Desigual je skvělá značka, když si to někdo umí nakombinovat. Holt to chce trochu vkusu, stylu a fantazie :-)

2. ledna 2012 v 10:26

@Anonymní A tak jako promo dobrý, nicméně cirkusácké je v jejich podání vše kromě jednobarevných věcí, vkus a styl tady nepomůže, a od fantazie lépe se v tomhle případě držet v bezpečné vzdálenosti, protože jinak by to mohlo být pro okolí i smrtící .))

Ale kabáty se někdy zadařej.

Každopádně, černá rocks! (čekal ode mně vůbec někdo něco jinýho?)

Anonymní
1. listopadu 2012 v 16:40

můžu se zeptat, kde by jsem mohla najít ten první černý kabátek? moc se mně líbi a nemůžu ho nikde na internetu najít :(

2. prosince 2013 v 22:39

Všimla jsem si, že pozadí blogu je jak vystřižené z http://www.differentfashion.cz/cs/desigual/1956-desigual-bunda-videmode-cerna.html xD. Ale nemůžu než nesouhlasit, některé kousky (nejen kabátů) jsou skoro úchylně zbarvený/navzorovaný a pak člověk narazí na naprosto decentní a originální kousek, kterej prostě musí mít

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...