Givenchy Doctor White

5. července 2012



Račte vstoupit do ordinace. Pan doktor tady bude za okamžik a na to rozjasnění se vám podívá.

Jj, Doctor White od Givenchy je rozjasňovač. Pán v bílém plášti je navíc rozjasňovač naprosto výjimečný - výjimečný proto, že jeho efekt je úplně jiný, než efekt všech ostatních, které jsem kdy zkoušela. A taky to je důvod, proč jsem jeho recenzi celkem dlouho odkládala. Problém totiž je, že tenhle jeho efekt jsem sice schopná popsat, ale nejsem schopná ho nijak přesvědčivě vyfotit, což mi trochu vadí. Ale nakonec se nedá nic dělat, bez ohledu na světelné podmínky to prostě nejde.






Jak fungují rozjasňovače, asi všechny víte, takže se rovnou zaměřím na to, v čem je tenhle jiný. Běžný rozjasňovač přidá na jisté partie lesk a odraz světla. Tenhle přidá jen ten odraz, což je opravdu jedinečné. Lesk se nekoná a tak je to zároveň ideální věc pro všechny, které lesk nemají rády a proto třeba rozjaňovač nepoužívají, prostě se nechtějí lesknout. Samozřejmě je logický dotaz, jak to je možné - plně v souladu s názvem je to díky tomu, že tenhle pudr je fakt hodně bílý :) Právě v důsledku toho dokáže tvarovat obličej jen svojí bělostí, kdy jím poprášené části přirozeně vystoupí do popředí.
Zároveň něčeho takového ale nelze dosáhnout jen obyčejným bílým pudrem - protože jak vidíte na fotkách, je to světlost, která vzniká smícháním několika odstínů - a pokud bych ji měla nějak zhodnotit, tak je to díky prostřední řadě hodně studená bílá - modrá a fialová odvede svůj díl práce a fakt jo, prostě i když si myslíte, že jste hodně bílé, tak díky Doctor White zjistíte, že to není zas tak horké a že bílý namodralý odstín zdaleka nemáte, takže pořád je ještě co zesvětlovat .)))
Doctor White rovněž není matný, takže i proto nelze použít obyč bílý pudr - některé kostičky jsou matné a některé se třpytkami - pokud to s nánosem přeženete, nebudete se jednotlitě lesknout, ale zblízka budete hezky třpytkaté ;) (hezky ve významu dost, ne, že to bude hezké, to ani ne :D)

Pokud bych měla něco vytknout, tak vůni - pudr celkem silně sladce a ovocně voní. Někomu by to mohlo připadat super, já z toho moc odvázaná nejsem, preferovala bych decentnější parfemaci. Na druhou stranu, vůně je cítit jen z krabičky, na obličeji vůbec. Takže to vlastně nevadí, páč krabičku přece jen nijak náruživě neoňuchávám ;)





Pokud se týká použití, na obalu se lze dočíst, že pudr se skládá z 9 ultra-ženských (wtf?) odstínů a 3 textur (třetí jsem nenašla). Horní řada má sloužit ke krytí nedokonalostí, prosřední k rozjasnění a třetí obsahuje neutrální odstíny vhodné pro celý obličej.
Dále je tam zmínka o to, že pudr má také bělit, nikoli jen dekorativně - zaprvé omezovat produkci melaninu, zadruhé odstraňovat již vzniklé skvrny. Za sebe říkám, že jsem si nevšimla.





Takže to by byly klady jeho aplikace a teď ještě to, co je zjevné na první pohled - balení. Óóóóóch a ááááaách .... nebo minimálně všechny straky si hlasitě zaóchají, protože to balení je prostě nááádherné. Jen se na něj člověk podívá a už má ten den lepší náladu ;)) Přestože obal obecně nepovažuji u výrobků za nijak zvlášť důležitý, mám své výjimky, které mě na něj sbalí - Guerlain (of kóz) a pak právě Givenchy, které se taky občas zadaří. Tady třeba.








Balení je dvoupatrové a ve spodní částí je roztomilý štěteček, který k nanášení také používám. Zaprvé je docela příjemný a zadruhé je svým tvarem pro pudr ideální: jak je dlouhý a úzký, tak skvěle slouží jen k přejíždění jen po vybraných řadách, pokud nechcete použít všechny - ať už horizontálně, vertikálně nebo šikmo. Já nejčastěji používám buď všechny, nebo tu zmíněnou prostřední (špatná není ani levá šikmá a horní vodorovná je zase super pod oči).





No a teď ještě pokud o vyfocení po jeho nanesení. Jo, je to klasicky třpytkaté. Jo, na obličeji to tak vůbec nevypadá. A jo, nejde to vyfotit ani na obličeji. Tak nic no :D Ale snaha se cení, že jo :D.





Co vy, zkoušeli jste/máte tenhle pudr? Nebo nějaký jiný oblíbený výrobek od Givenchy? Moc často o ní nečtu (pokud se netýká lesků a rtěněk), takže si ráda poslechnu nějaké tipy na další věci.

17 comments

5. července 2012 v 15:53

Jee, ten mam! :) Teda mela jsem a milovala jsem. Ted uz v nem mam jen nejaky zbytky a ten stetecek pouzivam na bronzer a tvarenku :) Bud na nej opatrna, je docela krehkej. Parkrat mi upadnul a nektery barvy se vysypaly

5. července 2012 v 15:55

Jestli se ti naskytne moznost, tak si vyzkousej meteorites voyage winter radiance. Ne kulicky, ale ten tuhej. Efekt podobnej, ale min mrtvola a vic duha. Dostavala jsem na nem komplimenty, hlavne pod umelym osvetlenim, ze pry vypada na kuzi jak photoshop :)

5. července 2012 v 15:59

balení je rozkošné!! ale jinak mi to přijde jako něco, bez čeho se docela dobře obejdu :)

5. července 2012 v 16:09

@SJ hele neprovokuj furt s těma winter radiance :D 300 dolarů za ně na ebayi nedám :D ale je to škoda, třeba je časem Guerlani v nějaký formě reinkarnujou, jako to dělaj s vůněma (aneb jednou stažená neznamená navždy a ještě se může objevit časem pod jiným názvem)

ale našla jsem tenhle Givenchy v jednom eshopu za 600, kdybys ho chtěla znova .. http://www.cosmeticsfairy.co.uk/make-up/face-powder/givenchy-doctor-white-light-glow-white-prismissime.html

5. července 2012 v 17:12

Zajímavé o tom jsem nikdy neslyšela. Já používám klasicky High Beam a jsem spokojená, ale tohle má teda opravdu krásné balení :)))
http://angellovely-things.blogspot.com

5. července 2012 v 20:54

jéé tak to mě zaujalo! :) nikdy jsem o něm neslyšela! :) musím říct, že takový bych chtěla doma taky!

5. července 2012 v 21:15

balení je fakt och! jsem typická straka, takže něco pro mě :) jinak teda tenhle rozjasňovač jsem ještě neviděla, to je nějaká novinka nebo je součástí stálé nabídky? S Givenchy mám velice malou zkušenost, pouze s tvářenkou (nevím název, ale byla složená se 4 různě barevných kostiček) ale už je to dávno :) občas bych uvítala více článků o Givenchy :)

5. července 2012 v 21:50

no teda..to je krasa, ja miluju cokoliv rozjasnujiciho (ne ze by to na me nejak extra fungovalo, ale snazim se). S Givenchy zadnou zkusenost nemam, nejak me nelaka, ale tohle me laka hodne! Ta cena je velice hezka, ale dneska uz jsem si udelala radost kremem na oci od kiehl's, tak treba zitra :)

5. července 2012 v 21:58

@Rendy kdepak, novinka to není, já mám dokonce dojem, že to byla nějaká limitka nebo něco jen pro Asii, teď si nejsem jistá, jak přesně - ale vím, že když jsem ho sháněla před dvěma lety v Paříži, tak ho neměli a od té doby jsem po něm už nikde v parf nepátrala, objednávám na netu :)

5. července 2012 v 22:56

miluju jejich obaly, mam pudr, bronzer a tavarenku a jsem spokojena, tohle jsem nesehnala,rada bych to videla na obliceji a nazivo:)
http://sienastyle.blogspot.cz/

5. července 2012 v 22:59

ten obal je neskutočný! :O Inak to vyzerá prakticky, keď sa to dá použiť na viac vecí :)

6. července 2012 v 12:21

Ohó, tak tohle by mohl být TEN rozjasňovač, který by splňoval mé podmínky! A to balení je prostě skvostné!

6. července 2012 v 12:39

Mě na rozjasňovače fakt neužije, a to ani po tvojí poznámce, že lesk nedodá, jenom rozjasní, no ale stejně je v něm na mě moc třpytek, které na obličeji fakt mít nechci (protože při mý smůle by na mě vynikly všechny do poslední). Ale ten obal - jóó, přidávám se do klubu, tu krabičku prostě žeru do posledního milimetru krychlového! :D Nemá Givenchy nějaké další takhle vyfešákované výrobky? Nějaký pudřík, tvářenku...? ;-)
Verunka

6. července 2012 v 14:45

To balení je luxusní! Já od Givenchy zatím nic nemám, příště se na ten pudr musím mrknout!:-)

6. července 2012 v 17:19

Podobný rozjasňovač bych tedy taky chtěla vyzkoušet. Jsem úplně odvařená z toho, jak je nijak a líbí se mi každej (ryze) ženskej odstín:-D. Závidím!

6. července 2012 v 22:51

To balení jako bez komentáře! Luxus! Přesně pro mě-straku!

Co se týče výrobku, tak po takových věcech moc netoužím, nic tak světlýho mě nedokáže nadchnout, ale zkuste udělat rozjasňující bronzer a máte mě :) Ani nevím, proč mám něco proti těm světlým :)

14. července 2012 v 13:13

Pokaždé začínám mít u podobných recenzí neodbytný pocit, že tu věc nutně potřebuju vlastnit, i když jsem zatím nic podobného nezkoušela :-D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...