Halloween drinks

28. září 2012



To, že jsem těžký Halloweenofil, jsem vám tady už naznačila. Když jsem tedy dostala nabídku na vyzkoušení dvou ovocných vodek od Amundsen a následné sepsání dojmů, věděla jsem téměř okamžitě, jakým směrem se moje pokusy s nimi budou ubírat.

V nabídce je celkem devět příchutí a všechny zní dobře, takže jsem nakonec vybírala spíš podle barev, které se mi budou hodit nejvíc - vyhrála jahodová (jahody přece nemůžou být trefa vedle) a průhledná hrušková. Nečekaná prohibiční taškařice mi celou věc naštěstí nezhatila, protože objem alkoholu je neperzekuovaných 15%.



Jak vidíte, modelky dorazily na pořizování podzimně-halloweenských fotek včas a ochotně pózovaly (aneb jistě si dovedete představit moje nadšení, když jsem nainstalovala dýni, vzala foťák, zaostřila ... a najednou vidím v záběru černou kočku - dokonalé ;)))



Vizuální plán drinků jsem sice měla hned, ale teď ať mi ještě někdo řekne, jak mám ty oči udělat, že jo ... Amíci často dávají plastové věci, ale to mi přišlo dost blbé, výluh z plastu nedík.

Nakonec jsem se nechala inspirovat Marthou Stewart a řešení bylo nečekaně jednoduché - ředkvičky, olivy a to celé do ledu. Pro sladkou verzi se dá s úspěchem použít naložené liči nebo kuličky hroznového vína.
Ozdoba krvavého drinku je obarvený karamel.





Přesto jsem ale chtěla zkusit ještě nějaké reálnéjší oči a nakonec jsem to vykoumala - zmrazené kokosové mléko, ďůlek naplněný obarveným želé, bonbonová čočka a žilky udělané červeným potravinářským barvivem. Tak.



Na webu Amundsenu najdete i mnoho tipů na různé koktejly - kromě tradičních studených je tam i sekce s drinky horkými - když jsem to viděla poprvé, přišlo mi to úplně ujeté, protože ... zalévat vodku horkou vodou? Eh? Samozřejmě jsem neměla vůbec v plánu něco takového zkoušet. Ale znáte to, člověk míní ... a pak ho Boo přesvědčí, ať to zkusí ...


... a výsledek je opravdové překvapení, protože hruška-horká-voda-skořice-citron se ukáže jako nečekaně výborná kombinace. Pokud jde o hruškovou vodku musím upřímně uznat, že voní úplně úžasně, není to ani trochu chemická vůně, ani alkoholová, ale opravdu nádherně věrně hrušková. Po zalití horkou vodou se aroma ještě znásobí a výsledný drink je prostě pecka.
Celou věc jsem navíc upgradovala na zahřívák na druhou, když jsem místo horké vody použila zázvorový čaj (což asi znáte, zázvor nakrouhat a zalít horkou vodou, případně povařit). Zázvorový čaj je mírně štiplavý a zahřívá sám od sebe (proto je výborný na nachlazení) a s hruškovou vodkou, citronem a skořicí tedy výsledek získává výkon malých osobních kamen.
Pokud se týká tradičních zimních alko drinků, není to nic pro mě. Grog padá, protože rum považuji za něco, co se dává leda tak do cukroví (kterému se pak oklikou vyhnu) a víno můžu leda studené, horké odjakživa nesnáším (naposledy jsem ho pila na vánočních trzích v Paříži a můžu akorát konstatovat, že pařížský svařák mi přijde úplně stejně hnusný jako ten český). Takže tenhle nově objevený hruškovo-zázvorový mix pro mě bude v následujících chladných měsících jednoznačný favorit ;)




P. S. Pokud byste byli zklamaní, že tentokrát žádná kosmetika, tak vás potěším - kosmetika hrála taky. Netopýři na dýni jsou malovaní černým pigmentem od MACu, kterážto věc se sem báječně tématicky hodí - nejen barvou, ale zejména tím, že se jedná o naprosté ďáblovo dílo. Ve chvíli, kdy ho byť jen otevřete, okamžitě vypadáte, že vám v ruce bouchly saze, a v případě, že byste se s ním snad chtěli namalovat, vám ony pomyslné duševní saze i bouchnou ;) Ale netopýři s ním šli dobře.



Co rádi pijete vy? Pochlubte se :) (samozřejmě pokud je vám pod 18, nepijete nic a tenhle post jste radějí hned zavřeli, protože drogy jsou špatné, áno).

19 comments

28. září 2012 v 10:16

Sladke Amundsen vodky su v podstate asi jedine, ktore lubim pit.. Aj preto, ze maju len tak malo obsahu alkoholu.. Hruskovu zboznujem a cucoriedkovu a melonova je proste bomba!! Nikto iny nema melonovu prichut!! Mnam, uz viem, co budem tento vikend pit :D

28. září 2012 v 10:36

Super článek, my budeme testovat tento víkend :-)))

28. září 2012 v 10:37

tak ten jahodový by nemusel být vůbec špatný :) jinak já moc na tvrdý taky nejsem, abych si dala samotný rum nebo vodku, to ani náhodou. já jsem spíš na různý míchaný drinky, kde ten alkohol tolik cítit není :)

28. září 2012 v 10:40

Článek hezkej, pobavil...ale nechápu moc ten hype kolem těhle sladkejch pseudovodek...co jste vy pili, když vám bylo 14? My tohle a nerada bych se k tomu někdy vracela =)

28. září 2012 v 11:00

Áno:-D Ty oči jsou správňácky nechutný, celá kompozice je fakt bomba, nemohla bych si tě objednat na "helouvínskou" výzdobu?;-) A dík za připomenutí Amundsenek, před pár lety jsem nepila nic jinýho a teď jsem zase dostala chuť

28. září 2012 v 11:04

Páni, až sa ja raz dopracujem k testovaniu vodiek, muž mi zaraz zatrhne blogovanie:D

28. září 2012 v 11:27

Chaha, já mám na krku tři křížky a alkohol už má u mě skoro zavřená vrátka.
Sklenička dobrého vína mi občas bohatě stačí a i kolikrát mě z toho bolí hlava. Ještě na vejšce jsem mohla vysát cokoliv:)))
O letních prázdninách nám manželova ségra dovezla melounovou Amundesenku a musím říct, že mi chutnala:))), ale jen jsem symbolicky ochutnala...

Oči vypadají hustě:)

28. září 2012 v 12:16

tyjo, ty oci tam :D
ja takove piti moc nemusim, jsem spis na vino a gin s tonicem,ale koktejl s ocima uvnitr bych asi neodmitla :D

28. září 2012 v 12:39

@Armen fakt melounová? já nad ní taky uvažovala, je průhledná, ale nakonec mi ta příchuť přišla lehce netradiční, takže možná škoda :)

28. září 2012 v 12:42

@Adriana přiměla jsi mě se zamyslet ... a asi nejčastějí pivo, fernet, gin s tonikem ... a jo, nerada bych se k tomu vracela :D ale tyhle vodky určitě ne (páč objednej si v rokáči jahodovej likérek, že jo :D)

28. září 2012 v 12:43

@Dejnicka díky, ale na to lépe unést nějakou americkou mamku, ty by za svý nápady měly dostat doktorát :D

28. září 2012 v 12:44

@Just for fun to má k tomu úplně blbej přístup ale - mohl by přece testovat s tebou :D

28. září 2012 v 14:03

Tyhle vodky miluju, nejradši mám melounovou, hrušková je taky moc dobrá :) A ten horký hruškový drink mě láká, ten musím vyzkoušet! :)
A jinak moc povedný a originální článek, ale ostatně jako vždy ;)

29. září 2012 v 0:35

No tak ty oči jsou priceless ovšem:D

29. září 2012 v 22:31

mňam, mňam, ale na melounovou nic nemá! :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...