Blogger Hills 90210

17. ledna 2014

Včera tady byla docela sranda, co říkáte. Každopádně, kdo už má bulváru dost, tak to nska s klidným svědomím zavře a vrátí se o víkendu na Hrůzy roku 2013.






Původně jsem se k onomu článku a následný off-topic diskuzi, která zapříčinila konec jednoho blogu (a taky požáry v Austrálii, vychýlení zemský osy a to, že v 15:28 hod. spadlo do Dunaje káčátko) nechtěla už nějak dál vyjadřovat, ale okolnosti mě donutily to ještě trochu shrnout.


Tak zaprvý, je trochu zklamání, že pokud jde o čtenost, vlastně vůbec nezáleží, co píšete :D Stačí pár nepotvrzenejch drbů v komentech a najednou máte návštěvnost pětinásobnou (už je mi alespoň jasný, proč to všechny ty attention whores neustále si stěžující na zlý anonymy, co je nenáviděj a pomlouvaj, dělaj - jde čistě o statistiky, páč web, kde se očekává nějaká bitka v komentech, baví mnohem víc lidí).


Zadruhý, konečně jsem se v nějakejch těch 300+ komentářích dočkala alespoň takovejch pěti pokusů o útok ad hominem, už jsem si začala připadat ostrakizovaná (sice byly dost basic, ale snaha se cení, že :D).


Zatřetí, Plum Foolery chtěla reakci, tak tady ji má.
To bylo totiž tak. Plum Foolery (to je blogerka, ne kosmetika od Mac, kdyžtak google) nechválící anonymy dost ráda psychologicky řeší, zejména jejich děsnou povahu. Včera si na zeď hodila odkaz na nějakou bakalářku, kde je snad někdo odborně rozebírá. Mimo jiný se ten den prý od jednoho dozvěděla, že je tlustá a brzo se rozvede, to jednoho naštve, chápu.
No a v komentech jí tam padl nevinnej dotaz na kauzu roku (teda zmíněný zrušení blogu) a její názor.
Názor bohužel následoval, a to mimo jiný i takovej, že já jsem jedna z nejpokrytečtějších blogerek u nás. Přesně takhle to bylo napsáno.
Protože lidi jsou krvelačný bestie, do hodiny jsem měla na tenhle její post ve zprávách hned několik odkazů, jakože koukej, co si dovolilaaa.
Hodně, žejo.
Tak jsem se jí tam zeptala, co tím jako přesně myslí. Přesně takhle.
Na to následovalo krátký loutkový divadlo: je to její zeď, může si tam psát, co chce; nebude to veřejně rozebírat, protože s ní stejně nebudu souhlasit; vybíjím se na ní, protože v komentech u článku mi tři puberťačky vyčetly, že blog byl zrušenej kvůli mně a já se z toho teda logicky psychicky zhroutila (jo, vážně mě to zasáhlo, nespala jsem kvůli tomu celejch pět sekund); má jméno a obličej (fakt? to závidím, to hned tak někdo nemá); jsem útočná a nedokážu akceptovat její názor; brečím kvůli tomu na facebooku a poslala jsem na ni svoje nohsledky (tím myslela čtenářky, pěkný).
Jak jsem řekla, bylo to krátký, protože asi tak po půlhodině celou tu debatu radši smazala. Ona se totiž veřejná podpora v tom jejím vymlouvání jaksi nedostavila, naopak se jí tam čím dál tím víc lidí dotazovalo na důvod výroku o pokrytectví. Dodávám, že slušně. Žádný urážky.
Pak mi napsala email, kde mi konečně vysvětlila, proč si myslí, že jsem pokrytec. Citovat to tady nebudu, koneckonců je to soukromá konverzace, jen to shrnu, že žádnej důvod reálně neměla. Já jí na to odepsala, že teda v pohodě, nesouhlasím s tím, ale ať si to myslí, a tím jsem to považovala celý za uzavřený.
Jooo.
Ještě ten večer si na zdi pobrečela (protože když brečim já, ona musí taky), jak je ta Moora nepříčetná saň, že nedokáže akceptovat, že se její blog někomu nelíbí, hned kvůli tomu zuří a posílá na ní pochlebovačky (pozn. pokud by někdo do tý doby nevěděl, co to ten pokrytec je, tak to v tuhle chvíli názorně předvedla: teda někdo, kdo dělá věci, který jinejm strašně vyčítá).
A v tom samým pokračovala ještě později na blogu. Opět ta samá svatouškovská písnička -  ale já jsem jen napsala, že se mi její blog nelíbí a ona se může zbláznit!!!

No a proti takovejm sprostejm pomluvám se samozřejmě musím ohradit.

Kdyby to Plum Foolery napsala, jak teď tvrdí, teda ve stylu Moora se mi nelíbí/nebaví mě/na její blog bych nešla, ani kdyby mi platili od minuty, tak bych na to neřekla ani popel. To je prostě její svatý právo a jen pouhej názor vyplývající z osobních preferencí.
Ovšem když někoho ohodnotí obecným soudem - Moora je nejvíc pokrytecká ever. Tak to už není názor, to je buď pravda (která vychází z Moořina chování, bez ohledu na názor kohokoli), nebo normální pomluva.

Dáme si takovej koutek výrokový logiky, aby rozdíl byl úplně jasnej.
Příklad č. 1) --> Myslím si, že tahle blogerka je nudná. Proč? Jen tak, není to můj styl.
Příklad č. 2) --> Myslím si, že tahle blogerka je zlodějka. Proč? Jen tak, není to můj styl.

Jak vidíte, př. č.1) je subjektivní názor, odpověď dává smysl.
Př. č. 2) nedává smysl ani trochu, není to názor, ale objektivní hodnocení, kdy na otázku proč musí přijít důvod, a ne alibistická argumetace svobodou projevu a zdi (a kdo důvod nemá, spolehlivě má pár paragrafů - od pomluvy až po křivý obvinění).

Tož tak.
Závěr je, že ani omylem jsem nikoho nepranýřovala, že si dovolil, ó hrůzo, nevytvářet mi doma piedestal s kulema od Guerlaina. Ne, jen jsem se ohradila proti hloupý pomluvě.


Faktem je, že blogování je zábava, v podstatě o nic nejde, spoustu lidí by napadlo, že řešíme zbytečný kraviny. Do jistý míry jo. Ale koneckonců i to řešení je nadsázka, což snad každej chápe, nikdo se z něj nehroutí a vraždy nabroušenejma řasenkama nehrozej (doufejme).



Prohlašuji, že při psaní článku nebylo zraněno žádné káčátko a vůči Plum Foolery netrpím žádnou neopodstatněnou záští. Ani to nemá nikoho odradit od čtení jejího blogu (její soudy o komkoli by se do recenzí neměly nijak promítat, takže vám to může být z tohohle hlediska asi fuk).
Jen jsem měla potřebu to celý uvést na pravou míru, protože druhá aktérka teď tvrdí něco, co není ani trochu pravda, a důkaz je už smazanej.


A co dodat?
Pusťte Donnu k maturitě! Pusťte Donnu k maturitě!

200 comments

17. ledna 2014 v 8:08

Tak za to kačátko můžeš taky ty?? :-O :))

17. ledna 2014 v 8:10

:DDDDDDDDDD Nejvíc mě rozsekal dodatek, úplně jsem si ten díl vybavila.
Mně už ty bloggerský "války" neba, nikde se k nikomu nevyjadřuju a je mi to šumák.
Hezký pátek ti přeju a smála jsem se jako blázen, takže jsi mi prodloužila život :)

17. ledna 2014 v 8:31

Na "zatřetí" vůbec nereaguju, nevím ani o co jde, blogerku Plumfolery nesleduji, dokonce jsem ten bod nepřečetla ani do poloviny, protože mi tímhle upřímně už lezete a lezou blogerky krkem, fakt mě to nebaví, nečtu nereaguju!! Takové válčení (to už jinak nazvat nejde), ženské proberte se a užívejte si na netu pohodu a klid od běžného života plného starostí!! Ale asi zbytečné to tu psát....
"zaprvý" je také smutný bod.. Jakože mi to přijde fakt smutné, když blog někdo nenavštěvuje proto, proč byl založen, ale spíše z důvodů drbů, ale jo, tak to holt chodí...
Já ti nevím, za sebe musím napsat, že mě tyhle články u Tebe na blogu vůbec nebaví a doufám, že jich bude v tomto roce fakt co nejméně, protože kdo kde jak s kým a proč, jsme hráli na základní škole a už tam to bylo trapné.
Prosím o více KOSMETICKÝCH PŘÍSPĚVKŮ!:)

17. ledna 2014 v 8:32

Ako v skolke :)
S tym, ze publikum je po takychto aferach lacne, si to vystihla. A dobry postreh mas aj ohladom tych blogeriek a la ranena lan, ktore furt dookola riesia, ako su anonymami nespravodlivo napadane a ociernovane, vyplakavaju, ale aby tie anonymne komentare napriklad blokli, to nie. To by potom navstevnost asi prudko poklesla alebo co...
Holky, prestante s tym uz. Je to detinske a trapne.

17. ledna 2014 v 8:58

Plum je s tím neustálým řešením už trapná.. ale dobře jsem se zasmála!
Wonderfull Today

Anonymní
17. ledna 2014 v 9:02

Já tě chápu a s 3kou souhlasím. Původně jsem nechápala, proč kvůli tomu děláš kravál - že dala na Fb odkaz na bakalářku o trollingu, ale ten komentář...Přijde mi, že si teď Kája trochu hraje na dospělou, ale omluvit se neumí a ano, za to, že veřejně o někom prohlásí, že je pokrytec, neudá pořádný důvod a radši to jen smaže a ještě se čertí, že ty to řešíš veřejně, za to bych od rozumné vdané ženy promiň čekala. No myslím, že ať to někoho baví či ne, máš veškeré právo popsat k této aférce svůj úhel pohledu, jen doufám, že v rámci zachování důstojnosti, to tím končí a půjdeme dál... ;)

17. ledna 2014 v 9:19

Mooro, doufám, že to nevezmeš zas nějak urážlivě, ale tenhle článek se mi zdá přespříliš. Vždycky jsem měla ráda tvojí ostrý články, že se s ničim když to řeknu naplno nesereš. Z tohohle mi zní ublíženej tón.... že Plum čas od času píše články jak jí všichni ubližujou jsem si zvykla, ale od tebe bych čekala, že to hodíš za hlavu a radši sem dáš nějakou recenzi meteoritů (nebo westíka :D)

17. ledna 2014 v 9:24

@ShoesManiac sláva, někdo si na to pamatuje:D jsem se v tomhle ohledu trochu bála, přece jen to už není nejnovější.)

17. ledna 2014 v 9:27

@ILoveMakeUp tak víš jak, varování je v první větě:D koho to nebaví, staví se příště
ale na druhou stranu, možná začnu brzo okamoorovat, aby byl blog pestřejší.D

17. ledna 2014 v 9:29

@Anonymní u mě to končí rozhodně, vše potřebný už bylo řečeno .)

17. ledna 2014 v 9:32

@Suzie hele v poho .) a kdyby nás četlo úplně odlišný publikum, tak na to prdím a westíkuje se - ale protože čtenářky se alespoň částečně prolínaj, tak i kvůli nim jsem ze sebe nehodlala nechat dělat krávu, maj imo právo vědět, jak to ve skutečnosti bylo

17. ledna 2014 v 9:35

Je pro mně traumatizující, jak každou kauzu prošvihnu a pak hledám zpětně info o tom co se to tu vlastně řeší :D Každopádně myslím, že na názor má právo každý, bez rozdílu na to, jaký ten názor je.

Anonymní
17. ledna 2014 v 9:42

OMG, co ty si za píču? Všechny takový jako bych postavila ke zdi a vystřílela do jedný

17. ledna 2014 v 9:46

Si říkám, že by se občas všechny blogerky mohly sejít osobně, pořádně si vyškubat vlasy, podrápat tvářičky a zanadávat. To by byla teprve sranda:-))))))

17. ledna 2014 v 9:48

Žabomyší války, které mi opět unikly :-D

Anonymní
17. ledna 2014 v 9:56

Nedá mi to ... čtu vás obě. Za prvý: Mooro, jdeš někdy sama proti sobě. Krásný příklad: buď jsem proti výrobkům zdarma nebo jsem pro a ne jak se mi to zrovna hodí - alespoň na mě to působí tímto dojmem. Předpokládám že na něco podobného bylo naráženo výrokem o pokrytectví. Na stranu druhou když o někom něco Plum řekne měla by vysvětlit proč si to myslí a to ona odmítla s tím, že to nechce řešit veřejně, bohužel ale na tý veřejnosti už to díky ní bylo. A vemme si že pokud blogerka kterou čtu a souhlasím s jejími názory o něčem řekne že je fajn, tak na to kouknu už ovlivněna očekáváním že to bude fajn a budu vidět především to dobré, pokud o něčem řekne že je to špatné, tak to buď předem zavrhnu, nebo na to kouknu ale už očekávám že to špatné bude a přednostně budu vnímat to špatné - sugesce. Tím chci říct, že sama má potřebu vyvracet o sobě to špatné a přitom to je na její stránce/území kde je doma a většina lidí tam bude stát za jejím názorem. To samé se týká i její facebookové zdi, tedy předpokládám že i tam bude převážná většina lidí stát primárně za jejím názorem, tedy o tobě něco prohlásila obklopena svými čtenáři, kteří na její názor dají nebo ho alespoň respektují (jinak by jí nejspíš nečetli) a tím tě vlastně poškodila, takže chápu tvoje rozčarování. Asi nic moc příjemná situace. Hádám že ona sama by na něco podobného reagovala stejně jako ty. Do nikoho nevidím, ale myslím si že tě to určitě zamrzelo, stejně jako by to zamrzelo jí nebo mě. Myslím si to proto že jsi reagovala (nemyslím tím hned v komentářích ale třeba svým dalším statusem) ublíženě a snad i trochu přehnaně, i přes snahu vypadat nad věcí. Je to jen můj názor, třeba se pletu. Shrnutí: chápu tvoje reakce. A je mi zároveň líto že si nejste schopny to rozumně vyřešit.

Anonymní
17. ledna 2014 v 9:58

@Hana Horáčková

Ale on nikdo nikomu právo na názor neupírá, nikde.

Jen je záhodno vědět si ten svůj názor obhájit. Když už ho jeden teda má.

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:00

Jste pipiny obě, protože to pořád ŘEŠÍTE místo toho, abyste se doopravdy věnovaly tomu, k čemu byl váš blog původně založen. Ale chápu, lidi se rádi pobavěj.

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:02

No tak holka napsala svůj názor na tebe, se z toho podělej. Můro, můro, děláš čest svýmu jménu.
Rozpitvala jsi jednotlivý výroky až do té fáze, kdy ti zpětnou syntézou vychází totálně odlišná realita. Z tvojí ostrakizace čůrám smíchy ještě teď. Bože ty jsi TAK chytrá! Vem koště a běž třeba zametat, nebo pořádně vygruntuj, věř, že to bude užitečnější, než psát ublížený hejty. A ano, přesně tohle celý tvý divadýlko je. Twl. psycho, fakt. Ty jedna z nejpokrytečtějších blogeřic. :-D
Bože chraň, abych to musela vysvětlovat :-D

17. ledna 2014 v 10:07

Nejhorší je, že ty zas budeš za tu, co to přehnaně řeší a ona chůdě malý zneuznaný nepochopený... Protože ona je ta sluníčková Kája a ty... Moora no :D. A to říkám z pozice někoho, kdo Karolínu čte rád, a bude dál. Nicméně tímhle mě naštvala, člověk někdy plácne ledacos, ale nakonec by stačilo blbý ,,promiň, tohle jsem říkat uplně nemusela". Vůbec nad tím nepřemejšlela a teď ani nepřizná, že si to neumí obhájit, jen ,,nechce"...jasně, a bylo mi jasný, že v tom mailu máš stejnej bullshit. Měla by si uvědomit, že někdy je větší hrdinství uznat chybu, než si umíněně stát za svým, i když argumentovat nedokážu (kdyby dokázala neprůstřelně argumentovat, tak by si to jako studentka práv snad nenechala ujít). A na komentáře, že jste jak ve školce a zbytečně to řešíš, se vykašli. To píšou lidi, co se bojej někomu sami říct svůj negativní názor a za něco se trochu ,,rvát". Jen aby byl klid, je lepší nic neřešit, a takovejch je plná společnost a pak to podle toho vypadá. Ano, tohle je celkem kauza ,,kravina" a je to spíš pro pobavení nakonec, ale chápu tě, taky bych se na tvým místě chtěla obhájit.

17. ledna 2014 v 10:12

@Anonymní no počkej jako, kde jsem proti výrobkům zdarma? já proti nim nejsem ani trochu, pokud je to slušná nabídka, co nedělá z blogerek blbky, který maj bejt vděčný, že o něčem můžou vůbec milostivě napsat (a že takovejch nabídek je, však právě o nich byl předposlední post)
ke zbytku: ač tomu nevěříš, tak nezamrzelo, čestný pionýrský :D však já věděla hned od začátku, že z toho bude nakonec ještě dobrá zábava .))

17. ledna 2014 v 10:18

Už vím, proč přestávám číst blogy. Mám od začátku roku nepřečtených cca 600 článků a nějak jsem nemohla přijít na to proč nemám chuť to číst. Holky jste bez nápadů (pořád stejné témata nebo výrobky) a často se opakujete a nebo řešíte kraviny. Moor ty jsi bohužel příklad sektoru (řeší kraviny) a právě jsi se vyřadila z posledních pěti blogů co jsem opravdu sledovala. Škoda. Já chci číst jen o kosmetice. Hezké blogování.

17. ledna 2014 v 10:20

@Anonymní podělám, pak to po sobě rozmažu a hodím fotku jako důkaz
každopádně, boha se na tomhle území dovoláváš marně, holčičko

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:27

@Černá MooraOK, na mě některý ty body působily celkem rozporuplně ... přečtu si pozorně znovu. Jinak se mi zdá že krom tebe se nikdo moc nebaví, ale když ti to tak vyhovuje. Obvykle si cením, že jsi svá ale tentokrát už je to možná i na mě hodně, když je tohle pro tebe zábavné :-/

17. ledna 2014 v 10:29

@Swan Lake hlavně to chování "jen aby byl klid" naprosto nenávidím, trochu hrdosti sakra

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:32

Blogy čtu proto, že se chci dozvědět recenze, tipy apod...opravdu mě nezajímá, která bloggerka se s kterou kamarádí a vůči které se pijou kukle. Je mi šumák, co se mezi vámi děje a nebaví mě to číst nebo nějak řešit, takže prosím, prosím....uzavřeme to a vrátíme se k tématům, pro které byl Moořin blog založen :))) Už se těším na další "normal" článek.
BTW: díky za návrat do školních let a skanduji: Pusťte Donnu k maturitě! (a jdu najít ten její převlek za mořskou pannu :)))

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:33

Jen tak čistě ze zvědavosti - v jaké věkové kategorii se Mooro pohybuješ? Nemyslím tím věk,nýbrž náctiletka či cítka. Pak možná tohleto pochopím. Už se ženský proberte. Je to strašný.

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:33

Jakej zrušenej blog? Asi mi něco uniklo.

17. ledna 2014 v 10:39

@tapeta seznam nejhorší je se do čtení nutit, tak to prostě celý promaž a zkus mrknout na nějaký vyhraněnější blogy (já třeba nikdy nepsala jen o kosmetice)

Petra
17. ledna 2014 v 10:41

Kdyby člověk dokázal pochopit psaný text, tak by zjistil. že ten článek byl o bilancování. Nikde tam není napsáno, že odsuzuje všechny a nikdy nic nevzala, ale že některé jsou spíš trapné a není třeba na ně odepisovat,některé limitující a jiné super a budu v nich pokračovat. Jen si v tom udělala priority a nám co blog nemáme ukázala, že zbohatnout se na tom tady zatím nedá :) Přijde mi, že většina lidí ani článek nečetla, natož pochopila, a věnují se jen následkům diskuze - ano Lili skončila, ale už ksakru pochopte, že ne díky článku od Moory ale díky holkám co jí odhalily v komentářích. A Plum, by buď názor měla mít a nebo mlčet, výkřiky do tmy, které někam pověsím na 30 min a pak smažu dělají blbku především z ní.

Dante Alighieri
17. ledna 2014 v 10:50

Ano, vlastně bych za původce považovala spíš Dashulku, která tam zcela nemístně pravdu o Lili propíchla. Proč krucinál nebyla zticha?!

17. ledna 2014 v 10:51

já jsem tedy Plumin komentář o tobě nezastihla, takže můžu soudit jen podle toho, co tu teď čtu u tebe, aaaa... no já bohužel taky vidím rozdíl v tom napsat "nebaví mě tvůj blog" a "jsi pokrytec". když někdo něco takového napíše, je slušnost to tomu druhému vysvětlit.
ještě bych řekla toto - já jsem s Plum měla taky takové "nedorozumění", ale mně to tedy v pohodě přes e-mail vysvětlila, já to pochopila, a byl konec. teda aspoň já jsem si to myslela. o chvíli později o tom mém "incidentu" byl článek u ní na blogu. nebylo mi to příjemné, ale tak brala jsem to sportovně, na svůj blog si může psát co chce.

Anonymní
17. ledna 2014 v 10:55

Já musím celé té kauze Lili poděkovat za to, že jsem našla tvůj blog, baví mě :) S.

17. ledna 2014 v 10:56

Ač chápu, o co ti jde a souhlasím s tebou, myslím, že je to fakt zbytečné řešit. Soudný člověk si názor udělá a kdo ho měl už předtím, stejně si bude pořád dokola mlít to svoje. Nebo mně to tak aspoň přijde. Takže už se taky moc těším na další články a děkuju za Donnu, pobavila.

P.S.: http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png :)

Dante Alighieri
17. ledna 2014 v 10:58

@Dante Alighieri Tohle je reakce na koment č. 35.

17. ledna 2014 v 10:59

@Dante Alighieri

A proč by jako měla být zticha? Na netu se to dalo dohledat dávno předtím. A přece nikdo nemohl tušit, co to celé spustí.

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:00

Bože ty jsi ale arogantní, sebestředná, nevyzrálá a protivná kráva!!! To snad není možný. Musíš být "děsně oblíbená". Tos to dopracovala...

Petra
17. ledna 2014 v 11:02

@Dante Alighieri
hele netuším,já být Lili alias Libor tak se vrátím a píšu už konečně sám/sama za sebe.
Když už to tolikrát prasko :)

17. ledna 2014 v 11:02

@Anonymní tak aspoň k něčemu to bylo, rovnováha vesmíru budiž opět nastolena .)

17. ledna 2014 v 11:11

Nééé, to už je jak kauza se žlutým make-upem ze Senzaboxu :D Jinak myslím, že tady platí pořekadlo "Čím víc se hovno rozmazává, tím víc smrdí" ;)

Dante Alighieri
17. ledna 2014 v 11:13

@Petra No jistě, ona se prostě musí vrátit! Fotky tý modelky smaže, normálně se omluví za jejich použití, případně za svou lež o svojí identitě (i když do toho je každýmu houby, to by ani nemusela!) s tím, že kdo jí bude chtít číst dál, tak bude a hotovo. Je mi jasný, že se teď asi strašně stydí po tom, co byla prozrazena. A navíc - pokud by se vrátila, asi by se nevyhnula různým útokům jak kvůli té lži, tak i kvůli té transsexualitě. Bohužel. Za mě: Lili, kua vrať se!! Přece nenecháš pár slepic, aby ti zrušily tolik let práce. Vždyť ten blog musel bejt jak tvoje dítě a kdybych já musela smazat svůj 4letej blog, byť má čtenářů do stovky, nedala bych to.

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:16

No co k tomu ještě dodat... :D musim říct, že jsem celou kauzu století sledovala a náramně se u toho bavila :D Objektivně řečeno sis už tenhle článek mohla klidně odpustit, podle mě ti to zato nestojí, stejně si už každej nějakej názor asi udělal, ale na druhou stranu tě naprosto chápu, protože mam taky tendence všechno vysvětlovat lidem, který nic nechápou, což je jako házet hrách na stěnu, protože blbec už ze svý povahy stejně nikdy nic nepochopí.
Já mám jasno, naopak mi tyhle dohadovačky pomáhají rozpoznat pravou tvář blogerek, kterou jinak skrývají za "sluníčkovými" články :D a jestli tobě nějakej ten čtenář ubyde, to je jedině dobře, aspoň tady pak zůstanou jenom ty inteligentní a konverzace budou zase na úrovni, teď už zase koukam, jak se sem začínají opět slítávat hloupé děvy ze široka daleka... no aspoň budu mít večer o zábavu postaráno, až si to budu číst :D
Bohužel české blogy jsou z 90% katastrofa, jenže hloupý čtenáři taky potřebujou něco číst, že jo :D Já jsem ráda, že tu existuje i pár na úrovni, mezi nima i ten tvůj, kterej je jedinečnej svym dokonalym humorem a že to spousta lidí odsuzuje?- to jen znovu potvrzuje, že je to prostě už nad možnosti něčího chápání...
Toť vše, všem Moorám zdar! :D
P.S. už se těšim na Hrůzy roku! Doufam, že to bude hodně morbidní ;)
Lenka

17. ledna 2014 v 11:20

@Dante Alighieri
lidi proberte se! Anonymové mohli držet pusu, to je pravda, ale jako když už se to řešilo, nevím, proč by Dashulka nemohla napsat pravdu! navíc jediný, kdo si za to může, je sama Lili! přeci něčí chyby nemůžete svádět na někoho, kdo JEN řekl pravdu. tečka, konec.

Dante Alighieri
17. ledna 2014 v 11:23

@Anna Ananasová Jenže blogsféra o tom jak vidno všeobecně nevěděla, což Dashulka určitě věděla. To mi neřikej, že v tom nebyla třeba jen podvědomá snaha spustit senzaci. A kdyby se jen trochu zamyslela, musela by taky vědět, že tím Lili ublíží.
Zas je mi ale jasný, že pokud by to neprasklo teď, stalo by se tak později.

Dante Alighieri
17. ledna 2014 v 11:25

@Natálje No jo, může za to předevšim Lili. A naštvala mě. Mohla si přece jen odpustit dávat na blog cizí fotky a teprve si mohla odpustit smazání blogu. Ale Dashulka mě naštvala taky, tečka konec. :/

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:28

Já třeba díky "kauze Lili" objevila tvůj blog, tak aspoň budeš mít nějaké nové čtenářky. Co mě osobně vadí je, že většina bloggerek (např. Plum) stáááále dokola odsuzuje anonymy, jak jsou špatní ... Já třeba žádný blog nemám, a občas ve volné chvíli někde venku (nebo kdekoliv) si prohlédnu jeden nebo pár článků a okomentuju, jako ANONYM. Je to pro me prostě rychlejší, než se někde v tramvaji přihlašovat přes google. A hned jsem ten špatný anonym... Nebo když napíšu slušně, že se mi něco nelíbí = jsem závistivý anonym. Takže tak. No a na tom FB jsem to četla u Káji hnedj ak to přidala a teda když už něco napíše, tak by to měla i obhájit. Pak ta hra na "klidnou, hodnou a vyrovnanou", která něco prohlásila v komentáři na svém FB (já teda nevidím rozdíl s tim to napsat v komentáři nebo ve statusu, ale co..).

17. ledna 2014 v 11:36

@Dante Alighieri
no vidíš. kdyby na blog nedávala cizí fotky, nikdo by jí nikdy neřešil. tím si jsem jistá. a taky si jsem jistá tím, že kdyby se zachovala jako "chlap", a řekla pravdu, omluvila se, tak by jí většina lidí nezatracovala, a četla dál. protože nejde o to kdo je, ale co umí.

17. ledna 2014 v 11:39

Ahojcek, drz sa si super a pokracuj v blogovani, tak ako doteraz... Prosiiim viac kozmetickych rad a recenzii...
Ps - najlepsie su tie anonymne "kocky", ktore dokazu takto pourazat... Ubohe...
Pekny den Sylvia

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:40

@Anonymní

No jo, jasně, chytrá a úžasná Moora a její čtenářky též, že? :D
Možná že ten, kdo tenhle blog odsuzuje, má jen svůj názor a nenechá sebou mávat, nikoliv že by to bylo nad jeho chápaní, holčičko. Jsem si to hned myslela, že u Moory se čtenářky považují za super chytré a inteligentní a kdo tenhle blog nečte a nejásá se, tak je úplnej tupec, jojo :D :D :D
Jája

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:47

Ten pocit, když nějaká černá Dilinka vysvětluje blogosvětu, kdo je vlastně Plum, když Plum má asi tak dvakrát více čtenářů než černá Dilinka :D :D :D :D

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:54

Haloo, mohl by mi prosím někdo napsat odkaz, kde se dozvím, co byl vlastně prapůvod tohohle všeho? Chápu to správně, že Lili byl on a někdo to na něho prásknul nebo udělal/la ještě něco horšího? Díky.

17. ledna 2014 v 11:57

@Anonymní no vidíš, to sis myslela správně, akorát pak se ti to nějak zvrtlo; zkus myslet ještě chvíli dýl

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:58

@Anonymní Je to ten článek pred timto :) "Uvaha na nedeli: Spoluprace"... "Lili" proste pouzivala fotky nejake polky a osala ze je to ona. Kdyz tady nekdo dal odkaz na tu polku (jeji instagram aspon), tak do chvilky zrusila blog. A jestli to byl muz, to nikdo nevi :)

17. ledna 2014 v 11:59

Pusťte Donnu k maturitě! Pusťte Donnu k maturitě!:-DDD

Anonymní
17. ledna 2014 v 11:59

@Černá Moora
To víš že jo, pani dokonalá :D

17. ledna 2014 v 12:00

@Anonymní tohle je jen takovej alibismus, ja právě taky nikdy nechápala, co je pro koho míň anonymního na tom, že si čtenář regne gmail s názvem "třpytivá pandička" oproti tomu, když někdo píše bez jakýkoholi přihlášení

Anonymní
17. ledna 2014 v 12:02

Hodně mě baví, jak Moora kolem sebe kope a uráží všechny okolo, když někdo řekne něco pro ní :D

17. ledna 2014 v 12:03

Jsem úplně čekala, kdy se v tý telenovele objeví ještě José Armando nebo tak něco:D Ale že by mě to nebavilo číst, to zas ne. Dost by mě zajímalo, jakou bude mít statistiku čtenosti tento článek. Jsme holt národ odkojenej na Blesku. Džambulka mě fakt neba, ale tyhlety žabomyšárny jsou k obědu dobrý počtení:-) A pěkně mě štve, že jsem "to hlavní" prošvihla; ať žije prokrastinace na úrovni! Stejně jednou nebude třetí světová, ale první blogová.

17. ledna 2014 v 12:04

@Anonymní ten pocit, že se sem musíš vrátit každejch 10 minut a ublinknout si (jo pardon, to byl názor vlastně) :D
mucánek*

17. ledna 2014 v 12:13

@Anonymní a ublinkáváme dál :D, čoveče, s tim bys měla pomalu něco dělat, frekvence se zvýšila na co 4 minuty, aby ses ještě nevysílila!

(jestli myslíš, že nevidím IP, a to, že všechny ty urážlivý komenty píšete dvě osoby, tak je moje povinnost tě vyvést z tvého dilinkovskýho omylu)
*mucánek

17. ledna 2014 v 12:14

@lučiak

no je to hrozné, otravné a unavujúce... ešte šťastie, že Moora je proste originál a celé to dokáže obrátiť na vtip

17. ledna 2014 v 12:15

@Michaela první blogová:D úplně vidim všechny ty pracovní tábory pro ty, co používaj na obličej Stranou neschválený značky :D

Anonymní
17. ledna 2014 v 12:26

To s tou Plum me moc nezajima, ale fakt me pobavily ty reakce na tvuj predchozi clanek (ohledne Lili), uz jsem se dlouho tak nezasmala. A je opravdu fascinujici, jak diky tomu stoupne ctivost (pracuju v marketingu a tohle je fakt k zamysleni:). Mam tvuj blog moc rada a tesim se na dalsi clanky - s normalnimi (v ramci moznosti teda) reakcemi. A Donna...za tu ja klidne vyjdu do ulic:)L.

17. ledna 2014 v 12:29

Jakmile ani Plum ani ty nechcete zveřejnit přímou mailovou korepondenci (což je pochopitelně vaše právo, ale zároveň je to pak do určitý míry vhodný alibismus, protože pak se dá všechno hezky zaobalit do věty - já jí napsala mail, kde jsem jí všechno vysvětlila) tak vždycky tu bude prostor pro dohady a další a další diskuze... Ale to je ve všech oblastech.
Každopádně, k třetímu bodu: Domnívám se, že to šlo napsat jinak, bez emocí, ironie, kousavosti (malé pošťouchnutí - dokázala bys to?). Pokud by třetí bod obsahoval jen příklad výrokové logiky (tzn. tu část: Kdyby to Plum Foolery napsala, jak teď tvrdí... až po křivý obvinění), věřila bych ti, že jsi nad věcí a nemáš za potřebí to řešit a Plum jsi dostatečně odpověděla. Podaný s tou omáčkou okolo mi to přijde zbytečný a vnímám to jako přilévání oleje do ohně...

Anonymní
17. ledna 2014 v 12:29

@Anonymní Holčičko Jájo, to ti trochu nevyšlo :D Tvé chápání je nápadně podobné chápání Plum Foolery, jen máš tu smůlu v tom, že tobě už nic vysvětlovat nebudu, anóbrž má trpělivost dosáhla své hranice. Holt ne každému je naděleno...
Mávám ti sbohem (ty mi asi nezamáváš, když sebou nenecháš mávat- to chápu).
A huš, huš, odlítni tak rychle, jak jsi sem přilítla!

Anonymní
17. ledna 2014 v 12:33

@Anonymní
Přesně, né každému je naděleno a bohužel i takový diletanti žijí mezi námi, jak smutné.
Mávám ti sbohem (ty mi asi nezamáváš, když sebou nenecháš mávat- to chápu)..WTF? :D :D :D IQ tykve? :D :D

17. ledna 2014 v 12:45

@Anonymní *objekt to nechápe, nemucánkovala jsem dostatečně*

17. ledna 2014 v 12:46

@Anonymní koukám, že ses nakonec v závěru i podepsala, paráda

17. ledna 2014 v 12:47

Koukam, že je moderní se schovávat za anonymy :-D

17. ledna 2014 v 12:48

kurnik, já vůbec nevim o co jde, ale asi to bude dost zajmavý, jdu to googlit :D

Anonymní
17. ledna 2014 v 12:49

@Anonymní No, kopírovat text umíš dobře, jen co je pravda :) Tak vidíš, i IQ tykve něco zvládne, lepší než nic...nejsi na tom úplně nejhůř :*

17. ledna 2014 v 12:51

@Harmony a tak nechceme, já s tím nemám problém, ale tu její část zveřejňovat nebudu, to ať si pořeší sama
- bez kousavky já nefunguju.)) (nikoho by to nebavilo číst a právě snaha o jakoukoli politickou korektnost by vypadala děsně závažně a řešičsky ... však o tom to nebylo)

Anonymní
17. ledna 2014 v 13:08

Plum je hysterka řešící každého anonyma a Moora je rypna, co si připadá cool, když je na blogu drzá, jako by si anonymně nedovedl pouštět pusinku na špacír každý. Nemáte si co vyčítat, slečny, imho. :-)

17. ledna 2014 v 13:23

No což, když nejde o život, tak jde o hovno. :)) Mám pocit, že už to lidi trochu moc žerou...
Dodatek mě skutečně rozesmál. :)
Těším se na článek o hrůzách roku. ;)

Anonymní
17. ledna 2014 v 13:25

Ahoj Mooro. Neviděla jsem sice to původní nezměněné vlákno komentářů, ale teď tam P.F. má cituji: "Protože mi prijde, ze sama děláš to, co na jiných kritizujes:-) zas nic osobního v tom nehledej, zrovna od tebe bych čekala, ze v tehle věcech budes nad veci:-)". Mě připadá, že tím objektivně vysvětlila, proč si myslí, že jsi pokrytec.

Proč takový výrok bereš jako pomluvu? Ohradila by ses stejně ofenzivně, kdyby to o tobě napsal anonymní diskutér?

17. ledna 2014 v 13:25

Já se teda bavim dost. A teda netušila jsem, že za to může Dashulka a teda upřímně doufám, že ten Lilibor není ten Libor, kterýho obě známe, to už bych asi smíchy zdechla, Dášo????? :-)

17. ledna 2014 v 13:27

@Anonymní no, asi to každej nedovede, když je to u mě až takovej charakteristickej znak .)

Anonymní
17. ledna 2014 v 13:30

Mooro měla bys tu dát nějaký důkaz, že nejsi labilní puberťačka, protože po tomto článku už ti asi moc lidi neuvěří, že jsi normální dospělá osoba. Nech už proboha Karolínu dýchat a běž dělat něco prospěšnějšího. No tak ne všichni tě žerou, se z toho nepo.. smutné. Stydím se, že jsem tvůj blog kdysi (dávno) měla ráda.

17. ledna 2014 v 13:39

tyto "tvé kauzy mi unikly" asi chodím moc brzo spát :D

17. ledna 2014 v 13:45

@Anonymní nevysvětlila, to je jen obecná definice pokrytce ;) (kterou snad každej zná a není nutný ji opakovat; to je jak v tom příkladu výš: "zloděj je ten, co krade", to taky není žádný zdůvodnění). Já se ptala na to, co že to mám "konkrétně" dělat a to už jsme z ní nikdo nevypáčil.

Ne, protože ten by to nikde nezveřejňoval (pokud jo, už by nebyl anonymní).

17. ledna 2014 v 13:46

@Dante Alighieri
Já to třeba věděla taky. Teda ne o tom transgenderu (a kdo ví, jak to je a i kdyby, je mi to jedno) a myslela jsem, že zdaleka nejsem jediná. Protože nesleduju všechny kanály jako FB, nyx a nevímco ještě, jsem jen na bloggeru. Měla jsem prostě pocit, že to o Lili a fotkách Polky a zrušeném fashionblogu se tak nějak ví a toleruje. Taky mě hrozně mrzí, že blog smazala a byla bych moc ráda, kdyby se vrátila. Ale snažit se najít viníka a ukázat na něj prstem a zlobit se, je netřeba. Kdyby to nepropíchla Dáša (a přijde mi, že to jako první v oné diskusi vynesl někdo anonymně), udělal by to asi někdo jiný. A možná třeba i já v naivní víře, že se to přece ví a neřeší, protože se dokážeme přenést přes malichernosti.

17. ledna 2014 v 13:49

@Anonymní k tomu bych jen dodala, žes absolutně nepochopila pointu (jinak bys něco o puberťačkách, dýchání, labilitě a studu šla psát o blog vedle, kam by se to hodilo mnohem víc), co už

Anonymní
17. ledna 2014 v 13:52

Vím přesně kam to píšu a svojí odpovědí si mě v tom ještě utvrdila, co se dalo čekat, že.

Anonymní
17. ledna 2014 v 14:20

Náhodou jsem i pro články tohoto typu aneb kdo chce tam pomožme mu tam. Navíc Moora to nezačala, nenapsala nic urážlivého. Mám ráda upřímné lidi, protože sama jsem dost upřímná což se v tomto světě moc nemusí :-) Sara

17. ledna 2014 v 14:43

Práve som sa dobre pobavila pri rajčinovej polievke :)

17. ledna 2014 v 14:53

Mooro, přiznám se, že jsem nezvládla přečíst všecny komentáře, protože se mi začala vařit krev v žilách. Bohužel všechno co se teď děje v tom našem malém blogovém rybníčku je k pláči a k vzteku. Moc se mi líbí, jak dokážeš věci napsat s vtipem a nadhledem a doufám, že se takovýchto blbostí nebudeš nucena účastnit pravidelně. Těším se na další kosmetický příspěvěk ;-)

Anonymní
17. ledna 2014 v 15:28

Go get a life. Musis bejt dobre zoufala

17. ledna 2014 v 15:53

Vzhledem k tomu, že jsem malou kauzu zažila jednou sama, vím, že on se důvod vždycky najde a často čím méně logickej tím lépe. Chápu, že ses ohradila proti pomluvě, dyť na to máme nárok i ze zákona, dobře jsi udělala, nechápu, proč by sis to měla nechat líbit - to že se na Tvém blogu objevila kauza úplně mimo téma článku snad většina pochopila ne - já ty komenty četla a nějak jsem nepochopila pointu, proč to tam kdo o Lily vlastně psal, ale budiž. Můj názor je, že mě blogo kauzy převážně uměle vytvořené nezajímají, ale bohužel spoustu lidí ano, lidi se nuděj a potřebujou něco peprnýho k životu a často k tomu využívají blogoprostor ,když se zrovna o to nepostaraj samy blogerky. Určitě si nemyslím, že můžeš za to, co Ti tady kdo napíše v komentech...BTW Strašně se mi líbí název tohoto článku - je to boží!-D

17. ledna 2014 v 15:59

teda ja nevim ... čtu Tě ráda a už docela dlouho, ale tenhle članek sis mohla odpustit. Připadám si jak někde na zakladce tam je to taky takováhle slepičárna

17. ledna 2014 v 16:19

Já jsem se z toho dověděla jenom tolik, že freshlili.blogspot.com už neexistuje, což mě mrzí. Ano, nikdo nesmí bez svolení autora zveřejňovat cizí fotky, jedině že by byly pod licencí Creative Commons, ale mrzí mě, že musel nějaký zamindrákovaný anonym napráskat právě ji:-). Nevěřím, že v tom bylo něco jiného než závist. Pokud nejste kreslíř, malíř nebo fotograf, nejspíš se u vás cizí fotografie najde vždycky.

Jinak že někdo o někom řekl, že je něco považuju za kačátkovinu. Pokud se někdo proti někomu nepokouší rozpoutat štvavou kampaň, což se v tomto stádiu těžko rozpoznává...



Anonymní
17. ledna 2014 v 16:33

@Černá Moora

Néé tady si všichni radši nechaj srát na hlavu jen aby byl klídeček a pohůdka. To tady na tý zemi úplně miluju. Obecně je ta diskuze ale super, chcípam z některejch sluníčkářů smíchy.

Anonymní
17. ledna 2014 v 16:33

@Černá Moora

Néé tady si všichni radši nechaj srát na hlavu jen aby byl klídeček a pohůdka. To tady na tý zemi úplně miluju. Obecně je ta diskuze ale super, chcípam z některejch sluníčkářů smíchy.

Anonymní
17. ledna 2014 v 16:33

@Černá Moora

Néé tady si všichni radši nechaj srát na hlavu jen aby byl klídeček a pohůdka. To tady na tý zemi úplně miluju. Obecně je ta diskuze ale super, chcípam z některejch sluníčkářů smíchy.

17. ledna 2014 v 17:11

"Ani to nemá nikoho odradit od čtení jejího blogu" - no to sa ani nestalo, od jej blogu vie uspesne odradit ona sama, na to teba nepotrebuje... znie to neuveritelne, ale citatelky nie su hlupe sliepky co zhltnu vsetko, co sa im predostrie a vedia si o danej osobe (blogerke) spravit nazor ako o cloveku.. teda aspon niektore...

Anonymní
17. ledna 2014 v 17:13

@Anonymní
Smyslupnej argument nemáš, nanynko? :D

Anonymní
17. ledna 2014 v 17:19

Mooro, ten dodatek! Směju se jak blázen, díky za zpříjemnění (jinak pěkně mizernýho) dne! :-)

17. ledna 2014 v 17:40

@Eva Va já se tak trošek domnívám, že by to z očí do očí mnoho z nich nedokázalo, člověk obecně si toho písemně a na dálko mnohem více dovolí, v osobním kontaktu je smířlivější.... raději.

17. ledna 2014 v 17:41

Netrvalo dlouho a resi to i na blogu, to kdyby nahodou nekdo nemel fb, tak by mu mohl chybet ten tvuj brek. Ty tu tvrdis jak si o tobe Plum vubec dovolila neci rict, pritom ty se pysnis tim jak si v nicem neberes servitky... Kdybys byla tak silene nad veci, tak uz o tom nenapises ani radku. Plum vyjadrila nazor, verejne a ptz je znama blogerka tak se jeji nazor celkem rychle dostal k cili, ktery to samozrejme neunesl a musel si verejne pobrecet na vsech frontach... Kolik clanku o tom jeste napises? Nebo se snazis o rekord v poctu negativnich nazoru na toho kdo si dovolil o tobe rict par spatnych slov?

Anonymní
17. ledna 2014 v 18:34

Stále se nemohu zbavit dojmu, že za přezdívkou Černá Moora se skrývá přehnaně sebevědomá "náctka", které bylo vše doma podloženo pod nos. Přijde mi vtipné, jak dychtivě sleduješ diskuzi a snažíš se svými argumenty umlátit každého, kdo se v tomto sporu vyjádřil v tvůj neprospěch. Odrazuješ čtenáře nejen svým vystupováním, ale i chováním vůči ostatním bloggerům - osobně dám přednost někomu, kdo dokáže svůj názor vyjádřit slušně, bez urážek a arogance.

17. ledna 2014 v 18:53

ach jo, celá tahle "válka", slovní přestřelky apod. mě u blogů mrzí. mám vás ráda obě dvě, ale tento článek mi už přijde naprosto zbytečný...
Once Upon a Time

17. ledna 2014 v 19:13

Naprosto souhlasím ..je to už zbytečné..z obou stran. Už se těším na kosmetický článek ty jsou lepší :)))

Anonymní
17. ledna 2014 v 19:29

@Anonymní Já mam smysluplnejch argumentů dostatek a dokonce v nich ani nemusim využívat slov typu "nanynko", problém je v tom, že se mě nikdo na nic neptal, tak nevim, na jaký téma mam argumetovat :D

17. ledna 2014 v 19:40

@Adush -ka uplně mi ukápla slzička, jak to bylo morálně silný, fakt

Anonymní
17. ledna 2014 v 19:55

@Černá Moora
Další z důkazů, že jsi fakt cynik a arogantní. Každý ať si udělá obrázek sám. Mám ráda lidi s názorem, ale to co tu předvádíš není o osobnosti, ale o tom, kdo víc koho urazí. Pro mě jsi jako blogerka skončila, mažu si tě ze záložek. Vím že tobě je to jedno, tobě nejde o čtenářky, tobě jde o tvé ego. Lenka

Anonymní
17. ledna 2014 v 20:02

@Anonymní Měl to být komentář na č. 111 a 118. Lenka

Anonymní
17. ledna 2014 v 20:07

@Anonymní
Umlátit argumentama v komentářích? Můra?
Ty nějaký vidíš?
Zmůže se akorát na vypíchnutí slova nebo věty, které rádoby vtipně přetočí v trapné rýpnutí.
Navrhuju ji navrhnout na Rypnu roku, pochybuju, že ji letos stihne někdo trumfnout.
S tím,že jde o pubescentku, nesouhlasím. Já to vidím na nešťastné dětství, tyranizujícího bratra a komplex z malýho vzrůstu.
Jinak si neumím představit, že by měl někdo vyrovnaný důvod takhle sprostě reagovat, kdykoli se někdo ohradí. A sprostě, tím nemyslím pouze užití konkrétních vulgarismů. Je mi z té novinářky, která z prdu udělala totální aféru, smutno.

17. ledna 2014 v 20:07

@Anonymní jakože chtěla bejt psycholog, jo?:D No to tak sorry teda, když bude dost trénovat, tak se to třeba povede :D

17. ledna 2014 v 20:15

že vás to baví...místo toho, abyste měly blog jako zábavu, tak tu někdo bude furt na druhého házet špínu. Je to opravdu smutné...

17. ledna 2014 v 20:30

@Anonymní twe, k blesku byla jako příloha stručná učebnice pro internetový psychology, ne? :D

Jinak Rypnu roku už mám, vymysli něco lepšího

Anonymní
17. ledna 2014 v 21:30

@Rea.A Jako promiň, ale já nejsem malíř, kreslíř ani fotograf, ale fakt si nikam nedávám fotky cizích slečen a netvrdím, že jsem to já. Pokud někam dávám cizí fotku, uvádím zdroj. Krást fotky prostě normální není. Je to porušování autorských práv a v tomto případě ještě krádež identity. Kroutím hlavou nad tím, jak se tady v Čechách berou na lehkou váhu právě krádeže fotek. Ale anonym byl zakomplexovaný, když upozornil na nedodržování zákonů. Ok, tak já ve své diplomce neuvedu citace a zdroje a pak obviním oponenta ze zakomplexovanosti, když on obviní mě z plagiátorství.

17. ledna 2014 v 21:31

To bylo totiž tak. Plum Foolery (to je blogerka, ne kosmetika od Mac, kdyžtak google) // ani nevim proc te mam ve sledovanych blozich, tve calnky nectu, si mi neprijemna a jeste takove trapne poznamky.. rusim odber, je jasne, ze ti to je jedno ale nazor jsem napsat chtela ;)

Anonymní
17. ledna 2014 v 21:36

nemam rada jizlivost a moora ji ma v kazdem clanku..

Anonymní
17. ledna 2014 v 21:58

no na tvůj blog jsem zašla náhodně jen párkrát ale bohužel můj názor, že jsi zapšklá, bůhví jak stará "slečna" a hlavně si myslíš, že jsi spolkla všechnu moudrost světa (dooost neoprávněně) se jen potvrzuje...protivná hodně a hezká asi málo, nějak vůbec nechápu co v tomhle "světě" děláš... stejně negativný a divný pocity jsem měla u lili a nemůžu se víc vysmát, že se mi opět potvrdilo, co jsem si myslela :)

17. ledna 2014 v 22:13

@Eve super, zrovna tebe jsem si na ruznych blozich vsimla a co komentar, tak urazka, o podobny ctenare nestojim ani omylem

17. ledna 2014 v 22:15

@Anonymní tak hlavně, že víš, že ji mám v každym, to musí být utrpení každej číst :D

17. ledna 2014 v 22:33

Epizodu s Plum som vobec nezaregistrovala :(( Mozno aj preto sa mi pacil predosly clanok ovela viac a tento mi pride..trochu ako slabsi odvar a snaha pokorit rekord v zobrazeni clankov :D (ale asi by mal niekto v komentaroch zahlasit zase cosi mega, aby to fungovalo..)

Na druhej strane si aj ten slabsi odvar napisala moc vtipne, sarkasticky a drzo a to sa mi lubi :))

Anonymní
17. ledna 2014 v 22:47

Tak diky temto clankum opravdu nemam zajem vas dal sledovat. Hana

17. ledna 2014 v 23:58

no já nevim...už mě to nebaví...bych snad radši četla ty recenze, a to se nemaluju

18. ledna 2014 v 0:29

@Eve
To je řečí a zatím ubyl jen jeden čtenář přes GFC. A vy to nejste :D Rozkošný tragedický projev hodný Shakespeara :D

18. ledna 2014 v 0:53

@Dante Alighieri
Já jen napsala, co vím :-) to o liborovi, odkazy na insta a podobně tam dalo spoustu dalších lidí, anonymů i neanonymů. Minimálně tři velmi známé blogerky přiznaly, že to věděli...no, ale na někoho se to hodit musí, žejo...:)

Konkrétně já bych ale byla pro to, aby blog pokračoval, v několika komentářích jsem ho chválila a četla jsem ho bez ohledu na fakta, co jsem věděla o autorce...ale lidi rádi slyší jen to, co chtějí...:)

18. ledna 2014 v 0:58

@Dante Alighieri
No jo, kdybych se odhlásila a napsala to jako anonym, jako x lidí přede mnou, tak by byl klid? Moc nechápu tu logiku věci...

Mimo jiné, kdybych chtěla vyvolat senzaci, pustím do éteru už dávno, to taky moc smysl nedává...spíš jsem jen hodila do diskuze odkaz, aby se předešlo spekulacím, že si ti zlí anonymové vymýšlí, závidí a jánevimcoještě....

18. ledna 2014 v 1:05

@Rena
:D :D :D :D ten by chudák neměl na čem testovat šampony :D: D

Anonymní
18. ledna 2014 v 9:33

@Černá Moora
I ty jedna vtipna můro :-D
To ty přece sama musíš vědět :-D

Anonymní
18. ledna 2014 v 11:02

Moora je 40 a výš... Žádná náctka.

Anonymní
18. ledna 2014 v 11:28

Mooro, Mooro, čtu tebe i Káju a prostě nemůžu být zticha.. Abych to ale dostatečně vše vysvětlila: Káju čtu už hodně dlouho, líbí se mi, jak s náma "dospívá", občas nás pustí i do svého soukromí a částečně jí obdivuju za to, co zatím dokázala. A teď k tobě.. Tebe čtu, protože ti v recenzích věřím, mám ráda tvojí drzost a líbí se mi tvůj styl psaní. Takže nejsem opravdu zaujatá ani proti jedné z vás. To jen na úvod :-). Co se mi ale nelíbí je tahle nesmyslná blogerská válka, proč proboha? Nesledovala jsem to od raného začátku, něco mi třeba uniklo, ale na tom, že tohle je přespříliš to nic nemění. Karolína řekla svůj názor, proč ne? On ten předchozí článek k tomu trochu vybízel, ale že se strhne tohle? Navíc Mooro, když ti někdo řekne kritiku, nemyslím vyloženě hate, to je o něčem úplně jiném, reaguješ nepřiměřeně, arogantně, div ho nepošleš do prdele.. Proč? Stačí si přečíst tvé reakce pod tímhle zbytečným článkem.. A jestli to má sloužit jako zvýšení čtenosti, tak je mi to skutečně líto. Nejsem soudce, jen čtenář a říkám svůj názor a doufám, že mi alespoň slušně odepíšeš bez urážek a bez vytáček... Diskuzí pod tímhle článkem mi přijde, že si vůbec svých čtenářů nevážíš a myslím si, že ač by blogerka měla mít nějakou hrdost, neměla by pohrdat čtenáři a jejich názory, tedy pokud si blog nepíše sama pro sebe, to je potom jiná, ale to si může přece psát doma deníček, no ne? J.

Anonymní
18. ledna 2014 v 11:35

@Černá Moora

Nikoho by to nebavilo číst? Tak proč tu píšeš takovej román o celé té kauze? Tohle je to pokrytectví.

18. ledna 2014 v 12:07

@Anonymní jak hovořit s internetovým idiotem, lekce první: idiot nechápe nic, co není psáno chronologicky, jakékoli kombinování informací je pro něj příliš složité. Reseni: zaradit informace chronologicky a strucne.

Tedy:
Dotaz: nemohla jsi to napsat nekousave?
Odpoved: nemohla, nikoho by to nebavilo cist. Proto je to napsano kousave.

Idiot se poskrabe na hlavne a uvedomi si, ze jeho dotaz byl redundantni (a vyhleda si vyznam slova redundantni a slova pokrytec).

18. ledna 2014 v 12:08

@Anonymní 50 a výš! A chlap.
Ups. A teď to tady celý smažu.

18. ledna 2014 v 12:09

@Natálje

Přesně :-D já jsem asi fakt úplně mimo, ale Lili tady udělá na lidi tak "trochu" podraz, ale nejhorší jsou ti všichni okolo, kteří si její malé tajemství nenechali pro sebe :-D to je fakt paradox, místo toho aby se nad jejím/jeho chování nekdo pozastavil, tak se tu plive špína na Mooru, Dashulku apod. :-D :-D :-D Bože lidi to je uplně k smíchu jak jste vypatlaný :-D

18. ledna 2014 v 12:12

@Anonymní

Někdo kdo jde takhle anonymně na blog a napíše tam jen útočný komentář bez opodstatnění a navíc musí hned takhle zle a agresivně útočit tak je pro mě PÍČA. Ale tak hlavně jestli seš s tím spokojená a na sebe hrdá viď :-DDDDD

18. ledna 2014 v 12:15

@Anonymní

Každej blog má odpůrce a taky přívržence. Raději s sebou budu nechat mávat někým, kdo se nebojí projevit svůj názor, než blogerkama, který děsně "diktujou módu" a všechny nosej to samí, nakupujou žrádlo u Spencera a cvičej Jillian. Né, to není stádovost :-D

18. ledna 2014 v 12:52

@Anonymní jako hele, vazne a uprimne - pokud jsi cetla i post, nechapu, jak se me na neco takovyho muzes vubec ptat ... V tomhle bode premejslim, jestli ti na to vubec neco odpovidat, protoze se obavam, ze to bude pripad "nechce pochopit". Ale ok, nska mam na zbytecny reakce jeste nejakej cas z limitu vyhrazenej, tak to zkusim a treba se ukaze, ze se pletu.

Tak zaprvy, odkdy je valka, ze si nekdo nenecha srat na hlavu a ohradi se proti urazce? Jestli je tohle pro tebe valka, tak ti doporucuju takovej nazor zmenit, protoze valka, valka je uplne neco jinyho.
Zadruhý, proč tohle píšeš mně a ne druhý straně? Nedává to opět smysl (a podrývá komentar o tvy nezaujatosti). Ja totiz v tomhle pripade urazet nezacala (ups, mela bych napravit, spatny,spatny), ani jsem v tom nasledne nepokracovala (takze s timhle dotazem sup jinam).
Karolina narekla nazor, ale urazku (vysvetleno v postu dostatecne!).
Kritika .. to je moc tezkej dotaz ;) Mam ti odpovedet uprimne nebo ne ... Hmm .. Tak jo. Takze je to tak, ze ja na kritiku seru. Presne takhle. Pokud si neco myslim, tak nazor v duchu zadny pseudoslunickovatosti nezmenim. Naopak budu antislunickove neprimerena a arogantni.
Ad ctenari: vazim si rozumnejch ctenaru, ti ostani me nezajimaj. Takze ctenarska selekce tech irelevantnich je jen bonus (ale jak uz jsem psala vys, ona to byla vicemene debata s dvema pycama - jejich ip jsem si oznacila pyca1 a pyca2 a naprosto spolehlive videla, ze vsechny ty naivni pokusy o urazky vys pisou jen ony dve, toz tak).
Na zaver ti reknu, ze celej ten tvuj dotaz je vedenej tim, ze si myslis, ze kdyz je nekdo blogerka, musi bezmezne milovat i vsechny ostatni blogerky. Ze je to takovy stado milouckejch jednorozcu pobihajicich na duhovych planich. Hele - ne. Je to zcestny asi tak, jako by sis myslela, ze cestujici v jednom busu na sebe budou automaticky cukrlikovat, protoze jedou v jednom busu. Ale tenhle nesmysl podporujou i samotny blogerky, ktery ze sebe sice delaj jednorozce, ale v realu chodej tem, ktery nemaj rady, anonymovat na blog s urazkama. Protoze vyjadrit nazor pod svym blogo jmenem jsou zbabely. Tak u me smula. Pokud se nekdo vuci me zahova jako hovado, tak si muze bejt jistej, ze reakce se docka, a verejne, ne ve forme anonymniho komentu pod postem.

Tak asi nejak takhle to je.

Anebo jen nemam rada jmeno Karołina. Vyber si.

Anonymní
18. ledna 2014 v 13:19

Děkuju, že si odpověděla a vcelku rozumně :-). Fakt :-).. K tomu, proč to píšu tobě a ne Karol - protože ona o tom nepsala článek, jinak si myslím, že bych neměla vůbec důvod něco psát. Samozřejmě, že termín blogerská válka byl nadnesený, slyšela jsem mockrát, že blogerky anonymně komentujou jiným články.. Je to hnus, co si budeme povídat.. Ale lidi by prostě měli bejt slušný i v tom blbým autobuse.. Neříkám, že blogerky jsou svatý, jsou to normální lidi jako každej jinej z nás, ale na světě je tolik hnusnejch věcí, proč bejt ještě hnusný sami mezi sebou? A nedá mi to nevrátit se k válce, holka, já bohužel vím co je válka, měla jsem to jako menší z první ruky, mé dědu věznili Němci a zažil si s nima doslova peklo, nevím, jak moc se v tomhle vyznáš nebo ne, ale mě osobně to poznamenalo hodně. Na rovinu si myslím, že komentář, kterej tě nechválí až do nebe je taky něco pro tebe dobrého, pokud jde o konstruktivní kritiku, neříkám, že se máš trápit nad komentářem, že si zapšklá kráva, na tohle nasrat, vo tom žádná. Ale když se někdo aj slušně zeptá a ty si arogantní, je to škoda.. Ale zajímalo by mě, jestli jsi taková i v reálu :-). Někdy i takovej komentář přece může pomoct, uvědomit si, co dělat líp.. Ne? J.

Anonymní
18. ledna 2014 v 13:20

PS: doufám, že moje komentáře nemáš označené jako Pyca 3 :D

Anonymní
18. ledna 2014 v 13:27

@Adush -ka
Adush-ka takže pdole tebe Karolína může o Mooře napsat veřejně, že je nejvíc pokrytecký člověk na světě a ona na to nemá právo reagovat? Děláš si srandu nebo tvé IQ je tak nízké??? Sara
(Jinak proti Karolíně nic nemám, ale tvá reakce i některé další jsou úplně mimo)

18. ledna 2014 v 14:11

@Anonymní treba jeste napise!.) ale i tohle je v postu vysvetleny - urazila, smazala, emailovala - ok (clanek by nebyl), nasledne ale ocernovala na fb a pak i blogu v komentech, jak jen rekla, ze "se ji muj blog nelibi" a ja se muzu posrat (yep, clanek tu, nenecham se urazet na druhou).

No prave, MELI - kdyz v tom autobuse nekdo zacne druhyho urazet, tak druhej si to muze nechat bud libit (a ostatni radsi vystoupej) nebo muze zarvat zpatky (b je spravne).

Kritika ... Tak napis cislo komentu, kde se nekdo na neco slusne pta a ja jsem arogantni. Nenasla jsem.

A tohle neber blbe, ale s tema Nemcema je to vybornej priklad. Vis proc tvyho dedu veznili? Prave proto, ze par prizdisracu se na samym pocatku, kdy se to jeste dalo zastavit, rozhodlo, ze Nemci prece zatim nedelaj nic tak spatnyho, tak to nechame bez reakce, naopak jeste vyjdem vstric, to jim bude stacit a horsi uz to nebude. Nasledne vsem ukazali, jak "horsi" to muze bejt, takovym zpusobem, jak se to jeste v dejinach nikomu nepovedlo. Prizdisractvi je holt pocatek vseho zla.

Anonymní
18. ledna 2014 v 14:27

Moora nemá ráda Plum a naopak a vyřizují si účty veřejně a vás všechny to hrozně těší a hltáte to. Akorát že máte samy ze sebe špatné svědomí, tak je třeba je napomenout veřejně. Pak to vypadá, že VY jste ty dospělé a rozumné a samozřejmě se od takových dětinskostí distancujete...ehm, má to tak vypadat... (BTW: Přísahám, že nikoho z vás tady nepodezřívám, že čte bulvár a kouká na Novu!)

K té Lili: myslím, že jste se nechali napálit všichni. Od "Lili".
Jste si jisti, že ta Polka nebyla jedna a ta samá ženská, která si psala dva blogy? Jeden v CZ, druhý v polštině. Stejné fotky, jiné produkty, které zrovna platily za reklamu. Ona dobře vypadající červená rtěnka na rtech může být od Diora nebo od Essence, to nikdo nepozná, a do článku se pak může napsat cokoliv. Taková fotka je univerzál. Reklamní univerzál.
A jak víte, že Lili a ta Polka nejsou projekt PR agentury, ne skutečný člověk; reklamní maskot, virtuální postava? FB a internet obecně je plný falešných identit, které vytvořily reklamní agentury pro své klienty. Možná si někdo z vás na některém blogu srdečně a velmi osobně píše s nějakým otráveným chlápkem, který chodí do reklamní agentury do hokny od 9 do 17 a vystřídali se tam letos už tři brigádníci, než si našli pořádnou práci. Vždyť přece anonymita e-prostoru a možnost vytvořit o sobě jakýkoliv dojem je tak rozšířená a známá - slizký padesátiletý tlusťoch z Kolbenky se popisuje na FB jako svobodný mladý milionář s maseratti a 22 cm...
A jak víte, že Lili skončila kvůli těm komentářům tady? Nijak se k tomu nikdy nevyjádřila. A proč skončila současně i ta Polka? Myslím, že jim to prostě přestalo fungovat...čtenáři tam lezli pro drby, hrozilo, že to poškodí inzerované produkty, tak šup s tím do koše. Však vy jim zase skočíte na něco jiného - kdoví, kolik takových projektů už teď sledujete a věříte jim a fandíte "kamarádkám bloggerkám" aby vyhrály boj s pupínky a našly tu pravou řasenku.

18. ledna 2014 v 15:34

@romanag

Hehe, si zabila! A teraz vsetci onemeli, pretoze to kludne moze byt pravda :))

18. ledna 2014 v 18:14

@romanag sice to zní šíleně, ale neni ;) však infiltrování firem do diskuzních fór je běžný, na mua nebo omlazení je takovejch "marketingovejch" účtů spousta, fikaně propagujou určitou značku, ale aby to nebylo tak okatý, snažej se diskutovat i "normálně" - vůbec bych se nedivila, kdyby si založili i kosmetickej blog, když je to teď tak populární a lidi jim věřej;) nicméně v tomhle případě to nebude důvod, to přechozí několikerý smazání blogu tomu neodpovídá. ;)

Anonymní
18. ledna 2014 v 18:52

U těch fiktivních blogů/účtů to funguje i tak, že se "archivují" a pak se vytáhnou ve chvíli, kdy je zase třeba něco propagovat. Pokud si blog platí určitá značka a najednou jim vypadne z rozpočtu, tak prostě není na plat člověka, který by blog v agentuře psal. Tak se blog vypne/zakonzervuje. To je jedno, že má čtenáře - prostě značka blog vyřadila z MKTG mixu, ono zase třeba proti TV ti čtenáři nejsou taková síla, nebo přestali být efektivní (málo nakupují vs velké náklady na blog)... Nikdo nedává peníze na provoz a že by agentura platila "bloggera" jen proto, aby blog udržela při životě "pro příště" (když si není jistá, že se klient k němu vrátí), je blbost - když to nesype. Kdo má v agentuře ruce, musí pracovat na výdělku.
Prodat ho jiné značce nemá logiku, to by den ze dne bloggerka vyřadila svoje oblíbené produkty; to by bylo čtenářům podezřelé. A navíc archiv by trvale propagoval konkurenční produkty.
Podle mne to vypnutí naopak potvrzuje, že šlo o reklamní projekt.

Miluju konspirace! (Ostatně teď zrovna jednu neuvěřitelnou internetovou mám na blogu).

18. ledna 2014 v 19:15

Ahoj Mooro,mám dotaz.Prosím tě jaký používáš štětec (či ho vůbec používáš) na pudr MAC blot?A vím,že lezu do diskuze o nečem jiném,ale nemám nainstalovaný outlok a na email ti nevidím.

18. ledna 2014 v 19:17

@Černá Moora
Máš recht Mařenko. To že někdo není hysterka ještě neznamená, že si nechá všechno líbit. Nejsi přeci ničí fackovací panák, abys všechno házela za hlavu a nechala se urážet. Veřejně, neveřejně, to je fuk.

Anonymní
18. ledna 2014 v 19:28

tak tohle nebylo uplně nutný ne? :/

18. ledna 2014 v 21:20

@Irča D. používám houbičku:) já štětce na pudr obecně nemusím, víc jsem to rozváděla tady http://cernamoora.blogspot.cz/2012/09/proc-nemam-rada-sypke-pudry-tleclerc.html

Štetec používám jen na meteority, někdy;)

Anonymní
18. ledna 2014 v 22:07

@Černá Moora
Vím. Ne o jednom.
Nějak ti blbne odpovídání na vnořené příspěvky.

Anonymní
18. ledna 2014 v 22:24

@Simbli

tyjo, necvicilas taky Jillian a nepsalas o tom nahodou na blogu? i ty jedna odpurkyne stada :-*

Anonymní
18. ledna 2014 v 22:24

@Simbli

tyjo, necvicilas taky Jillian a nepsalas o tom nahodou na blogu? i ty jedna odpurkyne stada :-*

18. ledna 2014 v 22:26

Mooro, mohla bych se tě teda zeptat, když Tě tedy výrok od Plum, že jsi pokrytecká nemrzel, proč jsi ho řešila? Aby ses zviditelnila? Abys rozpoutala haló kolem blogu? Protože ospravedlňovat se přece nemusíš, ten, kdo tě má (v mém případě měl) rád, by to přešel, neřešil to, ten, kdo má rád Plum stejně bude zbožňovat Plum a tvůj názor na tom nic nezmění..Nevím, nedává mi to smysl..Já Plum taky nemám ráda, nebaví mě, ale připadá, že ses tímhle článkem (to před tím byl ještě přešla, i když s tím také nesouhlasím) shodila a UPŘÍMNĚ MRZÍ. Čekala jsem něco ve stylu- Božínku, asi se rozbrečím, že mě Plum pomluvila na svém fb.. a místo toho takovej poprask? Asi budu muset chvíli vychladnout, než se sem budu vracet, což jsem nerada, ale teď na tento blog mám stejně tolik chuti jako na ten Fooleráckej.

P.S. tvoje dnešní komenty jsou zoufalý, opravdu bys měla (jako ta chytřejší než stupidní anonymové) popřemýšlet nad tím, aby sis zachovala nějakou důstojnost (a věř mi, že to myslím dobře), myslím komentáře typu - pyča x až pyča y nebo internetový idiot (nekomentuju raději tuhle poznámku - (jinak bys něco o puberťačkách, dýchání, labilitě a studu šla psát o blog vedle, kam by se to hodilo mnohem víc))

18. ledna 2014 v 22:59

@Lucka K jestli ti to nedava smysl, tak ti asi nepomuzu, je to tady receny uz mnohokrat ( a opravdu nevim, proc se na zviditelnovani ptas me, spis to bylo jednoznacne naopak, ja s tim totiz nezacala a to je dost podstatny)
S cim nesouhlasis na minulym clanku mi taky neni jasny - ze me nebavej nektery spoluprace, to totiz neni neco, s cim by kdokoli mohl souhlasit, tak to proste je a vychazi to ze zkusenosti, co jsem s nima za ten rok udelala ( takze nesouhlasit bys mohla leda v pripade, ze bys byla my druhy ja)

Pokud jde o ps, mas nejspis jinej smysl pro humor, se stava

Anonymní
19. ledna 2014 v 1:40

@Černá Moora Tak to samo neřeknu; ale asi si pár z vás vzpomene na to, s jakou lehkostí několik LET tahala za nos řadu lidí AMATÉRKA s přezdívkou Aysel na Omlazení. Vytvořila si úplně komplet nový svět, denně přidávala fotky oblečení, sestry, historky o turecké babičce, důkazy lásky od svého přítele právníka, studijní výsledky z univerzity v Heidelbergu, denní příhody z německých ulic, reportáž ze zasnoubení, plánovala s kamarádkama z Omlazení svatbu, vybírala šaty, dekorace... "měla" hromady drahé kosmetiky, okamžitě měla všechny novinky z kosmetiky, kabelky, šperky, všechno čile recenzovala, radila holkám s použitím šminek a krémů, rozdávala zkušenosti... Nebylo to jednosměrné, udržovala čilou a důvěrnou korespondenci s řadou dalších čtenářek. Nakonec se ukázalo, že jde o nějakou Lidku z učňáku někde z moravsko-slovenských hranic, co ani neměla kluka. Ona to dělala asi jen pro vlastní potěšení, blogy tehdy ještě neexistovaly, ale byla bezchybná. Vlastně kdoví, jestli to byla amatérka; když jsem o ní napsala, že je tam všechny tahá za nos, že jsou její historky přitažené za vlasy, tak nejen, že se na mne sesypaly čtenářky, ale vyškrtli mne z Omlazení. Možná to byla Omlázkem placená roztleskávačka.
Takže tak nějak to funguje.
Pamatujete si Aysel někdo?

19. ledna 2014 v 10:14

@Černá Moora

díky. já tvůj blog čtu dlouho a nepravidelně,takže vždy pak jedu několik stránek na zpět a jen tak to proletím.A nepamatuju si to,žes to tam měla.Jinak bych se to pokusila nějak víc prohledat u tebe.

19. ledna 2014 v 12:23

Řadím se mezi ty, co si myslí, že řešíte (a to zejména ty) totální kraviny, nebo jak jsi to ke konci tohoto článku napsala. Byla jsem zrovna nemocná, takže jsem měla celkem čas se trochu prokousat velkou částí vašich dle mého nesmyslných diskuzí, na toto téma, což normálně nedělám. A na to teda můžu říct dle tvé pseudologiky jediné - blog Plum Foolery mě baví už několik let, stejně jako je mi sympatická jeho autorka, oproti tomu blog Černé Moory mě bohužel nebaví a myslím, že by jeho autorka měla investovat svou energii raději než do hádavých komentářů třeba do práce/studia.

19. ledna 2014 v 12:32

@Irča D. no ono hlavne to vyhledavani uz delsi dobu blbne, neco tam bloggeru nefunguje, vsimla jsem si toho i na jinych blozich, budu s tim muset neco udelat, bud jiny vyhledavani nebo stitky ..

19. ledna 2014 v 12:33

@romanag roztleskavacka:DD no a provalilo se, zes mela pravdu, nebo te jen blokli a ona tleskala dal?

19. ledna 2014 v 12:35

@Patty Bouvier vis, co se rika, myslet znamena hovno vedet, just sayin' .)

Anonymní
19. ledna 2014 v 13:21

@Černá Moora No jasně, blokli, a já jsem ztratila zájem, ono tak jako celkově to bylo takové lehce blbé fórum... :D Trvalo to další asi rok a půl a pak jí někdo, kdo si od ní snad něco kupoval, vyslídil u ní doma a vystopoval i nějaké fotky ze školy a udělal jí ostudu, takže zmizela (detektivem byla jedna známá bloggerka, neřeknu kdo, podle mne je to trapné a potupné, po někom takhle slídit a usvědčovat ho).
Ale nevěřím, že ji to přestalo bavit, že s tím přestala, bylo to tak promyšlené a intenzívní, naprosto dokonalé - myslím, že někde vesele bloguje nebo fabuluje v nějakém fóru, nebo možná je tím, kdo chodil do reklamky psát příspěvky za českou a polskou Lili. Talent na to tedy měla.

Anonymní
20. ledna 2014 v 0:01

Tak na tuhle si pamatuji. Na omlázko jsem před pár lety chodila kvůli kosmetickým recenzím a tahle slečna mě svým barvitým životem, kdy stihla žít život snad desíti lidí, uváděla do depresí. Dneska se mi bude klidněji spát. :-)

Žeru westiky k večeři
20. ledna 2014 v 1:53

:D To je srandy kopec. Neuneseš, že se někomu zdáš pokrytecká? To není to samé jako tvrdit, že jsi zlodějka. Máš v tom trochu hokej, ne? Mně se zdáš pokrytecká, dál jsi podle mě až příliš sebevědomá, trochu mi připadá, že máš jen svou pravdu a názory ostatních bereš jen když jsou pozitivní, případně nekritizující. A nepiš prosím nic o konstruktivní kritice, leda hovno, nezajímá Tě, ale máš na to právo :). Stejně jako někdo má právo o Tobě říct cokoliv, pokud mu nějak připadáš. Asi těžko někdo řekne - ČM mi připadá jako po třech potratech a kradla v Sephoře .. ale připadá mi pokrytecká, povýšená a pí*a to je prostě názor. Právnička a nevidí rozdíl mezi názorem a fakty? Tvle..

20. ledna 2014 v 9:37

@Žeru westiky k večeři trochu jo? to trochu víc :D a jistě, že má právo si říct, co chce, ale pak ať se nediví, že si taky řeknu svoje, lol

p.s. už se mi po tobě stýskalo :* ty tvý obraty

Anonymní
20. ledna 2014 v 10:45

@Černá Moora

Ale dovede, proč má asi takový úspěch Ada s Módním peklem. Jenže Ada si nejen záměrně vybrala odrzlou stylizaci, ale hlavně umí psát. Přijde mi, že si trošku nevidíš do úst. Jasně, bloggerky jsou všechny na sebe sluníčkové a pak pláčou, když si někdo dovolí být kritický. Jenže jít s kůží na trh, mít na blogu fotku a jméno a přitom umět lidem říkat a to nutně nikoli rýpavě, ale slušně kritiku, to už chce docela koule. Já i tak nějak respektuju, že někdo hodí ručník do ringu a blog je pro něj relax, takže přestože je normální spolu nesouhlasit a nebýt si sympatický, tak si nechce něco, co dělá ve svým volným čase a u čeho odpočívá, otravovat žabomyšíma virtuálníma válkama, hádáním a kamenováním se navzájem. Kritizuješ bloggerky, že se neanonymně se bojí cokoli říct a radši se teda máme všichni mocinky rádi, ale říkáš to na plnou pusu sama v anonymitě. Chápu, proč je blogosféra takhle nastavená, takže ne, nepřijdeš mi cool a sympaticky drzá, spíš pokrytecká.
Ano, je to celý jak v mateřince. Někde se někdo neudrží a ostatní, protože se najednou ztrácejí v davu a připadají si bezpečněji, anžto v jednotě je síla, si přijdou přisadit a strhne se takovýhle flame. (A jo, taky jsem pokrytec, co tu nechá anonymní komentář, aniž by to chtěl spájet s tím, kdo je nebo co kde na internetu hlásal jinde. Já s tím nemám problém, tahle kauzička mi slouží pro pobavení, opravdu nejsem v šoku z toho, že někdo zrušil nějaký blog a někdo někoho nemusí. Tudíž se nemám potřebu přidat do žádného tábora a nemám zájem, aby se ma mě vrhli jak supi zastánkyně té nebo oné a začaly tahat, kde jsem kdy co prohlásila. :-)

20. ledna 2014 v 11:51

@Anonymní ani ne
pokrytecký je naoko sluníčkově vystavovat svoji fotku a jméno a pak se pod nima stydět vyjádřit svůj upřímnej názor a využívat k němu profil "anonymní" (aby si, panebože, o mně náhodou nemyslel někdo něco špatnýho)
koule by byly psát pod svým profilem neustále, s rizikem toho, že se to každýmu nebude líbit

čímž dostáváme odpověď i na ostatní tvoje podpoznámky

Anonymní
20. ledna 2014 v 12:19

@Černá Moora

Pokrytecký je neanonymně sluníčkovat a anonymně dštít síru (což je taková moje soukromá teorie, že největší díl těch hnusných a závistivých anonymů jsou bloggerky samy, protože někde se ta přirozená empatie nejspíš upustit musí, nevěřím, že si povětšinou ti lidi zvládnou sednout na ruce a mlčet) stejně jako výhradně anonymně dštít síru. Souhlasím s tebou, že největší koule má ten, kdo za výše popsaných okolností pochválí i napíše kritiku. (I přestože musím uznat, že pohnutkám toho pokrytectví v prvním případě snad i rozumím a nemyslím si, že to úplně souvisí s "aby si proboha někdo nemyslel něco špatnýho".) Což ty nejsi, takže jsi pro mě prostě na úrovni těch, do kterých se s takovým gustem pouštíš. Jo "lidi to baví". Jo, mnohému čtenářstvu asi ke štěstí stačí, že jsi prostě "jiná", nesluníčkovatá než ty ostatní... Musím uznat, že se ale alespoň neurážíš a slyšíš na argumenty, za to ti přiznávám bod, přestože objektivně tvůj blog díky téhle stylizaci zrovna není to, co bych pravidelně vyhledávala. (Dovedlo mě sem pátrání, kam zmizel Lili blog, docela ráda jsem ji četla a ve finále je mi úplně jedno, jestli je to Lili, Libor nebo co. :-) Řekněme, že mám ráda lidi konstruktivně kritické, myslící. Ne programové prudiče. Rozdmýchávat podrýpáváním debaty jak na pavlači... no, jo, funguje to, však jsem se taky zapojila, ale svět by se bez toho jistě točil taky a sice se tomu tady zasmějeme, ale jít dělat místo něco užitečnějšího bychom mohli. (A to ty, já i všichni další tady. Uznávám, že tu momentálně taky řeším strašnou blbost. :-)

20. ledna 2014 v 12:55

@Anonymní no že je to prokrastinační debata o hovně, o tom neni sporu :D ale na druhou stranu se to závažností neliší od jinejch věcí, co lidi tak rádi na netu řešej že :D

Anonymní
20. ledna 2014 v 16:11

@romanag
Zajímavá teorie a asi ze všech nejpravděpodobnější. Jestli ta Polka opravdu taky najednou skončila, tak je to víc než podezřelé =). Jenom by mě zajímalo, jaká značka či distributor "vytvořil" lili. Až se zase budu mít něco učit, asi zkusím dohledat co mají společného třeba Dermacol, Gabriela a výrobce Sudocreamu :-D

Anonymní
20. ledna 2014 v 17:56

Zopakuj si,co to je výroková logika.

Anonymní
20. ledna 2014 v 20:06

přečti si judikát ÚS Rejžek vs. Vondráčková, myslím, že by to bylo aplikovatelné i v tvém případě a jo, přečti si Listinu, především čl. 17 - to s tím souvisí. :)

Klára

Anonymní
20. ledna 2014 v 20:25

Plum je trapná pipka, co si myslí, že sežrala všechnu moudrost světa, tahle kauzička mě tím pádem nepřekvapuje.

20. ledna 2014 v 22:08

@Anonymní wau, argumentace Helenkou Von Dráček, diskuze začíná být brutální, asi to tady radši zamknu:D

Anonymní
20. ledna 2014 v 22:47

@Anonymní Podlinkovou agenturu. Nebo třeba ani nic, jako nemají nic společného reklamy v jednom časopise.

21. ledna 2014 v 9:48

@Anonymní

Tyjo a taky si představ že dokonce chodím běhat, hraju tenis atd. až takhle se v tom pohybu opičím po všech blogerkách! :D

21. ledna 2014 v 13:28

Dopr kopr, pusťte už tu Donnu k tý matuře, sakra. :-D

Anonymní
21. ledna 2014 v 18:20

Mno... to, jak se Plum vyjádřila, asi nebylo pěkný. Ale to, jak jsi to rozmázla ty Mooro, to je fakt mazec, to ti tak hrozně vadí negativní kritika, že na každou špatnou zmínku proti sobě musíš vymýšlet kousavý rádoby vtipný komentář s cílem toho komentujícího co nejvíc shodit a ztrapnit? Jsem zvědavá, co uděláš, až o tobě někdo napíše víc jak dvě negativní věty a zveřejní, uspořádáš protestní akci? Tvoje ego by ti mohly leckterý dilinky závidět. S tímhle blogem končím (a ano, chápu, jak je ti to naprosto volný).
Lenka

21. ledna 2014 v 20:10

@Anonymní hmmmm.... protestní akci ... adekvátní by spíš bylo ji rovnou gilotinovat, ale ještě to promyslim

Anonymní
23. ledna 2014 v 3:37

Já hlavně absolutně nechápu jak může Plum dělat články ohledně líčení-jako nikdy jí to nesluší, je to strašně amatérské a hnusné...tak se dokáže namalovat každá socka, kosmetikou za pár kaček. Články jiné celkem ujdou, ale toho líčení by se měla vzdát.

Anonymní
23. ledna 2014 v 18:57

Bože! Dle mého je to naprosto jednoduché. Proti Plum nic nemám, ale měla si uvědomit, že svůj názor neříká kamarádce u kafe, ale vystavuje ho na veřejném místě. Jestliže toto udělám, měla bych počítat s tím, že můžu být dotázána na důvody tohoto názoru. Nevidím nic špatného na tom, že Moora požadovala odpověď. A čeho se dočkala? Odpovědi, že to Pum veřejně řešit nechce....hups....pozdě. Pokud to nechtěla řešit veřejně, měla si zauzlovat prsty a nechat tu klávesnici žít. A komentáře o tom, jaká je můra bestie a že to rozmázla jsou vážně k smíchu :D Chtěla se vyjádřit, od toho ten blog přeci je a pokud jde o mě, tak jsem se báječně pobavila. Jízlivé? Možná. Na jízlivost, ale ještě nikdo nezemřel. A pokud vám to nevoní, choďte na jiné blogy. Není nic více easy. A kdyby se do mě chtěly náhodou pustit nějaké ochránkyně Plum, tak šetřete drahocený čas, protože mě to zajímá asi stejně, jako informace jaký používáte toaletní papír. Zdravím Mooru :-) Lucka

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...