Brandnooz box - březen 2014

23. března 2014

Pravidelná dávka krabek je tu.

Skupinové foto ...




 ... a můžeme se vrhnout na jednotlivé ňjůzy.


Jako první tady máme kečup od Kand, což nám rovnou trochu popírá koncept, jelikož tenhle červenej kámo není ani trochu ňjů. V letáku zrovna u něj jako jediného datum uvedení na trh chybí, ale imo ho můžete koupit už několik let. Což znamená, že jeho přítomnost v boxu fakt vůbec nechápu ... jakože ... novinka to není a navíc je to taková dost nudná a obyčejná věc.
Je teda fér říct (ačkoli v letáku o tom nic není, ale já si to pamatuju), že zrovna tenhle kečup vyhrál minulej rok Dtest kečupů - jelikož v něm bylo nejmíň plísní a pesticidů (to mi tehdá přišlo takový vítězství jednookýho mezi slepými, no nic :D). Pak jsem ho i asi dvakrát koupila, ale byl na můj vkus moc tekutej, tkž jsem se zas vrátila ke svejm oblíbenejm značkám.



 

Nová příchuť Mentos.
Jak jsem už několikrát psala, na bonbóny nejsem, tady to není výjimka, takže milý Mentos šly hned o špajzku dál.






Chio Chipsy Xtreme Chilli - tohle novinka pro změnu je, uvedení duben 2014.
Já jsem na pálivý hodně zatížená (a kdo je na tom stejně, tak ví, že ten práh citlivosti se pak postupně pořád víc snižuje ... aneb u vindaloo už mě základní verze nebavěj a pokaždý si musím vyžádat, ať s kořením při přípravě trochu přitvrděj - a pokaždý u toho valej oči a moc se jim nechce, asi se bojej, že tam pak budem plivat plameny :D), no a z tohohle pohledu můžu říct, že překvapivě jsou tyhle Chio fakt docela pálivý :) Tedy nic, z čeho by jednomu tekly slzy, ale za pálivý se daj prostě označit, žádný poštípávání vyčpělý papriky.

Co by vás ale mohlo zajímat, plánovaný jsou ještě dvě příchutě: Wasabi (tu určitě zkusím, jelikož má být pálivá prý ještě víc než chilli) a pak klasický Octovky - spousta lidí je má z UK v oblibě, ale v krámě se moc neviděj (maj je např. v M&S, ale M&S všude není, že), tkž přítomnost i v běžný sámošce je určitě fajn.






Smetana na vaření bez laktózy Meggle.
Smetana se v kuchyni hodí, lacto free jsem ještě nikdy nic nezkoušela, tak asi proč ne.






Corny - limitovaná brownie edice a pak novinka, co má být nejspíš něco jako "zdravá" variace na Kinder atp.
Jako - neztratěj se.






Citronový cukr Vitana.
Když nad tím tak uvažuju, tak citronový cukr jsem snad ještě nikdy nepoužila (dávám kůru, když už), ale opět - proč ne, na něco se jednou hodí.
 





Mixit Musli
- na blozích jsem Mixit už zaregistrovala, ale nikdy jsem nezkoušela, zdálo se mi to cenově za musli tak trochu přepálený. Po zkušenostech nejsem totiž zrovna za tohle moc ochotná utrácet - párkrát jsem si koupila Jordans nebo M&S (stojí myslím cca stovku?) a nijak uchvácená jsem obsahem ani jednou nebyla (pořád to byly z většiny pražený vločky, ostatních složek standardně výrazná menšina, i když jinak byly ty příchutě zajímavý), takže jsem usoudila, že to rovnou můžu zůstat u Emco za polovinu.
I proto jsem byla dost překvapená, že u Mixit byl ten poměr náplně opravdu zajímavej a spíš těch vloček mi tady přišlo pomálu :D Jo, ukecali mě a hodlám teda nějaký testnout i v plným balení.






Bublimo Citrocola
Na tohle jsem chvíli koukala jak ... sakra, mě napadaj samý úplně politicky nekorektní přitovnání zahrnující panny, cizince, menšiny, vocasy a lopaty, tak radši nic :D ... no prostě s despektem. Což se nezměnilo ani potom, co jsem zjistila, co to vlastně je. Tedy je to sirup, který se má ideálně použít s nějakým stejnojmenným udělátkem Bublimo od Ety (asi důsledek popularity Sodastreamu a tak), ale kdo ho nemá, tak tam dá nějaký jiný houby, příp. tam nedá žádný houby, což znamená, že ho použije jako klasickej sirup do vody, resp. zrovna v tomhle případě minerálky. Citrokola chutná jako kofola, a protože já neměla žádný houby (nealkoholický průhledný věci s bublinkama nepiju), tak jsem ho zkusila do vody a chutnalo to teda logicky jako vyprchaná kofola, což logicky nebylo nic moc, páč ona ani nevyprchaná Kofola není žádný terno a pravidelnej obyvatel mojí ledničky, dokonce bych řekla, že jsem ji v životě koupila asi tak celkem dvakrát.
 
Láhev stojí stovku a uděláte z ní 12 l limonády. Tím pádem se zdá, že to vyjde levněji, než kupovat rovnou Kofolu ve flašce, ale zas na druhou stranu musíte kupovat bombičky do Bublima (a taky Bublimo samo), takže si tou úsporou vlastně nejsem moc jistá (ale počítat ani hledat to nebudu, vážní zájemci o Bublimo to určitě udělají sami).






 Marmeláda Schwartau višeň s marcipánem
- zajímavá kombinace, ráda prubnu






Verdikt:
Celkově box hodnotím spíše jako povedenej, využiju 8 z 10 věcí (ale teda s tím, že z kečupu fakt odvařená nejsem), ale na druhou stranu bych asi s tou celkovou hodnotou zahýbala víc směrem nahoru. Výjimečně jsem částku spočítala a vyšlo 333 Kč, tedy přesně ta minimální hodnota, jakou alespoň má box mít. Když si vezmu, že celou stovku zabírá Bublimo, které bych si sama nikdy nekoupila, a box bych měla za tu nejméně výhodnou cenu (279 Kč), tak už jenom kvůli té jedné věci bych prodělávala a výhodnější by bylo investovat do něčeho, co si sama vyberu. Pokud to porovnáme s Ladyboxem, kde hodnota je úplně běžně 2 - 3 x větší, než co box stojí, tak by nebylo špatné použít podobný koncept občas i tady.


Co vy, jak se vám zamlouvá březnový Brandnooz box?


31 comments

23. března 2014 v 8:10

Já jsem s boxem celkem spokojená a sirup jsem měla ve verzi Top Topic, takže paráda. :)

Anonymní
23. března 2014 v 8:27

Já už jsem ty boxy stopla. Po lednovém zklamání nemám sílu na to, aby na mě vykukovali - sirupy, pitíčka, bonbony žvýkačky a jiné nekonzumovatelnosti. Vidím, že jsem dobře udělala. co mě zde zaujalo - zavařenina Schwartau. Jinak vážně nic.

23. března 2014 v 8:32

Brandnooz poskytuje svým obsahem tak nevídanou dávku chemických potravin (chtěla jsem napsat sraček, ale jsem slušná holka), že fakt nechápu, jak je možný, že si to někdo dobrovolně kupuje...

23. března 2014 v 8:38

Toto je asi první box, který mě hodně zaujal:) Láká mě mixit a ty nové tyčinky Corny:)

Anonymní
23. března 2014 v 9:01

My máme doma sodastream tak bych do toho mohla zkusit i tenhle sirup, kofolu mám ráda, tak proč to nezkusit? A taky mě hodně zaujaly ty corny :3 a samozřejmě Moory nejlepší komentáře:D

Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

23. března 2014 v 9:22

Já s boxy skončila,ale ukecala si mě na ten březnový LB,nešla bych do něj,ale měla jsem slevu 50kč ''odkudsi'',takže jsem zvědavá jak moc budu příští týden nasraná. Z BB odvařená opět nejsme,mě to přijde fakt trapný co tam dávají. Možná tentokrát zajímavý pro mě to musli,ale to je vše,prosincový byl dobrej,ale od ty doby je to...škoda mluvit .D

23. března 2014 v 9:28

@Myyna
řekla si to moc pěkně,ono by nešlo jen o tu chemii,ale všechny ty sladkosti a umělotiny,přitom já čekala opravdu kvalitní věci jako se objevují v zahraničních boxech,někteří lidi jsou nenažraní ....sežerou snad všechno.

23. března 2014 v 9:40

Není špatný, ale není mi líto, že ho nemám, už jsem tyto boxíky stopla. Ta hodnota boxu byla i minule 333 Kč. Počítala jsem každý a hodnota od prvního českého boxu, který byl za 459,20 klesala na těch minimálních 333 Kč. Taky si myslím, že by mohla být hodnta vyšší.

23. března 2014 v 9:46

Tohle bylo moje poslední balední... naštěstí. To si za ty prachy radši koupím plný balení Mixitu (Maxisměs Fík je u nás pokaždý doslova sežranej do týdne:-))

23. března 2014 v 9:48

ještě jsem chtěla říct, že já jsem měla za příchuť toho sirupu tonik, což byla snad nejhorší možná, a nikdo to nechtěl, tak jsem to musela vzít do práce, kde máme automat na bublinkovou vodu a snad to někdo využije.

23. března 2014 v 9:55

Tentokrát mi přijde nějaký chudý, je tam toho málo.

23. března 2014 v 10:02

@Myyna tak kazdej ma tu hranici asi jinde, ja tam nic vylozene chemickyho nevidim .. Nezdravy, jakoze zbytecny kalorie, jsou ty chipsy, bonbony a sirup, ale i ten blbej sirup je bez konzervantu a umelejch barviv ..

23. března 2014 v 10:06

@Le Poisson prej do nej jdou i ty bublimo bombicky, nejen sirupy

23. března 2014 v 10:10

@Eva Va ttj, ty predchozi se mi od pohledu zdaly tak nejak drazsi ..

Anonymní
23. března 2014 v 10:11

Mně jsi udělala velkou radost zprávou o octových chipsech :-) Jiné mi prostě nechutnají a když si chci zakřupat, mám většinou smůlu - M&S mám přes celé město. Ještě se někdy dají sehnat modré Pringles, ale ty mi tolik nechutnají. Tak se těším na novinku.

Anonymní
23. března 2014 v 10:38

@Myyna
Já narazila na krabičku Zajíci v krabici. Je zaměřená na bio a zdravou výživu a z mého pohledu je rozhodně zajímavější.
Markéta

Anonymní
23. března 2014 v 10:50

U kečupu je to jedno velký WTF! :D Pamatuju si ho ještě ze svýho dětstsví v 90. letech a mám pocit, že má pořád velmi podobný (ne-li stejný) obal.

23. března 2014 v 10:56

mě to pořád baví) teď snídám ty musli a jsou fakt dobrý, akorát mě pořád od koupě větších odrazuje ta cena, když se u nás čeká i až bude ve slevě Nesquik :D každopádně ten sirup je úplně odpornej a mentos se záhadně vytratili než jsem přijela ze školy domů. ale na co se vážně těším je ta marmeláda :D je ale teda pravda, že hodnota těch produktů je spíš nic moc.

23. března 2014 v 11:01

toto sú jediné boxy, do ktorých by som s radosťou investoval... bohužiaľ, na Slovensko ho, pre mňa nepochopiteľne, nedodávajú

23. března 2014 v 11:37

mixit je super, to se nedá srovnávat s nějakým přeslazeným emcem, fakt ne...

23. března 2014 v 16:10

Mixit domů kupujeme ve velkým (a tím myslím fakt ve velkým, každou objednávku min. 6 krabic, müsli i kaše) a nemůžem si je vynachválit. To se s nějakým sračkoidním Emcem plným cukru a bůhvíčeho (jednou jsem tam našla 2 x 2 cm velkej kus PNEUMATIKY - NEKECÁM!) nedá srovnávat. Kupovali jsme ho dřív, takže představu mám. Rozhodně doporučuju, mají i bezlepkový verze müsli a kaší a podle mě to není s cenou tak přestřelený, aby se to nevyplatilo.
Zbytek boxu mi z pohledu člověka, co se snaží vystrnadit z kuchyně veškerou chemii a prefabrikovaný výrobky, připadá naprosto nechutnej. Ale ne že by to byla nějaká změna oproti těm minulým...

23. března 2014 v 16:27

@Jasmine Candy Pringles ja treba absolutne nechapu, obecne :D strasne mi nechutnaj, ale strasne, vubec nevim, proc je okolo nich takovy halo .. (nevim teda jak u nas, ale v zapadni popkulture na to narazim casto)

23. března 2014 v 16:28

@Arwen ale ono nemusi byt prece preslazeny, kupuju si nejakou verzi jen s vlockama a ovocem, bez cukru, a je teda uplne ok ;)

23. března 2014 v 16:28

@Teranell pneumatiky:D hele, a nebyl to nejakej darek k baleni?:DD

23. března 2014 v 17:19

bavím sa na debate "zdravé vs nezdravé musli"... žiadne musli v takejto podobe nie je vyslovene zdravé a je v ňom plno prídavkov... keď sa chce človek silou mocou zdravo stravovať, tak si hold začne kupovať naturálne obilniny, semená a vločky a žiadne musli zmesy, takže je zbytočné sa tváriť, že "Emco je fuj", notabene to Emco je aspoň za normálnu cenu a na nič sa nehraje

23. března 2014 v 17:27

@Černá Moora

Né, nebyl :D Normálně baštím, do něčeho kousnu a najednou se mi čelisti od sebe rozletí, jako kdyby se mi mezi nima objevilo silový pole... No byl to kus gumy! Černé! Možná to nebyl upižlanej kus pneumatiky, ale spíš výrobního pásu nebo tak, ale každopádně šlo o něco, co v müsli fakt nemá co dělat :D

23. března 2014 v 17:31

@Alex
Nerada se o těchhle věcech dohaduju na netu, ale z toho, jak mluvíš, mi připadá, že jsi Mixit snad v životě ani neviděl, natož abys ho ochutnal. Pak by ses totiž nejspíš kousnul do jazyka (nebo spíš do prstů), než bys něco takovýho napsal.
Samozřejmě, že když si člověk začne to zrní kupovat sám, vyjde ho to cenově líp, ale o nic zdravější než Mixit to nebude. Tam žádný přídavky nejsou - a pokud jo, tak by úplně stejně dobře mohly být i v těch vločkách ze zdravé výživy.
Taky mi úplně nedochází, na co že si to Mixit údajně hraje. Ale nikdo nikoho nenutí si to kupovat, že ano ;)

23. března 2014 v 18:12

@Teranell

ano, dohadovať sa o tom určite nemusíme, lebo ja tam nevidím nič iné než lecitín, palmový olej, sušenú laktózu v priemyselnej "čokoláde", arómy, pridanú soľ!, steroidný maltodextrín a náhrady vitamínov... proste typické musli peklo

tak druhýkrát buď si kúp skutočne zdravú stravu a niekoho poučuj, alebo sa radšej nevyjadruj

Anonymní
26. března 2014 v 11:08

Nějak nejsem cílovka na tyhle krabičky. Že bych nevyužila téměř s jistotou nikdy všechno, to je můj problém, protože nejím sladké. Čili všelijaké sušenky a müsli jsou rovnou celkem mimo můj zájem. Nicméně účelem toho boxu je, jak jsem pochopila, představit novinky? Tedy ve smyslu nové produkty, které jsou běžně dostupné, ne méně známé nebo méně rozšířené poživatiny. V tom případě bych asi čekala, že se těm věcem bude dělat PR a budou tam ještě předtím, než vůbec přijdou na trh. V minulým balení jsi, tuším, měla Trettersky, což teda byl únor. Poprvé jsem si je sama koupila už někdy před Vánoci, takže novinka, která je minimálně (spíš déle, protože nečekám, že do našeho zapadákova se dostala nějak extra rychle) už čtvrt roku na trhu mi přijde docela mimo mísu. Za tu dobu, kdo se nějakým způsobem o jídlo zajímá a novinky sleduje, si toho už dost pravděpodobně všiml a pokud chtěl koupit, tak koupil, eventuálně kupuje pravidelně. Osobně bych navíc spíš ocenila produkty, který se běžně neválejí po regálech každého supermarketu. S tím, že horší dostupnost by mi nevadila, pokud by ten box nesl informaci, že se to dá koupit tam a tam, klidně bych, pokud by mě to fakt oslovilo, po daným produktu zapátrala.

Anonymní
26. března 2014 v 11:42

@Alex

Přijde na to, pokud nabízejí opravdu jako základ čistý, nedoslazovaný a nijak nedochucovaný vločky tak, jako si je můžete koupit, tak na tom v zásadě není nic špatnýho a z hlediska zdravosti to zkazíte až těma přísadama (bez kterých to pochopitelně ale nebude taky chutnat nijak valně). A přijde na to, jakou míru zvolíte, můžete si tam dát ovoce jako nějaký příšerně přeslazený bonbón. Tuším, že snad mají nějak ošetřenou úpravu ovoce, protože čerstvý do toho pochopitelně jaksi nedáte vzhledem k trvanlivosti, přestože je to z tohohle hlediska samozřejmě ideální. Takže jo, je nejlepší si koupit čistý vločky a čerstvý ovoce, protože tohle už kvůli trvanlivosti vždycky projde nějakou "zbytečnou" úpravou, která nemusí být a jde to nahradit čerstvou alternativou, když na tom trváte.

22. května 2014 v 19:47

Ten kečup mi urobil chute, haha :D Pekná krabička :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...