Lady karta od Komerční Banky

3. dubna 2011

zdroj: ladykarta.cz


Nehodlám kopírovat reklamní promo, takže použiju nějakou vlastní definici.

Lady karta je kreditní karta cílená na ženy s vášní pro nakupování, které má motivovat k jejímu pořízení jednak slevami u obchodníků, jednak řadou doplňkových výhod.

Já její nabídku dostala v emailu od HF a popis jsem shledala dostatečně atraktivní na to, abych na něj klikla. Realita nebyla nakonec tak růžová, jak se na první pohled zdálo, ale tak už to u newslettrů obecně bývá ;)

Ušetřím si práci a email sem hodím, ať si o nabídce sami můžete udělat hrubou představu (mohla jsem ho sice jen nalinkovat, ale pokud soudím dle sebe, raději mám všechny info vždy na jednom místě, aniž bych musela přerušovat čtený text a klikat do pryč, takže to udělám takhle).


zdroj: http://mailer.hf.cz/directmail/ladykarta/ladykarta.html


Mě zaujaly hlavně ony slevy, jak jinak. Takže jsem se odebrala na http://www.ladykarta.cz/

Jak už je u speciálních webů KB k jednotlivým produktům zvykem, ani tenhle není moc užitečný, uvedená fakta jsou dost povrchní a některé dokonce zavádějící.

Za největší nedostatek považuji skutečnost, že jsem se tam nedopátrala (zásadní) informace o tom, že se jedná o kartu kreditní, úvěrovou, tohle slůvko tam není uvedeno ani na jednom místě.
Tak trochu jsem totiž doufala, že půjde pořídit i ve formě karty debetní a bude se jednat jen o její (jakousi formou zpoplatněný) speciální typ (kreditní karty mám totiž v kategorii toho, co mohu dost dobře postrádat, a přes četné pokusy se zatím nikomu nepodařilo mi nějakou nacpat).
Že se jedná spíše o kreditní typ, vyplývá pouze ze zmínky o splátkách ve FAQ, ovšem o úvěrovém limitu ani slovo (to je snad důležitá informace, ne?), takže jsem s debetní možností ještě pořád trochu počítala.

Bohužel marně, nelze, což jsem se už přehledně dozvěděla přímo ze stránek KB http://www.kb.cz/lady-karta.
Zájemci nechť si pročtou a proklikají si i všechny PDF odkazy na konci stránky pro kompletní informace.
Já jen vypíchnu, že u úvěru do 20 000 Kč lze kartu zřídit i bez doložení příjmů = šance pro studenty bez práce, ale s kapesným či brigádami.
Co se sazebníku týká, "zajímavá" mi přišla částka za výzvu, že jste včas neuhradili splátku, která dělá 500 Kč (výpadek paměti se vám tedy může značně prodražit). Možná je taková sazba u kreditních karet normální, jako nevlastník nemůžu soudit, můj názor na ně by to ale každopádně nevylepšilo.

Ale abych dokončila kritizování speciálního webu, neocenila jsem ani:

1) info, že Při placení Lady kartou v síti smluvních partnerů získáte celoroční slevy nákupu ve výši od 20 %. Není to pravda, protože některé slevy jsou menší než 20% a jiné spočívají dokonce jen v získání dárku k nákupu.

2) že nikde není uvedeno, jaká konkrétně má být ona vyšší sleva v průběhu Dnů Marianne a Elle Fashion Weekendu. Víc informací než tuhle velmi obecnou zmínku jsem nikde nevydolovala (ani přímo na webu KB).

Summa summarum, celý web ladykarta.cz mi přijde užitečný jen na jednu jedinou věc, a sice přehled slev v PDF formátu (no, tak ten mohli rovnou hodit i ke zbytku relevantních info na web KB a speciální vůbec nevytvářet ;) ... ale ok, chápu, že to cílové skupině chtělo nějak vizuálně atraktivněji předžvýkat, i s barvičkami a obrázky, a to by na oficiálních stránkách působilo dost nepatřičně).

A když už jsem u slev, tedy klíčové části celého konceptu, právě ony jsou důvodem, proč si kartu zatím pořizovat nehodlám.
Slevy se mění každé 3 měsíce, a ty současné mi bohužel nepřijdou vůbec atraktivní, resp. ne natolik, aby mi stály za vlastnictví kreditní karty a poplatek 59 Kč měsíčně (tomu se sice vyhnete, pokud v obchodech utratíte alespoň 3000 Kč měsíčně, ale takovou částku by mi nákupy u nabízených shopů rozhodně dohromady nehodily). Využila bych leda tak slevy gastronomické, do knihkupectví Academia a do parfumerií (na druhou stranu, na to kartu ani nepotřebujete, protože slevové kuponky na 20% rozdává Sephora sama skoro pořád).

Docela originálním bohusem jsou pojištění ke kartě, např. Pojištění kabelky, Prodloužení záruční doby, Pojištění doručení nákupu prostřednictvím internetu nebo Asistenční služby Home Assistance.

Co naopak není originální ani trochu, je design platební karty.
Červená krokodýlí kůže? Vážně?? No, víc nevkusně a kýčovitě už to snad ani nešlo ... :)



Každopádně, jako nápad je tenhle produkt rozhodně zajímavý.
Možná je jen škoda, že je prezentován pouze jako nabídka pro ženy (ačkoli kartu si může pořídit každá osoba starší 18 let s účtem vedeným v ČR), protože slevy mi přijdou poměrně univerzální a dovedu si představit, že by mnoho z nich dobře využil i muž - ale to by kampaň musela být samozřejmě jinak cílená ;) Třeba to chtělo ještě sestru v modré variantě a s trochu pozměněnou nabídkou bonusů.



Co vy? Zaujala?

3 comments

3. dubna 2011 v 11:21

rozhodně zajímavější, než Chytrá karta České spořitelny:)

Anonymní
12. května 2014 v 13:54

Proto je výhoda, že 3000kč obrat nemusíte dát v uvedených obchodech, ale úplně všude kde mají platební terminál. Obrat plníš už když nakupuješ jídlo atd... :o) a to já každej měsíc 100% dám

12. května 2014 v 14:27

@Anonymní clanek je tri roky stary ;) od te doby se tam toho mohlo mnoho zmenit

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...