... ou je peux trouver Cartier?

14. dubna 2011

Konečně jsem toho docílila! V Česku vypadám jako turista a v Paříži jako místní. No wau. Asi bych měla začít jásat, což? :)

To bylo tak. Vylezu na Dejvický z metra a čučím po ceduli, na kterou stranu se jde ke 119. Já si to prostě nejsem schopná zapamatovat. A kolemjdoucí týpek na mě najednou vybafne anglicky - "K autobusu na letiště je to támhle". Tím mě pochopitelně trochu vykolejil, takže jsem na něj vrhla značně udivený pohled "Ech? To mluví na mě?" Což si on okamžitě vyhodnotil jako: "Ubohá zmatená turistka, vůbec neví, kam má jít, musím jí poradit podrobněji." A už jel. Kterým směrem, které schody, kde stojí autobus. No, to už jsem mu nechtěla kazit radost. Takže jsem s ním chvíli šla a chápavě poslouchala, jak pěkně vypráví. "Thanks.", rozloučila jsem se. Děkuju by stejně nejspíš bylo bráno jen jako roztomilý pokus cizince zareagovat v místní řeči. A on si alespoň mohl odškrtnout dobrý skutek pro dnešní den.

Můžete mi poradit, kde najdu Cartiera? Dotaz od très chic madame kousek od Opery. Bohužel jsem ji musela zklamat. Zaprvé s mluvením ve FJ to není žádná sláva a zadruhé jsem si Cartiera nikde v okolí nevšimla. Ale je hezké, že vypadám jako někdo, kdo ano :)
Další paní se dožadovala rady včera při čekání na přechodu - hledala nějaké místo na nějaké ulici. Nebo tak něco.

Dneska jsem si chtěla zajít koupit knížku La Parisienne (momentální téma všech výloh Lafayette nákupáku je totiž právě ona) od Ines de la Fressange, ve které odhaluje tipy, jak vypadat stejně chic jako Pařížanky.
Ale potřebuju já ji ještě vůbec? :)

3 comments

14. dubna 2011 v 8:12

Hehe, to je dobrý - taková pomyslná odměna za léta péče o svůj styl.)


Podobnou příhodu nemám, ale všude na světě, kam přijedu, si lidi myslí, že jsem Francouzka (celá jižní Amerika, Německo, Maďarsko, a koneckonců vlastně i ta Francie). Bohužel francouzsky ne že neumím obstojně, já neumím kváknout ani slovo.)

14. dubna 2011 v 9:45

Ah, na colette.fr teď poslouchám už nějakou chvíli hudbu.
Ale gratulace k přeměně na turistku v ČR /a naopak s FR/. O mně si zas myslí, že jsem nějaká Španělka mixlá s Arabkou a tak, no. Je milý, když se mě v Praze turisti zeptají, zda náhodou neumím španělsky.. a pak zírají, že ano : )

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...